måndag, juni 19, 2006

Bakvänd

När värmen kom o det var dags att plocka fram shortsen, som passade så bra förra året, så fick jag en känsla av att jag läst fel på vågen. Jag måste ha ökat i vikt, eftersom de var hur obehagligt trånga som helst. Neej 5 kilo minus, det var faktiskt så. Nästan hela min födelsevikt (jag var en jättebebis på 5310 gram för snart 56 år sen) hade försvunnit. En närmre granskning i spegeln visade det faktum att baken bytt plats med magen! Joo, det är sant! Försökte vända shortsen så jag fick gylfen bak, men det såg inte heller klokt ut, eftersom magen sitter högre än baken. Var kom magen ifrån? Och vart tog baken vägen? Är det sånt som händer i min ålder, eller?
När jag låg sjuk gick jag alltså ner 5 kilo. Förstår inte var de hade suttit tidigare, för utvändigt ser jag ingen skillnad, förutom den där märkliga ommöbleringen. Troligen satt de i mitt huvud, för det verkar tommare än nånsin. Inte en endaste kod finns kvar i mitt minne o jag har en känsla av att det är mer än så som ramlat bort. Centrum för värdelöst vetande måhända, men ack så krångligt i diverse nutida, vardagliga situationer.
Så här går jag nu avprogrammerad o hur jag än vänder mig så har jag baken fram.

37 kommentarer:

nb sa...

Fniss, så söt du är :)

Bloggblad sa...

Och jag är lika välstoppad som vanligt. Trots att jag - efter hälsokontrollen i mars - har skärpt mathållning och motion, har det inte gett ett endaste kilos resultat... trist.

Humlan sa...

Ibland betraktar jag också min kropp och försöker se de konstiga, besvärliga och irriterande förändringarna som intressanta...

Hoppas du kan bli vän med ditt nya jag!

Gagga sa...

Nb! Hoppas inte fler delar byter plats ;)

Bloggis! Själv gick jag nog ner pga att jag inte kunde sitta vid bordet o äta. Låg ju o slevade i mig en portion så gott det nu gick för att ha det gjort.

Humlan! Vill inte! Helst vill jag hitta blixtlåset som måste sitta nånstans dolt i den här obekväma konstiga nya utsidan, dra ner det o ut ur det slappa blekfeta skalet skulle den riktiga smala glada friska Gaggan hoppa fram ;)

Ilva sa...

Jamen de satt ju pa sidorna ju. For jag betvivlar att du hade en 5 kgs hjarna.

Gagga sa...

Ilva! Sidorna? Neej, där är det kvar. Inte för att jag vill skryta, men stort huvud har jag; 62cm i omkrets o nåt måste ju vara hjärna.

Nej nu vet jag; det är midjan som försvunnit. Den finns inte längre. Nej, nu tänkte jag fel....igen ;)

Ilva sa...

hahaha! Du bara latsas att du ar borta for du ar lika rolig som vanligt! Tillfallig kortslutning mojligtvis...

Mette sa...

Njae... vid 56... njae.... jag har samma problem. Superliten bak och mage. Kan komma tidigare alltså.

Gagga sa...

Ilva! Vad gör man inte för att få folk att skratta ;)
Men det är inte roligt att stå mitt i stan utan kontanter o med tom tank o inte komma ihåg koden vare sig till bensinkort eller kontokort.
Alla mina koder till skolan (dörr, dator, kopiering) var också borta, när jag kom dit.

Mette! Men då kanske du blir rättvänd när du blir lika gammal som jag ;)

Tankevågor sa...

Gagga! Jag skrattar så tårarna rinner här och magen guppar med bärbara datorn på. Här blir säkert daorhaveri pga dig! Kan inte vara nyttigt för den stackarn att bli så omskakad och en massa salta skrattårar i tangentbordet! Ha ha ha ha aaaah!

Kramp i käkmusklerna..... :D

Gagga sa...

Londongirl! Vänta bara tills mina bröst bytt plats med axelbladen :D

Tankevågor sa...

ÅH neeej! Men vet du ....Pablo Picasso kunde ju det där. Han målade ju kvinnor som såg ommöblerade ut.Du skulle alltså kunna bli din egen modell. Ställ en spegel framför stafflit och måla av dig själv människa! Du blir berömd!

Gagga sa...

Londongirl! Jag kan ju ta med staffliet in i skolans hiss, där jag försökt avbilda mig själv tidigare (se förra inlägget :))

Fö. älskar jag Picasso :)

Ilva sa...

jag har nu agnat din viktminskning en del tanke nar jag anda stod i bilko och kom ju pa att det hela hade en sa otroligt simple losning att jag inte tanker saga den. Men en fysiologisk , riktig anledning.

Gagga sa...

Ilva! Du kloka, mystiska kvinna :)
Och här får jag släpa omkring på min olösta gåta :)

Tankevågor sa...

Gagga! Har Fritte kommit hem???? Hoppas!

Gagga sa...

Londongirl! Jo han kom hem nu i kvällningen. Obiten o kelsjuk o berättar inte var han har varit.
Lättad matte :)

Vi på Kantarellen sa...

Jag har inte riktigt samma fenomen... inga fem ner inte. Däremot fem upp. Magen... mer omfångsrik än någonsin. Men akterkastellet är lika obefintligt som förut.

Batbut sa...

Jag är helt övertygad om att det har med graviationen att göra. Och förmodligen med inflationen. 1 kilo räcker inte alls lika långt nuförtiden som förut! Själv har jag jobbat för centralisering, bortrationaliserat både tuttar och rumpa, samlat trupperna i centrum så att säga. Shorts går bort, här blir det kaftan! Eller dykardräkt

Anonym sa...

Haha du är rolig du. Har aldrig testat att vända byxorna bakfram.
Kanske du var en muskelknutte innan du blev sjuk. För muskler väger ganska så mycket mer än det andra som vi inte vill veta av.

Bloggblad sa...

Vilka konstiga kroppsformer det florerar här i bloggosfären.
Har ni sett en välmatad Zornkulla? Då har ni sett mig... det var jag som stod modell...

Andreas Stickler sa...

Avprogrammeraed låter faktiskt ganska skönt. Så skulle jag vilja känna mig. I alla fall någon dag då och då...

Tankevågor sa...

Skönt att Fritte är välbehållen. Hoppas nästan han bitit den där räven tillbaka så att den uslingen håller sig i skogen.

Linda K sa...

söta!:D en del klädesplagg är det ehlt enkelt fel på!

mossfolk sa...

Så här mycket var det länge sedan jag skrattat framför datorn! Både inlägget och sedan alla kommentarer på det. Det blir liksom kramp i skrattmusklerna :D

Anonym sa...

Halloj! Alex hälsar till Freja att han är nytrimmad och vacker, husse var så elak så han ryckte och ryckte till det bara blev en halv tax kvar :-)

Gagga sa...

Mamsan! Du orkar väl inte ha magtryckaren på nu i värmen förstår jag.

Batbut! Ja fortsätter det så här så blir det snart burka ;)

Gunnel! Där har vi det!!! ;) Det kanske var mina fantastiska armmuskler som tappade vätska. Nu är det bara häng o gung kvar ju. Attans! Och jag som ska köra hö snart.

Bloggis! Du en Zornkulla, jag en Picassomadam. Undrar allt i vilka konstbilder ni andra kan återfinnas ?


Andreas! Varmt välkommen till min blogg o som ny bloggare!
Lite avprogrammerad hoppas jag också du kan få känna dig nån gång, men inte ommöblerad ; inte
så bra om en karl tvingas vända byxorna bak o fram ;)

Londongirl! När Findus o Pettson var små, satte de sig genast i respekt hos räven. Förra sommaren när Fritte o Åke var bebisar så jagade gamle Pettson räven från dom, men nu tycker han nog de kan klara det själva. Ska berätta om Åkes senaste äventyr nån dag :)

Åh Linda, tack för din tröst! Klart det är fel på kläderna. Man ska se ut som jag, hehe!!!

Karin! Roligt att få folk att skratta :D Det har jag älskat i hela mitt liv. Önskar att jag orkade vara rolig jämt, men det går ju inte. Folk skulle nog tröttna o livet är tämligen oroligt ibland :)

Hagengôbben! Du borde nog få ta hand om den här pälshögen Freja också. Hon är så hårig nu så hon knappast ser. Pussa stilige Alex från henne o lille gullungen Timmie från mig!

Anonym sa...

Länge sedan sist.
Du är bra rolig du. Du får börja sova på magen så att rumpan faller tillbaka. Kan tänka mig att du legat en hel del på rygg.
En riktigt trevlig midsommarhelg önskar jag er alla.
with love

Anonym sa...

Hörde det var nån som var vriden i magen, har han piggnat till? Och jag tror inte freja skulle bli så glad om jag ryckte henne, hon som är så livlig. Alex lägger sig på rygg när han trimmas, så det är ingen lek, men trägen vinner :-)

Cornelia sa...

Glad midsommar Gagga och Bosse och alla djuren!

Gagga sa...

Hej på dig Rosvikstjejen!
Roligt att du dyker upp igen! Har du inte börjat blogga än?
Värt ett försök att lägga sig på magen, men då var det det där med brösten ;) Hehe!!!
Önskar trevlig midsommar tillbaka till dig o de dina!

Hagengôbben! Jo här är vi lite vridna just nu, men det går väl över. Glad midsommar på er där bakom skogsremsan o ösregnet!

Glad midsommar tillbaka till dig o de dina Cornelia! Stor kram!

Tankevågor sa...

Här kommer en midsommar hälsning till er i vackra Värmland från en liten ö i Stockholms skärgård. Solen glittrar i havet och sommarvindarna drar genom huset. Ha det så gott! KRAM

Gagga sa...

Tack kära Londongirl! Här firas midsommar inomhus. Åska o regn därute.
Förstår att ni har bättre väder på andra sidan Sverige. Ha det så gott! Kram!

Anonym sa...

Hej i stugan! Hmm, var nåt konstigt här förut, en osynlig stövelman smög omkring i byn, har ni också sett honom?

Gagga sa...

Hagengôbben! EN? Det stod TVÅ st osynliga stövelmän o trampade på verandan när vi kom hem, mycket sent igårkväll :)

Anonym sa...

Då var det nog samma som var här :-) Hälsa Bosse att han får ta och krysta till ordentligt så proppen går ur! Kossorna muar efter honom....

Anonym sa...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»