lördag, april 26, 2008

onsdag, april 23, 2008

Världsbokdagen

Vilken bok läser du idag på Världsbokdagen? Själv läser jag just nu "Yngling på guld" av Ernst Brunner. Faktiskt en besvikelse. Hade väntat mig så mycket mer av denna läsning. Det bästa med den är att jag inte läser mig pigg på natten, utan somnar efter att ha pinat mig igenom ett par sidor.

lördag, april 19, 2008

söndag, april 13, 2008

Att sticka hål på en myt

Myten om min begåvning inom stickkonsten, visade sig vara just en myt, för igår kväll efter en god middag med vin därtill, lyckades jag med konststycket att sticka två tummar på samma vante.
Nej, tummen mitt i näven, det har jag inte, men frågan är var jag har huvudet. Troligen under armen.
Även om den som ska få dessa vantar iofs har två tummar, så är dessa tummar definitivt inte placerade på en o samma näve.
Nu får det bli vatten till söndagsmiddagen så att även högervanten får sin tumme på rätt plats. Och bara en!
Ångrar nästan att jag repade upp o inte lät detta stickade missfoster vara kvar till varnagel ; "Inget stickande efter vindrickande!!!".

lördag, april 12, 2008

Trött på att tälta

(Bild från HM)

Hittade till min stora lycka denna Marimekkoklänning/tunika på HM i Charlottenberg idag. Tämligen trång, men jag köpte den ändå. Tänkte som så att den här ska jag baske mig springa mig i. Nu gäller det sannerligen att ligga i innan sommaren är här. Vill så gärna tro att den då ska sitta perfekt. Vilken storlek jag trängde mig in i tänker jag inte tala om; så roligt ska vi inte ha.

fredag, april 11, 2008

Morgondagens designers


Ett litet axplock av alla de fantastiska ministolar som mina duktiga elever i Bild år 7 på Gunnarsbyskolan i Charlottenberg har designat och byggt av återbruksmaterial.

onsdag, april 09, 2008

Livshistorier

Fick för en tid sen ett trevligt mail från Jenny Eklund i Umeå, där hon undrade om jag ville bidra med min livshistoria i koncentrat till hennes Ditt liv på 6 ord.
Klart jag ville. Verkligen hedrande. Processen började inom mig; ordlekar, ramsor, anagram....... De flesta helt meningslösa, ja rent dödstrista, tydligt färgade av tillfälligt dyster svacka och inte alls en sanningsenlig reduktion av ett mer än 57-årigt tämligen innehållsrikt och till största delen mycket lyckligt liv.
Igår skickade jag iväg en liten grå historia; "Tänkte måla, lät andra styra penseln", men kände snart att detta nog inte riktigt var med verkligheten överensstämmande, så det blev en ny variant som publiceras idag;

"Tänkte måla, fick tvätta andras penslar"

Det är ju trots allt i bildsalarna jag tillbringat större delen av mitt vuxna vakna liv o detta kan ju vara en bild av en konstnärs/bildlärares verklighet och dilemma.

I morse vaknade jag med denna 6-ordshistoria inom mig:

Flitens rödglödgade lampa bytes mot lågenergidito.

Dagen igenom har jag hostat ramsor. Hjälp, jag kan ju inte sluta!
Vad har du satt igång Jenny?
Sex ord i taget, hela tiden. Nu blir det visst likadant här.
Avslutar med detta pinsamma avslöjande;

Tankekaos kräver stort utrymme; huvudomfång 62.


tisdag, april 08, 2008

söndag, april 06, 2008

Release me!

Verkligen inte dags än att byta till sommardäck. Blötsnön vräker ner och de vårblommor som tittat upp i de bleka solpauserna, får än en gång krypa tillbaka ner till sin vinterboning, om det inte ska gå för dem som det gjorde för Bosses padda. Taxfröken Freja, som nyss lagt av sin vinterpäls, vägrar gå ut för egen maskin ,och får bäras iväg en bit ut i rusket o sättas ner nånstans i lä, för att kunna uträtta sina behov.
Vi kurar framför brasan; Bosse, läsande Barack Obamas "Min far hade en dröm", och jag, som just avslutat en av de största läsupplevelserna jag haft på länge; "Flyga drake" av Khaled Hosseini, i otålig väntan på sol o värme.
Känner mig trött och less o instängd i mitt trånga, värkande vinterskinn.

Det räcker nu; Please;