onsdag, oktober 01, 2008

Bland vackra klänningar o avdankade justitieministrar

Vettigast o snyggast klädda av alla på Bokmässan, var Katerina Janouch och Martina Haag.
Medan de flesta svettades i sina tjocka paltor i den varma mässhallen, svävade dessa sköna damer omkring i de vackraste av lätta sommarklänningar.

Underbar o älskad av alla o vacker o rolig är hon Martina Haag. Här berättar hon om nya boken "I en annan del av Bromma" för Fredrik Belfrage, för att sedan raskt skutta ner från scenen för att ställa sig i kassan o sälja böcker, egna o andras.

När Katerina Janouch berättade om sin nya bok "Bedragen" klev plötsligt av någon märklig anledning Liza Marklund med raska steg tvärs över scenen för att sedan slinka in bak en svart dörr i Piratförlagets monterskrymslen. Blev så paff så jag glömde att fotografera.Väntade mig nästan att få se ett gäng bitska kvinnliga kollegor jaga i hennes spår, med tanke på lördagens debatt.
Katerina blev lyckligtvis inte nedtrampad utan kunde liksom Martina fortsätta att sälja böcker.

Lättsamme o påläste Fredrik Belfrage fortsatte att svettas i sin varma väst och Anne Holt var nog tacksam över att hon lämnade bunaden kvar hemma i Norge.
Antar att hon efter att ha pratat fotboll o om sin nya bok "1222 över havet", slank in genom den svarta dörren för att hjälpa Liza. Praktiskt att ha en jurist o f.d. norsk justitieminister som kompis.

Hittade förresten även en svensk f.d. justitieminister, nämligen Thomas Bodström, i en tämligen svårsåld bokhög. Han lär knappast skriva fler böcker efter alla sågningar. Hade stannat hemma om jag varit i hans kläder.


(Det kommer mera)

2 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Närå, Bodström ger inte upp så lätt - han är redan mitt uppe i nästa, det har jag hört honom säga alldeles själv, med glad min!
(Fatta att det var körigt att stå tre meter från Belfrage och konkurrera om uppmärksamheten!!!)

Gagga sa...

Klimakteriehäxan! Erkänner att jag inte lyssnade på honom. (Det gör ju inte direkt ont att titta på den mannen ;) )Har inte alls lust att läsa det han skrivit däremot.
Förstår att du framträdde hos Isaberg mittemot Piratförlagsscenen. Jag är glad att jag hann lyssna på dig i Värmlandsmontern. Hade precis anlänt när du skulle upp.