torsdag, april 02, 2009

Värmländska skrattrynkor

Allt som oftast skrattar vi gott tillsammans i bildsalen. Som idag när jag förklarade för en klass varför jag skulle lämna skolan redan vid lunchtid o på bred västvärmländska sa:
"Jä ska te Säffle å rönke höfta", o en elev spontant utbrast: "Men Margareta, du har väl nåck mä rönker!"

Denna lilla dialog är ju endast rolig på värmländska. På svenska fungerar den inte alls.
Hör här:

-"Jag skall till Säffle och röntga höften".
-"Men Margareta, du har väl tillräckligt med rynkor!"


Ja tidens tand har gnagt både här o där på den gamla lärarinnan, men vill nog påstå att mina rynkor mest är skrattrynkor och fler av den sorten fick jag säkert just idag, kanske t.o.m. på den värkande höften.
Måste berätta om en annan rolig kommentar jag fick för ett antal år sen, på samma tema.
Jag hade klippt av mitt långa hår o en elev frågade varför i all världen jag hade gjort nåt så dumt. "Jag börjar nog bli för gammal för att ha långt hår", svarade jag.
Fick genast svar på tal: "För gammal !? Bonnie Tyler, hon har minsann inte klippt av sitt. Hon gjorde en ansiktslyftning istället"

6 kommentarer:

lisbeth sa...

Ungars kommentarer är både härliga och ärliga, man får höra ett och annat mest är det ju snälla saker..Jag minns när jag skulle förklara för Magnus varför det är viktigt att ha cykelhjälm:" du förstår att huvet är lika skört som ett äggskal"Men mamma ditt huve är också som ett ägg, så du ska använda cykelhjäm du också1"

Annika sa...

Rynkor på höften syns ju inte de iaf...... men annars tycker jag det är charmigt...... o skrattrynkor är ju bäst..... kan tänka du fått höra en del genom åren...:) barn pratar ju glatt medans de slöjdar..... har ju ett gäng på 10 st i Slöjdklubben o där ventileras allt mellan himmel o jord medans nålen går..... blev så glad för de vill syyyyyy..... har gjort armband o en jeansväska med dom.... kommer bilder när alla är klara..... Ha det gôtt.... Kram Annika

Zara Hedelin sa...

Det var en helt underbar kommentar tycker jag, det är sådant som gör att skolan trots allt är en av de mest stimulerande arbetsplatser som finns:)

Anonym sa...

Ha ha! gud så gott!!
Jag har fått många livsförlängande kommentarer från mina prinsar ska du veta. Som tillexempel en gång när jag blev riktigt arg och skrek åt dem "Jag får ett sammanbrott!!"När sambon frågade T vad det var som hänt ryckte han coolt på axlarna och förklarade lugnt att "Äh det var bara mamma som fick ett genombrott" HaHa

L

Anonym sa...

Ha ha ha, go' humor!! Låter nästan som om det kunde ha kommit från en för mej välkänd käft;-)
Kram Neta

Gagga sa...

Lisbeth! Antar att Magnus fick dig att använda cykelhjälm efter den kommentaren.

Annika! Tur man inte undervisar i nåt ämne som fordrar tystnad. Så härligt att få gå omkring o prata med ungarna medan de jobbar.

Zara! Hej! Roligt att du hittat hit! Ja säga vad man vill om skolan, men nog är där roligt för det mesta.


L! Dina prinsar är ju underbara!Hahaha!!!!

Neta! Nej det var inte M, men han är verkligen rolig o snabb i sina kommentarer den härlige M!