måndag, november 21, 2005

Gagga på Bloggforum

Så har man då varit på sitt första Bloggforum. En upplevelserik och rolig dag.
Så många trevliga möten under en dag, som i timmar blev lång. Tretton timmar blev det för mig o Sessan. Mängder av spännande människor. Bloggare av kött och blod. Bland alla dessa fanns de jag träffat tidigare; Anna o Gonzo, och nästan direkt kände jag igen Stina. Men var fanns Mamselamsen? Visste ju hur hon såg ut o var definitivt säker på att hon inte smög osynlig omkring. Nej, plötsligt glimmade det till i ingången och en gigantisk guldväska klev in med lilla Mamselamsen i handtaget.Kunde inte hålla mig, utan mötte henne på direkten med en stor kram. Hon var ju nästan precis som jag hade föreställt mig. Det enda som inte stämde in på min föreställning om henne var dialekten. Hon pratade faktiskt inte varken småländska eller blekingska. Nej riktigt tjusig Eskilstunadialekt låg hon inne med, den eleganta Hollywoodkanincapeklädda ladyn från Nybro. Men skrattet, det hjärtliga och ljudliga; det kom från urkällorna. Inga brutna revben i världen kunde hindra dess framfart.

Kändes som om vi alltid hade känt varann. Många trodde säkerligen så när de såg o hörde oss. Vi var ju inte direkt diskreta.

Vi skolkade ett tag för att bevista ytterligare en Bloggträff. En mer informell sådan, på Café Foam. Där sammanstrålade vi med Cornelia, Humlan, Biggis, Batbut och Maruschka, samt två små söta bloggbarn vi läst en hel del om. Ett härligt, varmt möte med några av dem vi läser o växlar kommentarer med. Så mysigt att fortsätta så och nu ha en levande bild av er alla, med i våra dagliga möten på nätet.

Foamgänget återvände till sitt o Mamsan o jag styrde åter kosan till Bloggforum. Nu var vi riktigt varma i kläderna o traskade runt o kollade folk. Där fanns människorna bak Hedgehog, Stationsvakt, Nattbuss och andra märkliga täcknamn vi dagligen funderat över. Och där fanns den, särskilt för sin skönhets skull, så beryktade Sigge. Vad gör då två modiga medelålders bloggmammor; jo de tågar med friskt mod fram o presenterar sig för denne vackre unge man. Och vad gör då i sin tur, den vackre unge mannen; jo han reser sig upp med ett strålande leende och kramar om två damer i ett enda famntag. Och jag kunde genast konstatera att han inte enbart var vacker, utan också mycket trevlig. Jo, Sigge jag ska skriva en strof hos dig på Bloggportalen, så som du frågade om jag ville.

Jag hade enbart anmält mig till en av paneldebatterna, den om Svensk upphovsrätt. Mycket intressant, men jag måste säga att i frågor jag tidigare varit säker på min sak, känner jag mig nu lite rådvill. Också en lärdom.

Det fortsatta minglet på Elverket bjöd på ännu fler trevliga möten. De jag pratade mest med förutom Mamselamsen, Sessan o hennes kompisar var Annika, Hacke, Karin, Petter och Oscar. Så många intressanta bekantskaper man gjorde denna Bloggforumdag.

Många öl, mycket snack och många skratt blev det tillsammans med Mamselamsen. Inte sista gången vi träffas. Inför nästa Bloggforum funderade vi på om vi inte borde fixa till lite ansiktslyftning.

Så här ungefär.

Vi ses!

25 kommentarer:

Batbut sa...

Nu ångrar jag att jag inte var med på Bloggforum, men framför allt kvällen... Surt sa räven, men jag kan inte skylla på ngn annan än mig själv. Dålig tajming! Men vi fick ses en stund iaf *s*

Vi på Kantarellen sa...

Tack för en as-kalas träff. Guuuud, så snygga vi ska bli till nästa träff... och en 50-60 tusen kronor fattigare.
Men jag tror jag skiter i ansiktslyftningen, för jag tror väskan är mer "berömd" än jag. *skrattar*

Bloggblad sa...

Bilder, bilder, bilder... ! Saknar fortfarande Cornelia på bild, i övrigt har jag klurat ut de flesta jag behöver.

Cornelia sa...

Jag som inte hade något val ifråga om kvällen är i alla fall himla glad att jag fick träffa er på Café Foam. Men nästa gång vill jag hinna med BloggForum också!

Mikusagi sa...

Akta dig, man blir beroende ifall man träffar för många människor från nätet! *vet minsann*

Cornelia sa...

Ja just det: Gagga tog du inte kort på mej, du kan väl maila?

The Female Dinousaur sa...

Gagga, Gagga, Gagga! Det var så himla kul att träffa dig... Och jag är sååå ledsen att jag inte fick vara med och öla. Det är jag bra på! :-)

Anonym sa...

Ladies, ladies!!!
Ni glittrade ikapp med den fantastiskt coola guldväskan - lyftning är det sista ni behöver!

Sååå superkul att träffa dig igen Gagga!

Jag har tassat runt med superfina halsbandet och fått sååå många komplimanger för det så du anar inte.

Humlan sa...

Gagga! Så roligt att träffa dig och alla andra. Synd att jag inte klarade av att fortsätta till kvällen, hoppas jag orkar mer nästa gång...
(Vill fortfarande lära mig stickningen...) Jätte-Kram!

Anonym sa...

Nu känner jag till dig både till blogg och namn vilket jag inte gjorde när vi sågs som hastigast på forumet. :)

/Mats - Klocklös i Tiden

Linda K sa...

Tack och åter tack för det stickade halsbandet jag fick i lördags! Så finfint :)

nb sa...

Ja! Mamselamsen & Gagga helt klart Bloggforums sötaste :) (Not to mention Elverkets!)

Mette sa...

Vad gullig text! Vad bra att det var så lyckat! Jag borde också komma på nästa!!

MB sa...

Vilka sötingar ni är :-))

Bloggblad sa...

WOW! Jag kan också dra upp mina hamsterpåsar mot öronen...*avundsjuk till tusen för att jag inte sitter bredvid och drar...*
Funkar också utmärkt att dra ihop håret bak med en rejäl gummisnodd...Billigt också.

Vi på Kantarellen sa...

Hey you Bloggis! Vi fixar en egen bloggträff i din hemstad och kollar hur släta vi blir, när vi drar upp rynkorna bakom öronen.

Anonym sa...

Hej igen, Gagga! Vilka fina bilder både på er och Väskan!

Jo, jag hamnade just hos islänningen när jag sökte din blogg, och vem hittade jag på kommentarsidan där om inte dig! Verkligen roligt. Jag försökte också kommentera, men fick inte eftersom jag inte har någon blogger account.

Gagga sa...

Batbut! Vi får ta igen det där en annan gång.

Mamsan! Vi skiter i ansiktslyftningen. Tänk så mycket annat skoj vi kan ha för de slantarna.

Bloggblad! Det kommer! Har urfina bilder på Cornelia bl.a..

Cornelia! Ja det var verkligen en höjdare att träffas, om än en kort stund. Nästa gång tar vi oss mera tid. Mailar dig så fort jag hinner. Bifogar bilder.

Mikusagi! Blir gärna beroende om det gäller människor. Var var du förresten? Hade gärna träffat dig också.

Biggis! Ja det var så otroligt roligt att träffas. Smakade mera.
Då blir det FEST!!!

Gonza! Nej vi passar nog inte utslätade varken Mamsen eller jag.
Så glad över att ha träffat dig igen och stolt över att du ville ha mitt halsband.

Humlan! Det var verkligen kul att få träffa dig. Nästa gång får du hänga med vidare.

Klocklöse Mats! Och nu har jag kollat dig också. Trevligt! Kul tröja du hade!

Linda! Och så trevligt att få träffa dig och så roligt att du ville ha mitt halsband.

Nattbuss! Sessan har pratat såååå mycket om dig. Förstår verkligen varför hon gillar dig. Om Mamsan o jag inte precis var de sötaste, så kanske vi iallafall ingav er unga hopp om att man kan ha väldigt kul även när man blivit något äldre ;)

Mette! Nästa gång SKA du vara med!

Maleandro! Tack!

Bloggblad! Nästa gång ska du vara med o då blir det tre trallande tanter med konservring i nacken som sätter sprätt på föreställningen ;)

Mamsan! Då kommer jag också

AB! Hej igen du sköna kvinna! En upplevelse att få träffa dig. I morgon ska jag på bibblan o låna dina böcker.
Jaså du hamnade också hos isländska Gagga. Undrar vad det är för en figur.

Klimakteriehäxan sa...

Tack för rapporten. Låter som om ni hade jättekul! Lite avundsjuk blir man...
Har förresten sett Mamselamsens väska - tror det var i London.

Gagga sa...

Häxan! Ja du skulle verkligen ha varit med. Tror att du skulle ha matchat oss hur bra som helst. Det blir väl fler gånger får vi hoppas.
Ja väskan var som en stor mjuk glittrig lövhög. Ingen kunde missa den ;)

PGW sa...

Angående eventuella ansiktslyftningar, lösningen på detta problem är givetvis silvertejp i nacken. Silvertejp är svaret på alla frågor. De frågor som inte besvaras med 42 förstås.

Anonym sa...

Men Gagga och mamselamsen och jag kom fram till (när vi satt och gaggade så skönt på Elverkets bar) att man inte behöver ansiktslyftning, knepet är att LE hela tiden. Då syns inte surrynkorna! Speciellt viktigt är detta i BADRUM. Man TAR AV SIG GLASÖGONEN innan man går på muggen och så LER man när man hastar förbi spegeln! Simsalabim! Vacker som en dag!

Gagga sa...

PGW! Prövade. Hjälpte föga. Något måste dras upp mot tinningarna istället. Åtminstone på mig. AAAJJJJ.
Går inte tugga. Går inte prata. Det får va ;)


Annika! Javisstja, så var det. Tänk så kloka vi var den kvällen ;)
Vi hann lösa många viktiga frågor ;)
Attans. Hann inte förbi biblioteket idag. Skolan äter upp mig.

Anonym sa...

Det var rena ansiktslyftningen bra att få träffa er! (När man har ett konstant leende på läpparna åker liksom kindpåsarna upp av sig själva.) Och som jag sa - jag gillar din dialekt! Humor och värme i skön västvärmländsk kombination :)

Gagga sa...

Hej Hakke o välkommen till min blogg! Jo det var trevligt på Elverket. Inga mungipor neråt då inte. Tänkte först rimma till dig, men kom av mig. Rimfrost i huvet ;)