måndag, juni 26, 2006

Det var en gång en drickadräng

Då för hundra år sen, när vi alla var unga o bodde i en annan skog, hade vi med dagens mått mätt, tämligen enkla små glädjeämnen.
En höjdare var när drickabilen kom, en gång i veckan, o då speciellt på sommaren, när de hade sommarjobbande snyggingar till hjälp på de klirrande flaken.
Oj vad vi var kollektivt kära då, alla vi småtjejer ute i buschen o kunde knappast bärga oss tills nästa vecka, då vi åter hoppades få vila våra oskyldiga ögon, på nån finnig, hundögd ungspoling från stan, vilken säkerligen var ganska road, o möjligen vid någon anhalt, t.o.m. smickrad, av den ohöljda uppmärksamheten. Sen hade vi tjejer nåt att viska o fnittra om, tills nästa vecka.
En sommar var åtminstone jag mindre intresserad. Drickadrängen var inte alls så snygg som de brukade vara. Såg ganska trist ut o hette dessutom nåt så töntigt som Sven-Göran.
Joo, det var han; Svennis, o han var säkerligen inte intresserad av mig heller, så det kan allt kvitta. Dessutom var han mycket sämre backhoppare än min Bosse, så det så.

15 kommentarer:

Cornelia sa...

Åh en Lassie!
Visst verkar barndomen och ungdomen så gammaldags och länge sedan när man beskriver den. Idyllisk och oskyldig. Det stämmer inte. Så gamla är vi ju inte.

londongirl sa...

Åhå! Så du har också ett förflutet med Svennis? En sak har han och jag i alla fall gemensamt....vi har samma favorit restaurang i London. :)

(Locanda Locatelli 8 Seymour Street)

Bloggblad sa...

Jaha, och vad gills det då att min man spelat fotboll mot Ralf Edström och att jag varit hemma hos Gunnar Nordahl? När du inte flörtat med Svennis...

B*i*g*g*i*s sa...

Underbar Lassie! Så lustigt, jag som kunde tänka mig att han faktiskt såg bra ut som ung. Fast tydligen inte tillräckligt för att falla en ung Gagga på läppen! :-)

gagga sa...

Cornelia! Nej gamla är vi inte men det var längesen vi växte upp ;)

Londongirl!Och Bosse o han har samma favoritwhiskey ; Caol Ila :)
Bosse o Svennis tävlade faktiskt mot varann i backhoppning o Bosse var klart bättre. De kände alltså varann som unga. Bosse var också en lovande fotbollsspelare o de gjorde väl även en o annan match mot varann.

Bloggblad! Skulle jag ha flörtat med nån v de där så skulle det väl möjligen ha varit Gunnar Nordahl ;)
Men jag har väl skrutit redan förut om att jag bytt blöjor på Olof Mellberg. Vi bodde vägg i vägg hans föräldrar o jag o jobbade ihop i Gullspång i många år. Underbara människor. Min Sessan o Olof är lika gamla o gick ihop på dagis. Jag undrar jag vad Expressen skulle betala för en nakenbild ,eller en sparkbyxebild på lille söte Olof. Nej, jag kommer inte ens att lägga ut dem på bloggen. Vänskap ärviktigare än så.

Biggis! Nänä, han är faktiskt isåfall snyggare nu. Har väl växt in i sitt utseende. Inte min typ som karl betraktat, men säkert en bra människa. Den unga Gagga var svag för bruna ögon o lite spänning. Han såg inte ett dugg spännande ut :)

Gunnel sa...

Åhhh...och jag, eller rättare sagt mina föräldrar, var lite tjenis med Allan Borgefors. Jag fick i alla fall sitta på hans bils motorhuv. De ni. Vem Allan Borgefors var....han körde rally. Han var grävmaskinist i yrket :O)

gagga sa...

Gunnel! Ingen susning vem din Allan var/är men frågar jag Bosse vet han säkert. Om du kollar min blogg från förra sommaren så finns där bild på Kenny Bräcks mamma o lilla dotter Carma som jag träffade då. Frun var också med men jag var åtminstone lite diskret o fotade inte henne.
F.ö. är jag mer imponerad av grävmaskinister än rallyförare. Jäklar så duktiga o ömsinta grävmaskinisterna är med sin skopa.

Gunnel sa...

Min bror är grävre. Det har varit i snart 40 år

Mamselamsen sa...

Ok.... en Lassie var det????

Jag har sjungit i samma som både Annifrid Lyngstad och Towa Carsson började i. För vissa av oss gick det bra... andra gifte sig. Gissa vem? :-D

Mamselamsen sa...

....i samma band....

skulle det vara

gagga sa...

Gunnel! Säkerligen hur skicklig som helst.

Mamsan! Och jag kan skryta med att jag minsann en hel dag o kväll festat med henne som sjungit i samma band som Towa C o Annifrid L. :)

Batbut sa...

Wow, tänk om kvällstidningarna fick lägga vantarna på den storyn. Kanske det kommer med i Svennis memoarer?

gagga sa...

Batbut! Har läst boken om hans liv. Tror den hette "Sfinxen från Torsby", men inte fanns där nåt om mig inte. Inte speciellt förvånad :)

Anonym sa...

Here are some links that I believe will be interested

Anonym sa...

Great site loved it alot, will come back and visit again.
»