torsdag, januari 18, 2007

Fritte rapporterar

Fattar inte varför Gagga inte fortsätter blogga om sitt liv o leverne! Ser ju henne sitta här vid datorn länge o väl vareviga kväll. Hon kan inte längre skylla på att hon inte har tid. Hon har tid, jag lovar och en hel del att berätta dessutom.
Vem jag är? Jo jag är Fritte, en av katterna i Gaggas hus. Fanns väl med på en o annan bild här på bloggen tillsammans med min brorsa Åke när vi var små o söta.
Nåväl, jag kollar in ett o annat jag o denna Gagga hon har mycket underligheter för sig. Ligger o vrider o vänder på sig på nätterna o stör mig när jag försöker sova. Hon påstår att hon ligger o tänker på ungar som mår dåligt. Vad hjälper det. Bättre om hon sov o sen gjorde nåt åt saken på dagtid. Ungar förresten? Hon påstår att hon har flera hundra stycken, men hon har bara visat en unge för mig, o den ungen behöver hon inte bekymra sig för tycker jag. Men dessa hundratals ungar finns tydligen där nånstans, dit hon reser varje morgon o blir borta jättelänge. Jag o Åke brukar se till att möta henne vid garaget när hon kommer hem sent på kvällarna. Hon ser så sliten o bedrövad ut när hon kommer hem, o jag måste säga att hon har en tålmodig gubbe, som finner sig i att hon bara ligger utslagen på kökssoffan o kvider när hon väl haltat in.
Datorn verkar vara viktigare än mycket annat. Vet att hon kollar in vad ni andra har för er, men sen .....sen loggar hon inte in på Blogger Dashboard som hon gjorde förr i tiden, utan hon har tydligen fått ett rejält Traderaåterfall. Kollar o kollar o bjuder o bjuder. Många paket får hon hämta. Mest stora platta, tunga och många långa, hårda rullar.... Bosse säjer att hon höll på likadant innan hon snöade in på bloggeriet. Tycker nog hon kan snöa in på bloggandet igen. Hon försummar sina vänner tror jag mig förstå, både dom hon har här på bloggen o dom hon förr brukade sitta o kvittra med i telefon o tom skicka handskrivna brev till. När det är natt o vi djur o Bosse tycker det är dags för lite sömn, då kvicknar Gagga till o ligger o läser högvis med böcker, timme efter timme. När hon släckt lampan, tar som sagt var vridandet o kvidandet över. När hon väl somnat fram på efternatten, snarkar hon högt o ropar IUP rakt ut i luften. Vad fan är IUP? En sjukdom?
Människor är konstiga!
Nu är hon visst på väg att förvandlas till tupp!!! Inte för att hon precis sprätter upp o gal klockan sju på mornarna. Nej, nej, tidigt på mornarna är hon seg o spak o osedvanligt tyst. NEJ, hon har visst fått en hälsporre o har svårt för att gå. Människor är svaga djur. Inte gick tuppen vi hade till doktorn o klagade för sina sporrar inte. Och inte kan jag minnas att han skrek IUP på nätterna heller.
Jag väntar på den dagen, eller kanske rättare sagt natten, hon sover lugnt o gott på sin pinne o kvicknar till klockan sju på mornarna o glatt utbrister: kuckeliku.

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

Fritte: IUP = Inte Utan Problem betyder det.

Jag trodde att din matte hade glömt mig... :(

Cornelia sa...

Fritte, tur att Du tar tag i det här nu och lämnar oss en liten rapport. Vi saknar Gagga, hälsa henne det. OCh fortsätt gärna att rapportera, Fritte, det går ju hur bra som helst, du slinter inte på tassen det minsta.

Anonym sa...

Joo du Bloggblad, det verkar inte vara utan problem. Stora våndor tycks det. Tror inte matte glömmer nån. Du finns säkert med i hennes nattliga ältande.
Jaa du Cornelia, det här med dator o bloggande har jag ju varit med om ända sen jag kom hit o jag har nog sett hur hon bär sig åt. Jag har sagt till Gagga att du saknar henne o nu får hon allt ta itu med det här själv. Hon sitter på en pall vid spisen o gräddar tunnpannkakor just nu.
Om det kniper återkommer jag gärna.
Nu ska jag lägga mig tillrätta vid den varma sköna datorn o spinna lite.

Anonym sa...

Fritte!
Du är duktig att ta hand om matte och husse. Jag hoppas att våra katter börjar blogga också du kan läsa vad dom har för sig. I går snodde gammelkatten min chokladkaka. Moa vägrade gå ut i går. Sotolina äter som häst. Fritte, kan du stryka Gaggas ben som hälsning från oss?

Anonym sa...

Tack Fritte för detta! Jag saknar din matte och hennes ord och bilder, hälsa henne det. Och som Cornelia skriver; Fortsätt gärna att rapportera.

Anonym sa...

hej fritte! jag heter fello o är nattbuss gamla katt. jag gillar att spy på hennes golv. hon tror att jag kommer dö snart (jag matvägrar men lyckas ändå spy! samt bita hennes väninnor. så jäkla talenterad.*) ett tips för en bondkatt som du, kanske? hej då.

* kanske skulle uppföra mig bättre om jag hade taxsällskap som jag hört att du har!

Anonym sa...

Mjau på er!
Har kollat in din Moa, Anne-Maj! Hon o jag ser ut att passa ihop. Synd bara att jag är kastrerad ;)
Och hur är det med dig Humlan, har du nån katt? Har kollat in dina fina blombilder på bloggen. Tycker nog att Gagga kan fixa lite nya bilder o skriva själv här framöver. Hon blir allt lite smickrad när ni skriver att ni saknar henne.
Och Felix! Kan du inte följa med din matte nästa gång hon kommer hit? Vore spännande att ta med en citykatt ut på äventyr på bonnlandet. Lovar bjuda dig på fet sork o andra delikatesser i så fall.
När din matte är här ägnar hon sig ju mest åt Freja, taxen du hört talas om. Tror att de två älskar varann.
Det händer att vi spyr vi också, mest när vi hetsätit, men vi har aldrig bitit nån människa, bara taxen, hehe!!

Hälsningar Fritte

Vi på Kantarellen sa...

Jag saknar dig också.

Tankevågor sa...

Vet du Fritte att min man påstår att jag har mumlat om IUP på nätterna, så jag kan förstå hur Gagga har det.

Ungar har vi många att bekymmra oss om och det är därför det är så skönt att ha ansvarsfulla katter som du, som bryr sig om sin människa!

Hälsa Gagga att hon ska göra sig av med den där sporren och att jag har skaffat höns! Kram till er allihop där uppe i skogarna!

Anonym sa...

Bra att du puffar på henne Mamsan. Hon måste fjäskas för ibland. Då bjuder hon på finaste kattmaten :)

Och Londongirl! Jaså du, du lider också av IUP? Synd om alla er, tycker jag. Tur ni har katter som du så rätt påpekade.
Höns! Dom saknar jag. Hoppas vi får nya till våren. Lycka till med dina!

Mjau från Fritte

Anonym sa...

Fritte...du har en underbar matte så var rädd om henne. Hon hittar tillbaka hit ... alldeles snart... det är jag säker på. Hälsa till henne så länge

Anonym sa...

Gunnel! Nu måste hon ju,... he he!
Själv har jag inte tid eller ork längre. Har fått mustass av det här. He he!

Hej svejs från Fritte

Mette sa...

Det är lätt att bli Tradera-beroende .... jag vet ...

Nu är John hemma!

Tack för att du skrev om dina katter på min blogg - det lugnade väldigt mycket när jag läste åldern på dem. Mycket bra.

Gagga sa...

Mette! Jo det där med Tradera kan nog nästan bli ens fördärv. Från början hade jag tänkt sälja grejer, men av det har det inte blivit nåt alls. Däremot så köper jag som en galning. Måste stoppa nu ett tag, men väntar ett paket på posten o lovade mig att det skulle bli det sista på länge. Men nog har jag lagt nya bud idag. Skönt att höra att John kommit hem. De är sega de gamla kattgubbarna. Välgångsönskningar från Gagga o Fritte

Anonym sa...

morris o majsan från skogen här..ja en annan skog förstås.. men ändå..
små mattar mår bäst om de sitter vid datorn nu och då.. man kan dessutom passa på att ligga i knät då och bli klappade på..
vi tycker att du ska bita henne i hälsporren om hon inte skärper till sig..
vår grodmatte går in och ut från gaggas blogg bara för att se om hon glömt att pinga..
se till att hon tar nåra sjyssta bilder på dej.. vi vill se hur du ser ut..
bloggkattsträff.. det vore väl nåt.. vi har goda råttor här i vår skog..

Anonym sa...

Fritte här igen:
Tjenare Morris o Majsan! Aha, ni är Grodans katter ni, henne har man ju hört talas om. Hon har en grön väska hon, det vet jag.
Klart vi ska ha bloggkattsträff. Då kan vi prata om våra tokiga mattar o klämma en o annan Mjau :D

Vi hörs!/Fritte