tisdag, januari 23, 2007

Mattegåta

Två till mig närstående personer fyller jämt i början av nästa månad. Den ene är precis dubbelt så gammal som den andre. Tillsammans blir de 90 år.
Gissa vilka!? Och hur gamla blir dom?
Dags för mig att förbereda både det ena o det andra.
Ville ha med dom till Zanzibar, eller till nåt annat varmt o snöfritt ställe, men det sket sig. Inte kan de kläcka ur sig vad de önskar sig på sina respektive dagar heller.
Gamla o sega börjar de bli.
Min egen 90-årsdag tänker jag iallafall fira på Zanzibar, även om ingen följer med mig. Så det så!

12 kommentarer:

Cornelia sa...

Jag vet, jag vet! Bosse fyller 60 och Sessan 30.

Vi firar en 90-åring nästa vecka. Så vi har också lite att stå i.

Gagga sa...

Cornelia! Jag bara visste att du skulle vara först :) Måste snart få till en fotogåta till dig. Är din 90-åring en riktig 90-åring, eller också två?

Cornelia sa...

En riktig 90-åring: Det är min svärmor och hon är pigg och har ganska många pigga kompisar, så det blir säkert roligt.

Och du, jag saknar dina fotogåtor.

Ilva sa...

JAG följer med till Zanzibar! När bokar vi?

Gagga sa...

Cornelia! Hälsa o gratulera din svärmor. Häftigt med gamla pigga damer. Känner ett gäng runt 90.

Ilva! JAAAAA!!!! Vi bör väl boka i god tid före oktober 2040 :) Skönt att ha dig med då, för du kan ju knappast ens vara 80 vid det laget :)

Anonym sa...

Så det blir lite fest nu förstår jag....vad kul.
Själv firar min mamma och jag 135 år i mars. På hennes födelsedag är Björn Skifs i sta'n och dit har vi bokat biljet...hon vet inget. Sen åker vi till Tolfsbo i två dagar och får sköna behandlingar...god mat...och vila...
Jag längtar

Tankevågor sa...

Klart det måste vara Bosse och Sessan! Vad roligt att fira 90 år!

Batbut sa...

Jag följer gärna med till Zanzibar! Jag kan tala oupphörligen, dansa underhållande och allmännt vara stökig att ha med - får jag följa då?

Gagga sa...

Gunnel! Jo det blir en o annan fest, fast lite utspridda i både tid o rum. Så trevliga presenter du o din mamma ska njuta av. Svårare mattegåta du kom med. Vågar inte gissa :)

Londongirl! Duktig på matte du :)

Batbut! Givetvis ska du med. Det kan ju bli en hel gruppresa. Bra om ni unga påminner mig när det börjar bli dags. Jag kanske har blivit mer glömsk än nu, då inför oktober 2040.

Anonym sa...

Hallå! Vilket datum fyller den äldste då? Så vi kan skjuta salut i byn :-) Nu har vi fått bredband...Blev Telia. Hela familjen utom gubben har fått magsjuka, ushiamägen...

Gagga sa...

Tjena Hagengôbben!
Fyller den 13:de men firar väl mest på lördagen som följer tror jag.
Vi har visst också Telia, vet jag nu. Funkar bra!
Magsjuka! Stackare! Här är det Freja som står för den varan. Jättejobbigt! "Nåt som går", sa veterinären i telefon. Har Alex detsamma?
Krya på er!

Anonym sa...

Alex har klarat sig än...Var på jakt fredag och söndag som gick, han drev jättefint och ville till slut bli buren från skogen, men när vi kom hem så ville han busa :-)