tisdag, januari 30, 2007

På nytt jobb

Herr Nyström föddes i Karlstad, för ett okänt antal år sen. Fick i unga år anställning på skolan i Gullspång där han tjänstgjorde länge o väl. Sen kom han av någon anledning i onåd o stängdes in i en mörk o tyst källarskrubb. Hans liv var dock icke förbi, för en dag på det glada 70-talet, blev han befriad av en ung teckningslärarinna som alltid längtat efter en sådan som just honom. Så fick han flytta hem till henne o hennes lilla dotter o aldrig har han väl varit lyckligare än då. Han flyttade efter några år med de båda till Charlottenberg o levde där i tio intensiva år. En magisk februaridag kom så den fantastiske herr Eriksson in i den lilla familjen och det blev snabb flytt ut på landet. Herr Nyström hängde gladeligen med på flyttlasset o kände sig fortfarande till både nytta o glädje. Han uppvaktades ofta o intensivt av den unga damen i familjen. Älskade när hennes fötter trampade igång honom o när hennes fingrar lekte över hans klaviatur. Men hans älskling flyttade hemifrån o han saknade de allmer sällsynta smekningarna. Då o då befarade han att det skulle bära iväg ner i nån gammal källarskrubb igen, men det fanns visst ingen källare på det här huset. Han önskade nog innerst inne att få åka buss till Stockholm o flytta in i den lilla lägenheten i Vasastan som han hört så mycket talas om, men förstod att hon som han älskat i 30 långa år inte längre hade plats för honom i sitt liv.


Länge, länge har han varit arbetslös. Stått här o dammat igen.
Men undrens tid är inte förbi. Herr Nyström har på ålderns höst fått NYTT JOBB. Och inte vilket jobb som helst. Igår flyttade han till Arvika o jobbar nu på Ingesunds Folkhögskola , på folkmusiklinjen. Gläder mig med honom.
När han reste iväg lovade han att bjuda in mig på sin första konsert. Ser fram emot den.


Tack herr Nyström o lycka till på nya jobbet!
M.a.o. har jag gjort mig av med min gamla tramporgel.

11 kommentarer:

Tankevågor sa...

Åh, har han flyttat....men det kan säkert bli en lycklig fortsättning på hans liv. :)
Här har vi oerhört svårt att skiljas från vår instrumentfamilj. Pianot från makens barndom i Dalarna, för att inte tala om vår gitarrfamilj. Den som nu innehåller 7 stycken olika personligheter. :)

Anonym sa...

En gång hade vi också ett piano, men inte av den där kvaliteten. Men den yngsta dotra tröttnade tyvärr så vi skaffade också ett nytt jobb åt vårat, dock i en barnfamilj :O)

Gagga sa...

Londongirl! Måste rensa lite, även bland de större prylarna. Ett svårt beslut att skiljas från herr Nyström , men eftersom han nu hamnade på Ingesund så känns det hur bra som helst. Tramporgeln har tydligen en renässans. Hörde Thåström sjunga till en ensam tramporgel häromdan.

Gunnel! Förstod först när jag läste din kommentar att min text o mina bilder var något förvillande så jag la sen till förklaringen att det rörde sig om en gammal tramporgel De står inte så högt i kurs ute på marknaden, Folk t.o.m. skänker bort dom på Blocket.

Gagga sa...

NÖDROP!!!!!!
Kommer inte längre in på gamla Blogger o försöker utan resultat komma in på nya Blogger. Det skiter sig. Slutbloggat????
HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!!!!
Gagga i djup nöd

Anonym sa...

Hehe... vi ska alla den vägen vandra... alltså att bli tvingade till nya betaskitblogger. Jag har svurit långa eder och gör fortfarande. Men så insåg jag att jag faktiskt lyckats lära mig läsa de icke i alfabetet hemmahörande bokstäverna...

Skönt för din orgel att bli använd! Jag minns när jag tre morgnar varje vecka tvingades spela till psalmerna i aulan på en sån där gammal rackare.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Gagga sa...

Jaså det tyckte du var rätt åt mig Bloggis!
Vadå konstiga tecken? Bosse har nya Blogger o inte finns det några konstiga tecken där.

Gagga sa...

Och nu är jag där o har märkligt nog inte sett till något konstigt......än

Gagga sa...

Nu ser jag dock att alla Ö:n i mina länkar blivit lite märkliga.

Anonym sa...

Oj, när det stod Nyström och föddes i Karlstad hoppade jag till. Min morfar hetter Sven Nyström ohc föddes i Karlstad. :-) Men det var alltså inte han. Vilken fin blogg, den är helt ny för mig, jag har inte sett den förra, men länkar genast till Dig, för här känner jag mig hemma!

Gagga sa...

Hej Cleo o varmt välkommen till min blogg! Så roligt att du blev nyfiken på herr Nyström o därigenom min blogg. Tack för att du länkar hit! Hoppas du kommer att trivas här :)