tisdag, februari 28, 2006

Sessan o PalmeSverige var en blåögd idyll.
Vi hade rest till Morokulien på Fredsmöte. Olof Palme o Gro Harlem Brunteland deltog.
Sessan var mycket förväntansfull. På hennes avgudabildervägg, bland Carola o Herreys, hängde ett stort porträtt på Olof Palme. Det hade hon klippt ut från en valaffish. Nu skulle hon få se honom live.
Det var inga svårigheter att nå honom i folkvimlet. Han skrev snällt en autograf åt den lyckliga tjejen. Gro brydde hon sig inte om. Det gjorde tydligen inte jag heller, eftersom jag bara tog med lite av hennes randiga blus på bilden. När sen Palme o Gro reste sig, för att gå iväg för att förbereda sina tal, följde Sessan efter. Hörde henne säga; "Du Olof......?" Han svarade snällt på vad den lilla rosaklädda beundrarinnan hade att spörja och hon kom saligt leende tillbaka.
Sen när det blev jul, skickade hon en kopia av denna bild till Palme. Efter några dagar fick hon ett julkort tillbaka från honom privat.
Sverige var fortfarande en blåögd idyll.

14 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Japp, blåödga är vi... och det kommer jag att bli varse imorgon. Emmigrationen är ju nästan barnsligt enkel att komma igenom.

gagga sa...

Emigrerar du redan nu?

Stickbloggen sa...

Det är inte klokt egentligen, det var ju alldeles nyss och så kommer gubben och säger att jaha, nu är det tjugo år sedan han blev skjuten...

hjääääälp, vart tog tiden vägen?

*skrattar*

Fin bild!!

gagga sa...

Monica! Ja tiden den rinner iväg.
Har många fler bilder på Palme, men valde den här eftersom den är så personlig. Tyvärr har färgerna förändrats en del med åren.

Anonym sa...

Palme syns! Han verkar ha någon slags utstrålning.. Den tiden minns jag med viss vemod. Saknar. Duktig fotograf!

gagga sa...

Anne-Maj! Han hade en enorm inre glöd och stor utsrålning. Liten till växten med luggsliten kostym, ostyrig frisyr och en blick som kunde smälta järn.

stina sa...

Efter ditt inlägg är kommentarer överflödiga. Men jag vill ändå säga att jag uppskattar att du delade med dig av ett högst privat minne. Tack Gagga!

www.passionforfashion.webblogg.se

gagga sa...

Stina! Undrar om inte Sverige o världen hade sett lite annorledes ut än nu, om han fått leva.

Linda K sa...

sessan sig lik och söt!

gagga sa...

Linda! Ja visst var hon söt, med myggbett o allt :)

Mikusagi sa...

Naww...

gagga sa...

Mikusagi! Non capisco niente!

maruschka sa...

...och nu började jag grina...

gagga sa...

Maruschka! Ja det är svårt att låta bli... Kram på dig!