tisdag, februari 14, 2006

Taggat tips

Till Sessan o alla andra som vill ha ett gulligt husdjur.

18 kommentarer:

Linda K sa...

Åh, nåt för hedgehog-sara :)

Gagga sa...

Linda! Ja just det :)

Vi på Kantarellen sa...

Vilken grej att gosa med i sängen.

nb sa...

Oh my! Det var bland det sötaste jag varit m om.

Anonym sa...

Tänk vad man kan LÄRA sig här i blogvärlden! Visste inte att det fanns en sån förening i Sverige. Men jag har lärt mina vetgiriga barn i min skolklass hur de fortplantar sig :)

Anonym sa...

Kolla hedgehog-saras bild på bloggen, det är en sån där liten en hon har haft en!

Anonym sa...

Hej!
Ser att du fortsätter på taggtemat. Kul. Kom att tänka på nåt man sjöng i söndagsskolan: var inte som en igelkott som sticks (då fick man "sticka" nån brevid, rörelsesång) så fort man rör! osv.

Gagga sa...

Mamsan! Synd du inte tog med kotten när du flyttade ;) Läste att tamkottar kan läras att gå på kattlådan, så den kunde ju ha fått kampera med dina kattflickor.

NB! Sötare än söt. Undrar om Sessan sett det här...

Londongirl! Läste om en tamkotte som bor i Säffle. Blev helt betuttad. Hittade hemsidan där.
Aha! Vi är i samma branch ;)

Anonym-musen! Jo hennes lille tecknade kotte har jag sett o jag har t.o.m. träffat Hedgehog-Sara Herself. Jaså hon har haft en tamkotte. Det är inte sådana som vi har vilda i Sverige. De får man inte ha inomhus kan jag tro. Den jag läste om var från Afrika.

Ulrika! Den sången sjöng man inte i söndagsskolan på min tid. Inga rörelsesånger där inte(förutom pingströrelsen ;)...dåligt skämt, förlåt) Hårt knäppta händer o ...och jag minns inte en enda av sångerna.... konstigt, för jag älskade att gå dit o sjunga o få små vackra jesusbilder :)
Undrar om jag har något mer på detta tema...

Anonym sa...

Kommer inte ihåg det alls som något lustfyllt, mest har jag sett det som förtryck och slöseri med tid... Tyvärr. Men det är längesen nu! Skönt! Kul att höra en annan upplevelse!

Gagga sa...

Ulrika! Märkligt nog minns jag bara att vi satt på en blommande äng. Söndagsskolefröken spelade gitarr och sjöng med oss. Vi drack saft o åt bullar o svalor flög högt i skyn. Kanske var det just så vid enbart ett unikt tillfälle, men jag har fått för mig att det var på detta vis söndag efter söndag. Måste fråga min mor om hur ofta jag var där.

Anonym sa...

Jag har massor av roliga minnen av söndagsskolan. Vi sjöng för fulla halsar och fröknarna berättade historier och flyttade runt pappfigurer i en stor sandlåda. "Den barmhärtige samariten" osv. Bara soliga minnen från ett Nynäshamn i slutet av 50-talet och början av 60-talet.

Anonym sa...

Flanellograf...

Jessica sa...

sååå söta :)
Lite sugen att skaffa faktiskt...

Gagga sa...

Londongirl1 Mina minnen kommer från mitten av 50-talet vid gränsen till Norge. Glömde fråga min mamma idag om hur det förhöll sig. Kanske lika bra att ha kvar sin vackra minnesbild intakt :)

Ulrika! Hu! Förstår att du är yngre. Flanellografen kom senare.
Vilket oestetiskt läromedel.
Hittade en sån makapär när jag röjde i min förra bildsal. Slängde den till förgängelse.

Jessica! Dags att byta ut Igge mot en levande, icke fullt så skev individ ;)

Bloggblad sa...

Söndagsskola gick jag förstås flitigt i. Blev avstängd en gång... Relegerad från söndagsskolan... det var inte bra i min familj.

Jag läste om igelkottarna i dagens tidning, men vill inte ha nån. Vi har i trädgården, för några år sen var en av dem mycket aggressiv och bet mig i toffeln.

Anonym sa...

Avstängd från söndagsskloan, vilken merit! och tack Gagga för att du hivade flanellografen, det känns helande!

Gagga sa...

Men Bloggblad då! jag som trodde du var som en Guds ängel redan då;)
Va, gillar du inte igelkottar!? Önskade så att de skulle finnas där jag bor. Endast under de sju åren i Gullspång har jag fått umgås med dessa underbara små djur som levde där i full frihet. Ser en o annan inne i Arvika, men här runtomkring finns tyvärr inga.

Ulrika! Ja den saknar nog ingen. Mitt lustigaste minne av just flanellografer var när min yngre kusin konfirmerade sig. Det var på den radikala tiden o han o hans kompis skulle ha nån pedagogisk visning medelst flanellograf. Där stod två allvarliga gossar o berättade så fint om vad det nu var. I nervositeten sparkade en av dem ner flanellografställningen så apostlar o gudomligheter formligen sprutade över kyrkorummet. Gick inte att hålla sig för skratt. Roligaste konfirmationen jag bevistat :)
Sen ska du veta att norsk TV länge använde just flanellografen under sina väderleksrapporter. Sjukt roligt när moln, solar o paraplyer lossnade :)

Anonym sa...

Stort garv!!!