söndag, februari 25, 2007

BlomsterspråkVårt hus har varit fyllt av blommor de senaste veckorna. Efter Bosses sextioårsdag har jag pysslat om mängder av blomster. Bytt vatten, skurit stjälkar, rensat bort visset och arrangerat om till nya buketter.
Älskar att jobba med blommor och så underbart att få göra det nu mitt i smällkalla vintern. Längtar så oerhört efter att vårens första blommor ska ersätta snö och is.
Och jag längtar jag efter att få uppleva den nyöppnade utställningen "Blomsterspråk" på Nationalmuseum, när jag åker till Stockholm på påsklovet.


Veckan som stundar har jag sportlov och stannar hemma med gubben o alla djuren, njutningsfullt simmande i vårt blomsterhav.

10 kommentarer:

Cornelia sa...

Ha det skönt på lovet!

gagga sa...

Tack Cornelia! Och krya på dig!

Anonym sa...

Låter underbart och gott!

Helena på Roomservice sa...

Tack för din helt suvve kommentar på min blogg :) ha ha haaa

cleo sa...

Blommor ger sådan genuin glädje. Jag längtar till sommarens buketter med favoriterna pioner, lupiner och iris. Härligt med huset fullt med 60-års blommor.

Mamselamsen sa...

Ibland tror jag att den här vintern är den värsta jag någonsin upplevt. Aldrig förr har jag längtat efter våren, som jag gör nu.

Lars Anders Johansson sa...

Det verkar vara en guldutställning!

gagga sa...

Anne-Maj! Så skönt att inte behöva åka iväög genom snötyngda mörka skogar tidigt på mornarna för en vecka.

Helena! :) Tycker du är värd en tur till detta paradis på jorden! Väntar på att få se bilderna du kommer att ta där. Lycklig resa!

Cleo! Guskelov att man inte ärallergisk utan kan frossa i blommor. Favoriter? Måste tänka.... Stora blommor gillar jag mest. Ingen rosmänniska, men en liljemänniska, en pionmänniska, en solrosmänniska, en....

Mamsan! Vissa vintrar känns värre än andra. Tror att förra vintern kändes ännu värre än den här för min del. Men den här är hemsk nog.
Men därinunder väntar blommorna :)

Lars Anders! Varmt välkommen till min blogg! Blev så nyfiken på dig så jag har redan kollat "Svärmorsdrömmen" Jättebra! Gick rakt in i hjärtat på en gammal proggare :)

Mette sa...

Jo det där med blommor är härligt att fixa med. Har en bukett nu som jag tar hand om. Känns lite lyxigt också. Var det inte Miss Ellies (Dallas) enda sysselsättning? Att arrangera blommor? Hehehhe.

Gagga sa...

Mette! Förstår att du fått fina blommor nu när du blivit publicerad. Väntar på din första novellsamling. När den kommer ska jag skicka dig en ljufelig bukett :)
Minns inte vad miss Ellie gjorde, men det lät trevligt :)De andra sysselsatte sig väl mest med sprit, hor o falsarier, vad jag kan minnas.
Vet du att när du skriver hehehe så hör jag ditt verkliga hehehe. Så blir detnär man träffats på riktigt :)