söndag, februari 25, 2007

Blomsterspråk



Vårt hus har varit fyllt av blommor de senaste veckorna. Efter Bosses sextioårsdag har jag pysslat om mängder av blomster. Bytt vatten, skurit stjälkar, rensat bort visset och arrangerat om till nya buketter.
Älskar att jobba med blommor och så underbart att få göra det nu mitt i smällkalla vintern. Längtar så oerhört efter att vårens första blommor ska ersätta snö och is.
Och jag längtar jag efter att få uppleva den nyöppnade utställningen "Blomsterspråk" på Nationalmuseum, när jag åker till Stockholm på påsklovet.


Veckan som stundar har jag sportlov och stannar hemma med gubben o alla djuren, njutningsfullt simmande i vårt blomsterhav.

8 kommentarer:

Cornelia sa...

Ha det skönt på lovet!

Anonym sa...

Låter underbart och gott!

Anonym sa...

Tack för din helt suvve kommentar på min blogg :) ha ha haaa

Anonym sa...

Blommor ger sådan genuin glädje. Jag längtar till sommarens buketter med favoriterna pioner, lupiner och iris. Härligt med huset fullt med 60-års blommor.

Vi på Kantarellen sa...

Ibland tror jag att den här vintern är den värsta jag någonsin upplevt. Aldrig förr har jag längtat efter våren, som jag gör nu.

Anonym sa...

Det verkar vara en guldutställning!

Mette sa...

Jo det där med blommor är härligt att fixa med. Har en bukett nu som jag tar hand om. Känns lite lyxigt också. Var det inte Miss Ellies (Dallas) enda sysselsättning? Att arrangera blommor? Hehehhe.

Gagga sa...

Mette! Förstår att du fått fina blommor nu när du blivit publicerad. Väntar på din första novellsamling. När den kommer ska jag skicka dig en ljufelig bukett :)
Minns inte vad miss Ellie gjorde, men det lät trevligt :)De andra sysselsatte sig väl mest med sprit, hor o falsarier, vad jag kan minnas.
Vet du att när du skriver hehehe så hör jag ditt verkliga hehehe. Så blir detnär man träffats på riktigt :)