söndag, december 11, 2005

Julpyssel?
Ofta under höst o förjulstid, ligger döda djur av skilda slag på mitt köksbord. Just idag ett rådjur. Lilla Freja, 10 månader, har växt upp o blivit en duktig jakthund. Sååå stolt när hon o husse kommer hem med byte. Men nu räcker det. Frysarna är sprängfyllda.
Igår tryckte jag med möda ner en halv gris, bland allt kalv- o älgkött. De tre tuppkycklingar vi nackade häromdan, fick bli gryta direkt idag, efter hängningstiden. Jättegott med eget kycklingkött. Helt annorlunda än det man kan köpa på affären.
Behöver jag tala om att jag aldrig köper kött.


Kunde inte hålla mig utan gjorde ännu ett köttcollage. Kraftigt manipulerat. Jag längtar efter att måla igen, känner jag.


15 kommentarer:

ninni sa...

Åh, strävhåriga taxar som är så söta! Det är ju små hundar som är helt övertygade om att de är stora :-) Mina föräldrar har också en sådan. Han heter Arrak och är en mycket duktig jakthund. Jag kommer nog att få en hel del kött i julklapp, misstänker jag. Väldigt trivsamt.

Anne-maj sa...

...med riktiga färg och penslar? Jag vet hur det är svårt att stoppa i frysen när det kommer mera. Det är så gudagott med älgkött. Tjälknöl, kalops, köttgryta.. listan kan göras lång...

Humlan sa...

Jag skulle behöva gå husmorskurs och lära mig stycka... men här i storstan är det kanske onödiga kunskaper (och frysen är för liten för en halv gris).

gagga sa...

Ninni! Så roligt att se dig här! Välkommen! Och så roligt att du gillar strävhåriga taxar. Fråga Sessan vad hon tycker om dylika vovvar ;)
Önskar förresten att Sessan hade större frys så hon kunde ta emot mer kött än hon nu gör.

Anne-Maj! Jaa, med acrylfärg o pensel på stor duk. Har inte målat själv på ett par år, bara lärt andra. Nu längtar jag att få måla själv och känner att motiven kommer att bli allt mer abstrakta.
Målade mest porträtt ett tag.
Kanske jag stannar hemma ett år o bara målar o stickar o bloggar. Kan ju leva på det som redan finns i frysen;)

Humlan! Vi styckar utan kurs. Kollar lite på anvisningar i kokböcker o så.
Var glad att du slipper. Mycket klet o kladd. Kunde aldrig tänka mig något dylikt innan jag blev Bondbrud ;) Då åt jag knappt något kött alls.

Cornelia sa...

Om det blir så där läckert när du målar kan jag tänka mej en tavla

gagga sa...

Cornelia! Känner att det kan bli något i den stilen nu. Det bubblar i mig.

karolina lassbo sa...

Den där kroppen såg riktigt ruggig ut! Som vego så scrollade jag snabbt förbi...

gagga sa...

Karolina! Så roligt att se dig här! Välkommen! Synd att jag hade en så ruskig bild på menyn när du tittar in. Nästan lite mänsklig i formen. Om du läser kommentarerna härovan ser du att jag inte alltid pysslat med dylika läbbigheter. Men när den stora kärleken slår till i ens liv, så förändras både det ena o det andra. Vem vet vad som ligger på ditt köksbord när du nått min ålder ;)

Mamselamsen sa...

Ibland lägger du ut så himla äckliga bilder. Men dom här var OK.... för man ser inte riktigt vad det är.

gagga sa...

Mamsan! Och jag som trodde du skulle tro att det skett ett styckmord i mitt kök ;)

nb sa...

Glodde intresserat på Vispen medan han stod skar sönder en annan Bambi igår. Ryggkotor i diskhon osv men den var god.

gagga sa...

NB! Se där...fler som utför styckning i köket. Kom på varför jag inte har diskmaskin; får inte in fogsvansen i den ;)

"Skogarnas konung" och pappa B sa...

Hej du Gagga.
Tack för de fina orden på min blogg. Jag ser att du är en aktiv rackare, strävhårig taxfröken, jagande man, tuppar, höns, grisar får, kossor och tusan vet allt.
Men....visst är det skillnad på kött och kött. Är ju själv norrlänning så jag vet hur fint det är att hamta hem söndagsmiddagen bakom knuten istället för ICA.
Kul att se dina collage. Är det photoshop som är penseln, eller något annat program? Tycker att det ser väldigt bra ut, inte minst den senaste köttvarianten
Kör så det ryker och klia Frida bakom örat och klappa gubben på axeln
pappa B

Linda K sa...

men börja genast måla! Och ställ ut sen så man får komma och titta på dina alster.

gagga sa...

Bernt! Jo nog har jag mycket igång. För mycket. Ska dra ner på verksamheter utanför hus o hem så snart det är möjligt. Vill ha mer tid till att göra egna bilder (hemma).
Har tyvärr inte haft tillgång till photoshop sen jag började blogga o jobba med digitalkamera. Bildprogrammet jag använder nu är Picasa. Gratis nedladdning.
Ska fixa Photoshop eftersom Picasa har begränsningar som hindrar de stora experimenten jag längtar efter.
Jobbar dock med Photoshop i skolan. Jag är alltså bildlärare o då håller man på med så många tekniker så man blir inte expert på nåt.
Åter till betygssättningen.


Linda! Det ska inte dröja. Måste få utlopp o tid för måleri igen för att orka vidare.