fredag, januari 13, 2006

Värmen

De senaste dagarna har jag tillbringat till stor del i sängen. Med Ulf Lundell. Ja inte med Uffe i egen hög person förstås. Inte kryper han under täcket tillsammans med en kvinna i sin egen ålder inte. Han har inte förstått att det är det han borde göra för att må bra. Han suktar o suktar efter dessa 25-åriga fantasier som kommer o går i hans böcker. Inte konstigt att han inte kommer till ro.
Jag läser alltså "Värmen". Jag äger o har läst alla hans böcker. Av skivorna har jag inte så många.Har aldrig varit på hans konserter. Har bara "träffat" honom vid två signeringar.
Gillar karln. Gillar hans böcker. Gillar hans låtar.
Men tycker lite synd om honom mitt i allt.
Tänk så skönt och tryggt det är att ha förmånen o lyckan att få leva med någon i sin egen ålder. Att tillåta sig själv o sin partner att få se ut som man gör o att vara den man är.

16 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har inte läst nåt av UL, äger inga skivor av/med honom. För jag kommer inte över hindret: att han inte blir vuxen snart... kanske har jag missat nåt?

gagga sa...

Bloggblad! Ja det har du ;) Han har otroligt bra analyser om sin/vår samtid. Skriver lätt o ledigt. Svårt att lägga ifrån sig.
Börja gärna med just "Värmen" så ser du vad jag menar. Som en enda lång blogg ;)

Stickbloggen sa...

Bra foto på den 'gamle' *skrattar*

Mette sa...

Usch jag tycker att han är ett slusko. Har läst en del. Gillar en låt som jag tror heter "På promenad" men gillar inte ULF. Han är som Arne Weise... och som du skrev... gillar inte damer i hans egen ålder. Vad är han rädd för?

Mamselamsen sa...

Jag har aldrig heller gillat honom speciellt. Har väl läst hans första bok... men fick inte mersmak. Musiken... tja... inget särskilt.

Får jag smisk nu? :-)

Bambi sa...

Tidiga musiken ja, böckerna nja.. har nog läst alla tror jag, men tycker faktiskt synd om honom! Det han söker finns bara i fantasin...

Batbut sa...

Efter Sömnen gav jag upp! Han är lite för pretto för min smak. Men gillar hans tidiga låter. Och har varit på några konserter. Klart bra! Han bor i samma kvarter som mig, så jag har haft "förmånen" att se honom i joggingoutfiten *s*

Anonym sa...

Ulf Lundell är Sveriges störste rockmusiker! Han är LIV! Inte många har gett så mycket,delat med sig av sina erfarenheter, sitt liv, sina våndor som han. Han är SÅ BRA! Jag önskar att fler kvinnor vågade öppna ögonen för honom. Tack Gagga, jag har länge känt att Du är en själsfrände, nu vet jag att Du är det.
h

Anonym sa...

Jag har inte läst enda av Lundell, kanske en men glömt titeln. Men om jag ska läsa gubben, vilket av böcker skulle ni rekommendera?

Linda K sa...

Gillar Lundell skarpt! Speciellt böckerna. Hur är Värmen? Ska man slå till redan nu på en inbunden eller invänta pocket? Låååång väntan isåfall, kanske får bli bibliotek istället.

Bloggblad sa...

Ok, han kan få en chans! Men nog känner jag lite Arne Weise-känsla när jag hör/ser honom i teve... *fnissar åt Mette*

gagga sa...

Monica! Ja nog ser han"sleten" ut ;) Bilden har nåt år på nacken. Från signeringen av "Frukost på en främmande planet"

Mette! Nämen, Mette, vilken jämförelse. :)
Tror han är rädd för att bli gammal o ständigt söker ungdomens källa ;)

Mamsan! Neej då, det blir ingen smisk ;) Alla kan ju inte älska alla här i världen ;)

Bambi! Ja vi få hoppas han kan njuta o känna livet i sig på sin ständiga irrfärd :)

Batbut! Nu tror jag bestämt jag kommer till dig o kollar in ditt grannskap, för jag är nog tämligen fascinerad av den karln ;)

H! Ja den mannen kommer man inte undan :) Skit samma om han är rädd för just sådana som jag. Han är BRA! Ska du följa med till Batbut o spana in honom ;)

Anne-Maj! Jag gillar alla hans böcker o har läst dom precis när de kommit ut. Därför rekommenderar jag den senaste, alltså "Värmen". Just för förankringen i o analysen av Sverige i detta nu :)

Linda! Roligt att det finns fler som gillar Ulf :) Klart du ska köpa Värmen med riktiga pärmar. Den blir alldeles för tjock i pocket. Nu har jag läst klart. Den var jättebra!

Bloggblad! Läs honom så glömmer du Arne Weisse ;)

Vonkis sa...

Jag tyckte att Lundell var rätt så hyfsad tidigare men tappade all form av respekt för honom efter hans "fina" brev till Karolina Ramqvist. Ni vet, brevet där han skriver saker som "Saknas pojkvän? du får ta och lugna ner dig" efter att Karolina inte rättade in sig i ledet och hyllade han då nya bok.

gagga sa...

Vonkis! Välkommen till min blog!Har aldrig läst hans brev till denna Ramquist. Vem är hon? Jag läser aldrig kvällstidningar så jag "missar" säkert dylika debatter (bl.a. ;))

Lena sa...

Jag håller på med Värmen just nu. Gillar skarpt allt Uffe gör, har läst allt och har alla skivor.

Såg honom senast på Tyrol i november.

Han är helt underbar och det är kul att både ung och gammal kan ta till sig hans texter.

gagga sa...

Lena! Måste försöka få uppleva en konsert med honom. Vet inte varför jag missat alla. Han är suverän!