onsdag, maj 10, 2006

Att tvingas avstå

När saker o ting man inte själv kan rå på, inträffar i ens liv, så gäller det att så snabbt som möjligt kolla vad som ska prioriteras. Hur viktiga, roliga o fantastiska de saker man skulle utföra än är, så måste man kanske inse att någon annan måste få utföra dem, om de nu över huvudtaget ska bli av. När man skärskådar vad det nu var man egentligen skulle göra, så nås man oundvikligt till slut av tanken att man faktiskt inte är oersättlig. Egentligen en befriande tanke, som man borde tänka lite oftare när vardagen rullar på i den vanliga karuselltakten.
Man måste unna någon annan att få chansen, och tänka som så att om du delar med dig av det revir du så ihärdigt pissat in, så kan framtiden bjuda på inte enbart lättnader, utan också nya oväntade möjligheter.
Nu när olyckor o sjukdom förhindrat mig från arbete under ett par månader o framledes på obestämd tid, har även de där extra guldkantade uppdragen fått lämnas över till andra att utföras.
Idag har jag även tvingats avstå från uppdraget att göra omslaget till Bloggblads bok. Klarar det inte under de förutsättningar som nu råder, det är bara så. Hoppas hon lyckas övertala en superduktig tecknare som är rätt ny som bloggare. Annars finns det fler o jag tror nog att vi kan göra nåt annat kul tillsammans i framtiden ändå, Bloggblad o jag.
Nu ägnar jag mig på heltid åt projektet "Gagga ska bli frisk" och det är ett trist, trögt, smärtsamt, fullt tillräckligt arbete i dessa dagar.
Har god hjälp av Bosse o mina djur; av solen, värmen o den underbara naturen o av er alla underbara vänner som skickar varma hälsningar från när o fjärran;
Tack för brev, paket, musik, telefonsamtal, besök, blommor, mail, inlägg , kommentarer o varma snälla tankar!
Något jag inte tänker avstå från är min blogg. Den kan ju ingen annan ta över....eller???

34 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag hoppas framför allt att du blir frisk snart - min framsida ska nog ordna sig. Jag är full av tillförsikt att det finns nån snabb och bra som vill ha ett bokomslag på sin meritlista.

Kramar från Bloggblad

gagga sa...

Bloggblad! Hoppas verkligen det ordnar sig med omslaget!
Synd bara att jag inte kom på att jag faktiskt inte klarade av det här förrän nu. Inbillade mig väl att jag hux flux skulle bli frisk o igång med skapandet. Brukar genomföra det jag lovat... Tur jag inte skrivit kontrakt, utan hade muntligt avtal även med förlaget. Kram tillbaka!

Ilva sa...

Vad glad jag blir av att se dig blogga, livet blir sa trist utan ditt bloggande!

Stickbloggen sa...

En stor kryapådigkarm!

Humlan sa...

Nej, ingen kan ersätta dig i bloggen! Du har din plats här och jag blir så glad när jag ser att du kan skriva lite!
Sköt nu om dig och ta hand om projektet kurera-gagga! Även om tidplanen är oviss, så kan man bara ta ett andetag åt gången och ett steg i taget. Hoppas stegen bär framåt!
Humlekramar!

Mamselamsen sa...

1. Vad bra att du är här igen. Har saknat dig!

2. Jättesynd att det ritandet gick i stöpet.


3. Jag kan göra det istället. Jag är visserligen inget vidare på att rita, men jag är rätt trevlig att fika med.

Morgondimma sa...

Blogga så mycket du kan och orkar, ingen annan kan skriva din blogg som du! Men hälsan först!!

gagga sa...

Ilva! Ja idag var det verkligen dags att jag hörde av mig tyckte jag. Kan ju inte bara ta emot utan att visa att det piggar upp mig o får mig att kämpa på.

Monica! Tack för goa kramen!

Humlan! Blir nog inte så mycket bloggat än, men nog ska jag igång igen vad det lider.

Mamsan! Måste ju krypa hit emellanåt o kolla vad ni andra gör. Bra att du ritar omslaget åt Bloggblad så jag slipper bekymra mig ;)

Morgondimma! Du ska veta att det första o tydligaste tecknet på att jag var riktigt sjuk var att jag inte orkade blogga. Lider av bloggbrist ;) kanske...hihi

Karin sa...

Nej, klart att ingen är oersättlig även om man gärna vill tro det ibland. Inte kul att behöva avstå från saker ändå... Men din blogg kan förstås ingen annan göra så bra som du! Krya på dig!

Bloggblad sa...

Mamsan: det skulle bara bli en tjej i guldlamé, ätandes en äcklig hamburgare... så, nej...men tack ändå!

B*i*g*g*i*s sa...

Söt-Gagga, så skönt att höra att du har kommit till insikt. Att vara Duktig Tjej kan slå ut den starkaste av kroppar, det har jag många bevis för i min omgivning. Hoppas, hoppas att du snart är på benen igen, kry och sund. Blogga kan du som ingen annan, och dina vackra bilder skulle jag inte vilja vara utan. Dom förgyller mina dagar. Många kramar från mig och Körsbärsblomman (liten Söt Sambo låter du bli!) :-)

Anonym sa...

Jag blev glad att du skrev något. Ibland händer det något att man måste ta itu med.

Att du blir frisk är det viktigaste!

När du blir frisk vet vi få skåda dina härliga och kluriga bilder!

Krya på dig kramar i miljoner!

Cornelia sa...

Trots ditt elände är ändå dina insikter hoppfulla (håller med Biggis, det är inte alltid sunt att vara duktig och klara allt). Stor kram och varma tankar.

londongirl sa...

Klarsynt insikt om livet tycker jag. Ditt projekt är det viktigaste just nu. Att bli frisk. Vi är så många som inte vill vara utan din blogg och glimtarna från Värmland och dina spännande bilder. Gör bara det du orkar och framför allt, var rädd om dig! KRAM

londongirl sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Monica med yffen sa...

Du är klok du, Gagga. Med den inställningen är du snart frisk.

Krya på dig!

Mette sa...

Synd med boken! Men bra att du kan koncentrera dig helt på att bli frisk!!! Det blir du snart!!
Kram!

gagga sa...

Karin! Det gäller ju att komma på nåt enda litet så man kan känna sig lite, lite oersättlig ;)


Bloggblad! Nej det skulle inte bli hamburgare; det skulle bli pannkaka direkt ;)

Biggis o Körsbärsblomman! Ni är allt bra goa ni två. Ska försöka låta bli Sötsambon...hehe...;)

Anne-Maj! Jo visst är hälsan det primära, men det är svårt att sätta sin egen i första hand.

Cornelia! Konstigt att man ska behöva bli halvdöd gång på gång för att nås av klokskapen. Så fort man kvicknar till så blir man så lättsinnigt glömsk o dum igen.

Londongirl! Försöker tänka så positivt jag kan. Varje kväll innan jag somnar, inbillar jag mig att jag ska vakna pigg o frisk nästa morgon. Blir lika förvånad varje gång jag vaknar o märker att det inte är dags än. Men en vacker dag....:)

MonicamY! Klok o klok! Åtminstone tämligen positiv.

Mette! Tror det kan vara ett lyckokast för Bloggblad om hon lyckas få Tatielle att göra det istället. Det kommer fler chanser för mig o kommer de inte så har jag iallafall nästan gjort ett bokomslag ;)

Kram på er allihopa!!!!!

Gunnel sa...

Klart ingen ska ta över din blogg. Sköt om dig nu och kurera dig ordentligt i sommarvärmen (än så länge). Hoppas du slipper värken snart.
Kram

Mamselamsen sa...

bloggblad: jamen, det är väl inte kattskit. :-)

Rosvikstjejen sa...

Med tro kommer man långt. Tyvärr tar det lång tid att tro sig frisk. Håller tummarna att det snart vänder. Förhoppningsvis går det över en natt. Lika snabbt som vår övergick till eventuell sommar.
Gaggas limeväska är i alla fall ute och går nästan varje dag. Den är så upplyftande vacker att det är en fröjd att gå omkring med den.
Håll ut, snart kan du springa omkring som kalvarna på grönbete.

gagga sa...

Mamsan! Minns din teckning från din gamla dagbok. Det gör nog hon också :)

Rosvikstjejen! Den här tron, även om den är av positiv hemgjord variant, kan tydligen inte vare sig förflytta berg eller annat, så jag får väl ta den hjälp jag får av expertis, men det går bara så jäkla sakta tycker jag. Hade jag varit aktiv idrottare hade jag fått hjälp på direkten o varit i farten sen länge. Då finns det resurser. Nej jag är inte bitter, det ligger inte för mig. Hade jag varit idrottare så hade jag varit för gammal o passé för evigheter sen.Alltid en tröst. Som konstnär är jag ju i mina bästa år först när jag är död ;)

Batbut sa...

Möjligen att Bosse kan vikariera lite, men det är inte alls samma sak! Men Du är bra klok Du som har styrkan att säga nej, även till roliga saker. Krya på Dig och sköt om Dig. Lägg Dig på divanen och låt Bosse mata Dig med dyrbar choklad

Bloggblad sa...

Och nu fick jag en elak impuls att svara Mamsan nåt om att det finns annat än skit som katter producerar, men hennes sjuka katt ska inte bli lidande för sin matmors skull...

Mamselamsen sa...

Nääää.... försök inte ens! :-)

Rosvikstjejen sa...

Visst är det märkligt det här med idrottare. Hjälpen finns så nära bara för att; ja vadå?
Expertisen kommer att göra dig frisk. Sakta men säkert.
Jag håller med batbut, låt Bosse mata dig med choklad. Choklad ska visst vara bra mot och för det mesta.

cowboysen i Hagen sa...

Hallojs!

Hmm, känner igen de flesta namnen här ifrån ängarna i byn :-J Var kul att se kor och kalvar komma ut på grönbete, de flesta var ju överlyckliga, även om det var en stackare som inte ville riktigt....Timmie var ju fashinerad också...KRYA PÅ DIG! Nu blir dett promenad ner och titta på kalvarna....

gagga sa...

Batbut! Inte så fel. Bosse kan ju faktiskt skriva ner det jag säger, kom jag på medan jag tuggar god choklad.

Bloggis o Mamsan! Kattguld?

Rosvikstjejen! I morgon ska jag ringa o påminna expertisen att jag finns igen.

gagga sa...

Cowboysen i Hagen! Varmt tack för god hjälp vid kosläppet! Bildreportage kommer.
Pussa Timmie på goa kinden från tant Gagga

Hagengôbben sa...

Det ska bli :-) Vi såg inga kalvar i morse, har de rymt??? Antar att de sökte lä nere vid sjön, så som det blåste...Timmie lät som en häst när vi närmade oss kohagen, har nog blandat ihop djuren lite, haha....

Bloggblad sa...

Hu - hagengôbben vet ju allt om oss... när vi kjesar i hagen...

gagga sa...

HagengÔbben! Ja igår var det frid o fröjd. Flocken höll till nere vid sjön. T.o.M. Mamsan o Bloggblad höll sig inom stängslet.

Bloggblad! Joo du, HagengÔbben han har tampats med Kalvbloggblad o Mamsan o fler därtill han :) Tur han har unga friska ben o orkar springa ikapp.

Hagengôbben sa...

Haha, allt är relativt, är väl NÄSTAN de yngsta benen i byn iaf *S*

gagga sa...

Hagengôbben! Vilken tur att ni flyttade hit o sänkte den mycket höga medelåldern i byn. Innan dess kallade de allra äldsta mig o Bosse för "ongdomane i Löckene" :D