lördag, maj 20, 2006

Man tager vad man haver

Bor man som jag gör, långt borta i skogen, långt från affärer, så ser man till att ha tämligen stora lager av mat- o förbrukningsvaror, för att slippa åka iväg o handla så ofta. När Ilva o Frida släppte ingredienslistan till pågående omgång av Cyberkocken, så blev det verkligen en alldeles extra svår utmaning för mig, som aldrig åker extra iväg för en enstaka saknad vara. Roligare att använda fantasin en sån gång.
Quinoa visste jag i ärlighetens namn inte vad det var o det har jag således inte i mina skåp. Men det var okey att ersätta det med ris så där är det således grönt ljus.
Spenat har jag ingen för tillfället tror jag. I varje fall inte färsk, men jag tänkte fejka med späda nässlor istället.
Mango köper jag då o då, men nu fanns ingen o jag önskade så att det skulle finnas en klick mangochutney kvar i kylen. Men icke. När jag nära nog gett upp hittade jag en burk med ättiksinlagd mango.
Sen skulle det vara något valfritt rökt. Oj,oj, här står jag med en suverän elrök som vi brukar röka både kött o fisk i, men det tar tid, och det jag helst skulle ha velat ha just nu isåfall är rökt abborre o de simmar livs levande nere i sjön för tillfället. Har ingen större lust att ställa mig o fiska i regnet.
Räddningen blev en simpel rökt korv i kylen.
Så nu står jag här med alla dessa upphittade ingredienser o är redo för att ge mig in i mitt livs första matlagningstävling.
Nöden är uppfinningarnas moder.

21 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Denna gången ska jag inte utsätta Ilva för mina fantastiska matlagningskonster. Och jag tror att hon är jäkligt glad över det.

gagga sa...

Kan jag vara med kan du. Hurpass tjusig mat tror du jag får till av det här :)

Humlan sa...

Jag har en burk quinoa stående på bänken sedan några veckor, ska testa vilken dag som helst...

Anonym sa...

KOrv Korv!!! Jag viiiiill ha den men fast Scan kallrökt medvurst, den är smaskens på knäckebröd.

Jag tror jag ställer upp med min recept i Ilvas tävling för ja missa förra gången:-)

Ilva sa...

Vad mande detta bliva! Jag ar sa glad att du vill vara med och jag ser med spanning fram emot ditt bidrag!!
o du mamsen, jag ar inte ett dugg glad, jag hade hoppats att du skulle vara med men jag ville inte vara framfusig och pressa dig till det! Men i juni kan du val vara med?

gagga sa...

Humlan! Jag kommer att försöka få tag på Quinoa nästa gång jag handlar. Så spännande att få pröva, nu när jag läst om det.

Anne-Maj! Vet inte vad detta är för typ av korv. Troligen älgkorv. Bosse hade kastat omslaget. God är den. Missade också förra gången, då lagade jag ingen mat alls, utan bara låg som en död sill.

Ilva! Tänk att jag hittade mangoburken. inläggningen försvårar det hela, men jag har räknat ut vad jag ska göra.
Kul med utmaningar :)

Cornelia sa...

Quinoa finns på Coop. Det är jättegott.

Gunnel sa...

Fin bild som vanligt.
Man tager vad man haver sa Kajsa Warg. Det brukar bli bra. Har nästan varje vår sagt att jag ska testa något med nässlor. Men när det blir dags får jag för mig att det är många som rastar sina hundar just där dom växer. Hm

londongirl sa...

När jag var på NK:s matavdelning idag såg jag att de sålde pinjenötter på burk. Det såg ut som silverfärgade ölburkar och döm om min förvåning när det bredvid stod likadana burkar innehållande Quinoa frön! Häftiga burkar som jag tog kort på....fast det är fotoförbud där!!? Har tipsat en förälder till ett glutenintolerant barn som jag har om Quinoa, efter att ha hittat recept hos Ilva. Bra va? :D

Mamselamsen sa...

Ilva: Fast nu för tiden kan jag ju bara baka!

gagga sa...

Cornelia! Frågade nyss min syster som jobbar på Konsum om de hade det. Nix! Men hittar det säkert på min fina Balkanbod i Charlottenberg. Där finns allt man kan tänka sig från hela världen.

Londongirl! Hoppas du köpte du en o deltar?

Mamsan! Baka du en kaka med Quinoa, mango, spenat o nåt rökt. Blir säkert succé :)

Hagengôbben sa...

En vart jämt svôlten tå å tette på tôckre bilder inna afsvâlen....

Bloggblad sa...

Och jag som inte gillar matlagning har faktiskt en påse quinoa hemma. Jättegott.
Och - upptäckte att trädgårdsslarvet resulterat i en mängd härliga brännässlor... jag slipper ge mig ut och leta i naturen. Blir nässelsoppa i morgon - ÄLSKAR nässelsoppa.
Men - jag tävlar inte i nåt som jag inte har chans att vinna - eller ens komma trea...

gagga sa...

Gunnel! Nässelsoppa är ljuvligt gott. Hoppas att varken hund eller katter kissat på mina nässlor.Första gången jag fotograferat en korv. Det var inte så lätt :)

Hagengôbben! Det blir till lunch i morgon som detta ska tillagas o ätas. Och så får jag ju inte glömma att fota förstås :)

Bloggblad! Bra att du har nyttigheter i din trädgård. Ännu en nässelsoppevän. Mums! Vadå, vinna, det är ju inte så noga. Roligt att sätta sin kreativitet o uppfinnarförmåga på prov. Mat ska man ju ha i alla fall.

Mette sa...

Lycka till! = )

gagga sa...

Mette! Tack! Är igång nu. Blir sen lunch för jag sov så attans länge.

Linda K sa...

håller tummarna! du har garanterat den snyggaste maten :)

gagga sa...

LindaK! Tämligen snyggt ska det nog bli, men sen hur det smakar ;)
det undrar jag allt. Det puttrar i en gryta o gräddas i min ugn :)

Bloggblad sa...

Gagga: Tack för att du gjorde mig sugen på n-soppa! Jag la ut mitt "recept" och atiR trodde att jag skämtade aprillo... :(

londongirl sa...

Nu har jag varit på vift på stan med den blå väskan i två dagar och ingen B har dykt upp...Men flera som har sagt att jag har en fin väska! Det du! Går omkring som en reklampelare åt dig. :)

gagga sa...

Bloggblad! Jaa då har vi ätit nässelsoppa båda två idag då. Jäkla gôtt!!! :)

Londongirl! Han är hemma nu. Skönt!
Kul att du väcker uppmärksamhet med väskan. Tänk när du nu snart har en lila dessutom :)