fredag, maj 26, 2006

Potatis

10 kommentarer:

Anonym sa...

Skall faktiskt iväg och köpa lite sättpotatis idag, så bilden var passande. I år skall vi odla lite vid sommarstugan... Får väl se om jag har några gröna fingrar då det skall odlas lite diverse grönsaker också. M

Tankevågor sa...

Färgstark typ :)

Mette sa...

Oh är det järnrik jord? Eller är den så röd ändå?

Monica med yffen sa...

Tänk, att du t o m kan få potatis att se vacker ut!

Gagga sa...

M! Lycka till med odlandet!

LG! Vackra o goda :)

Mette! Jag har faktiskt köpt dem på Konsum. Vi har inte odlat potatis själva på flera år. De senaste åren har vi köpt av lokala odlare, men nu i slutet på säsongen får man vara glad om man hittar fin potatis på affären.

MmY! Inte så svårt när potatisen redan är vacker :)

Anonym sa...

Tyvärr tror jag att potatisen kommer att försvinna. Med tanke på mina ungdomar kommer dom kanske använda den till skinkfrestelse och gratäng och en och annan klyftpotatis. Men dom kommer knappast att koka den.

Tankevågor sa...

Skulle vara bra om fler i den yngre generationen kom på att potatis inte bara är nyttigt utan lätt att laga. Här hemma är klyftpotatis, hemlagat mos, Hasslelbackspotatis och rårakor några favoriter.

Gagga sa...

Gunnel o Londongirl! Potatisen är ju fantastisk o går ju att använda på hur många sätt som helst. Just det där med kokt potatis försvinner troligen, tills nån kommer på att oj vilken grej, det här är ju supergott o superenkelt o skapar en trend. Blir det trendigt så duger det.
Ett tag trodde man väl att kaffedrickandet skulle försvinna bland de unga men vad ser vi nu...

Anonym sa...

måste vara asterix? vilken är din favorit? vi odlar allt möjligt iår, silla, ukama, hertha, mandel, och en ny variant: asterix...spännande. vad vore livet utan pära?

Gagga sa...

Anonym! Jo det är nog asterix. Den är bra. När vi odlade själva hade vi early puritan, o king edward. Snöboll gillar jag också. Spännande sorter du har.
Potäter e gÔtt!!!