lördag, maj 27, 2006

Förvånad

Blev mycket förvånad när jag öppnade min blogg idag o fick se bergenian o potatisen. Satt länge igår kväll o försökte få in nåt överhuvudtaget, men blogger krånglade. Det skulle ha varit texter till båda bilderna. Till sist strök jag texterna o försökte att bara lägga in bilderna. Det gick inte, så jag släckte ner o gick o la mig. Idag finns bilderna där o det får vara så. Jag är mest förvånad över att de inte publicerades i massupplaga så som jag tryckte o hade mig.
Vad ni inte fick läsa om var en text om bergenian som en växt som kommit ur modet. ( Jo det finns inne- o uteväxter. Nu menar jag alltså INTE inomhus- o utomhusväxter.)
Och om potatis tänkte jag mig en text om hur många unga inte ens kan koka en potatis.
Jag tror ni klarar er bra utan dessa texter, precis som man tydligen kan ha en trädgård utan bergenia o äta sig mätt utan att kunna koka en potatis.

9 kommentarer:

Lyckliga Grodan sa...

i grodans trädgård finns tjusiga bergenior.. gamla som dinosaurer.. och jag gillar dem.. de är fina..
och lever sitt växtliv oavsett vad som händer runt dem..

Stickbloggen sa...

Nog äter man potatis mer sällan idag kanske. Själv har jag börjat äta mer fullkornspasta, äggnudlar och basmatiris, men om jag inte får en karott med goda potäter emellanåt blir jag sur *skrattar*

Imorgon blir det färskpotatis från Mallorca!

Mamselamsen sa...

När jag flyttade hemifrån, tror jag att jag hade lagat mat EN gång i hela mitt liv.

Men det tog sig... tror jag. :-D

Humlan sa...

För några år sedan så jagade jag runt och försökte få reda på vad Bergenian hette. Farmor har den, men hon kan inte längre prata, pappa kom inte ihåg namnet och mina vänner, med äldre trädgårdar, hade den men visste inte vad det var.. bara att den växte och trivdes utan någon skötsel.
Till slut hittade jag en bild i någon tidning (typ Hus&Hem)med namnet.

Anonym sa...

Vid sommarstugan finns det gott om bergenior, just nu mycket vackra, har aldrig sett dem blomma på detta sätt. Potatis blir aldrig borta om mitt lilla troll får bestämma. Hon fullkomligt älskar kokt potatis. Har inhandlat smultronplantor som skall bära vita smultron idag, vet någon om det är gott med det? M

Flaxa sa...

Jag började att äta potatis när jag var 12-13 år sådär. Jag hade jättesvårt med konsistensen. Och hemgjord potatismos kunde jag inte alls med.Trots detta så gillar jag denna knöl jättemycket idag och ska det vara mos så får det inte vara något annat än hemgjort. Konstigt, men det är ju bra att man växer ifrån sådana grejer. Förresten har du också en katt som heter Fritte? Jag läste det hos Londongirl.

Mette sa...

Jo visst finns det inne och ute-växter. Jag har fortfarande fullt av yucca-palmer från 80-talet här. Nu är det ju mer de växterna som fanns på "mormors" tid som är inne. Knepigt det där.

Rexxie sa...

Bergenior är kanon! Det är det enda som trivs i min trädgård (förutom maskrosor och brännässlor).

gagga sa...

Rexxie! Välkommen till min blogg!
Har du prövat att så in jättebalsamin ? Vill du ha frön så skickar jag gärna.