torsdag, augusti 02, 2007

Revolution i skolvärlden


Kom på nåt smart när jag alldeles nyss skulle skriva en kommentar hos min yrkeskollega Londongirl.

Brukar inte skriva nåt om o kring mitt jobb här på bloggen, men nu gör jag ett undantag.

Citerar mig själv på ett ungefär:

-Jaa, nu är vi alldeles strax där igen o här har vi inte ens fått in vårt hö. Det brukar vi fixa runt midsommar i vanliga fall.
Tycker att alla skolor skulle ta en fritermin nu i höst o sen börja en ny era, med läsårsstart en bit in i januari o ett sommarlov i mitten ( med möjlighet att läsa extra för de elever som vill/måste o fortbildningstid för den personal som så önskar/måste) o sen avslutning en vecka före jul.
Eftersom budget o allt annat följer kalenderåret borde det vara mycket bättre på "mitt" vis.
De som bestämmer får den här hösten på sig att organisera om, o vi andra (både elever o lärare) kan få vara hemma i lugn o ro ett tag till, eller kanske åka till nåt regnfritt o varmt ställe under tiden o ladda.

6 kommentarer:

Humlan sa...

Bra idé! Det verkar vara många som behöver extra fritid just nu, en fritermin skulle nog göra många (både elever och lärare) gott.

Anonym sa...

Men vi andra då?? :O)

Gagga sa...

Åh så glad jag blir när du håller med mig Humlan :)

Gunnel! Jaa du...hum.hum,hum..jag får väl försöka komma på nåt radikalt åt dig o de små också. Är för dåligt insatt i just förskoleverksamheten. Men ni får såååå gärna ledigt ni med om jag får bestämma :)

Anonym sa...

Du har iaf en elev här som ställer upp på ditt förslag.... /kram

Anonym sa...

Håller med, håller med....
Visst vore det skönt med en längre ledighet. Jag vet ju att många betraktar våra lov med avundsjuka, men hos mig brukar vi kalla dem för konvalescens! Och det här med att elever ska kunna läsa igen på loven borde vara en självklarhet!

Gagga sa...

Bra Inga! Sprid detta budskap till Årjängs kommun :)
Konvalescens var rätt begrepp.