söndag, november 04, 2007

En gåta av porslin


Så är då alla nyinköpta blomsterlökar nedgrävda o blomstersängarna har försetts med ett tjockt täcke av granris. Trädgården är nedbäddad inför vintern.
Som alltid vid trädgårdsarbete hittar jag små budskap från förr i marken. Små skärvor av det porslin o lergods som användts av våra föregångare i Lyckorna under århundradenas lopp. Oftast hittar jag givetvis blåvita skärvor i skilda mönster, men nu vid lövkrattandet dök denna vackra grön/röd/vita skärva upp. Blev så nyfiken på hur det föremål det en gång var, har sett ut. Vill så gärna veta hur mönstret ser ut i sin helhet. Någon som vet?

3 kommentarer:

londongirl sa...

Den är så vacker! Min fantasi flyger också iväg och man undrar ju hur den har sett ut. Är det tunnt eller tjockt porslin?
Tänk om någon vet hur möstret har sett ut och vad det heter, det vore roligt.

Suvi sa...

Oj, va fin! Var den helt ensam? Gräv mer och se om du kan pussla ihop nåt av det! ;)

Gagga sa...

Londongirl! Skärvan är tämligen tjock. Vid de röda detaljerna 5 mm. Nederst 3 mm. För tjock för att ha varit en kaffekopp.
Baksidan/insidan (?) vit.
I verkligheten är skärvan 3 cm på det bredaste stället o färgerna något mildare . Scannade den direkt utan kamera.

Suvi! Jo den var ensam i sitt slag men jag törs inte gräva mer just där, eftersom den fanns där vi grävt ner kabeln till jordvärmen. Skulle ha varit med o kollat när grävmaskinen gjorde sitt i våras.