söndag, november 11, 2007

Gaggpappas dag

Liten Gagga med pappa Magnus 1951

Mina elever som nog tycker att jag är förfärligt gammal, tycker i varje fall att det är jättekonstigt att jag har både en pappa o en mamma i livet, och att dessa t.o.m. fortfarande är gifta, hör o häpna; med varandra.
Om förändringar beträffande både det ena o det andra, skrev Bosse på sin blogg igår. Själv har han blivit intervjuad av Jessica på Bokhora inom Farsdagstemat, om sitt förhållande till böcker o läsning. Fars Dag firar han på ett älgpass i skogen.
Jag och lilla Freja ska på Farsdagsuppvaktning till Charlottenberg . Till min pappa har jag stickat ett par varma gosiga strumpor, storlek 47, och bakat 84 bullar med kardemumma, samt 10 brödkakor med anis o fänkål och stekt en rejäl laddning med älgköttbullar. Men han vill inte ha någon hemlagad middag just idag. Nej, en stor rejäl hämtfamiljepizza tänker han äta tillsammans med sin fru o sina döttrar denna Fars Dag. Han är en man som hänger med i förändringens tid. Tillbringar stor del av dagen vid sin dator. Han har slitit ut ett antal av den varan. Men en hårddisk som den välfungerande, fullmatade, han har under sin, numera silvervita, kalufs, det finns det inte att köpa i vår tid.
Puss på dig Pappa! Nu är du ute på nätet.

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Visst är du lite lik far din...??

Visst är det härligt med åldringar som är pigga och krya och dessutom har minnet i behåll..

Cornelia sa...

Min pappa som fyller 80 nästa år är också en riktig datafreak.

Therese Schardt sa...

Ååhh hälsa till din gulliga pappa ifrån mig!!! Fast säg då inte att han är gullig utan stilig o snygg! :)

Gagga sa...

Gunnel! Joo, vi är lika, men jag har inte ärvt hans svarta hår :)

Cornelia! Och pappa är 84 :)

Åh Therese så glad jag blev när jag hittade dig här. Tänker så mycket på dig o de dina over there. Hoppas allt är BRA!!!
Magnus blev så stolt o glad över din hälsning. Tack!
Pussa dina ljuvliga småttingar från mig!