måndag, november 05, 2007

Ringrosor
1-0 till Bältrosen som tvingade mig att stanna hemma idag. Behöver vila.... sömn....värme......
Drömmer mig bort till Ilva i Toscana, där det fortfarande är 20 grader varmt dagtid, och de vackraste rosor prunkar. Här stundar bistrare tider , men jag är glad för varje isfri, snölös dag som går. Inför frostrosornas tid har jag brett vintertäcken över alla mina rabatter, utom den där "ringrosorna"(västvärmländsk beteckning för ringblomma) ännu envist blommar. Dessa pigga tåliga blommor vägrar att gå till vintervila än. Plockade in en liten bukett alldeles nyss. Troligen den sista för året. Klipper aldrig ner de vissna ringblommorna på hösten. Låter dem stå kvar över vintern för självsådd. Får därför en mycket tidig o riklig blomning som varar ända tills dess snön kommer. En underbart uppiggande, användbar och glad "ros" i min smak. Önskar jag vore lika pigg och tålig som den. Nej som en vissen tulipanaros känner jag mig just nu. Ett rejält vintertäcke, om än inte av granris, och en livgivande Törnrosasömn, dock inte 100-årig, är vad jag behöver.
Måhända kan min prins väcka mig med en solvarm kyss, framåt mars ungefär.


14 kommentarer:

Humlan sa...

Ringrosor var ett passande namn. Jag tycker också om dem för deras lyskraft och de glädjer ju extra nu när allt börjar vissna bort.

Cornelia sa...

Ringrosor (har aldrig hört det namnet) är trevligare än bältrosor. Hoppas du blir frisk snart!

Anonym sa...

Det är skönt att låta dom självså sig...för då slipper man fixa landet på hösten :)

Gagga sa...

Hej tjejer! Jo ringrosorna är fortfarande piggare än jag som är hemma ännu en dag o vilar. Har skrivit om texten lite nu idag. Den var tämligen andefattig.Kolla min nya länk på ringros o se vidare där på ringblomma!
Var rädda om er!

Anonym sa...

Jag som läste fel... ringtrosor! eller stringtrosor =) Krya på dig o kram!

Gagga sa...

Hihi Anne-Maj! Den var rolig :) Underbart rim; ringrosor o stringtrosor :)

Mamselamsen2 sa...

Jag har gjort ett inlägg.... du vet var. Läs under dagen... ikväll raderar jag det.

Brazilian Linda sa...

Det där låter ju inte så roligt. Hoppas du blir bra snart! Kankse jag kan pigga upp dig genom att berätta att jag har en tväling på gång där man kan vinna Brasilianska saker? Kila över till min blogg och kolla! Krya på dig!

Gagga sa...

Jo jag hann läsa det Mamsan. Ryser...

Brazilian Linda! Jippi! En tävling i min smak. Redan piggare. Har jobbat idag.

Inga M sa...

Bältros är en urtrist sjukdom! Stackars Dig som har drabbats. Hoppas att Du bättrar Dig snabbt men den kan bli långdragen. Du har nog rätt i att den kan vara en kroppens eget rödljus för att tvinga "ägaren" att gå ner i varv. Det är dags för lite vintervila.
Ha det så gott det går!

Göran E-toft sa...

Du har en mycket trevlig blogg och den är vacker att titta på. Måste nog lägga in den i mina favoriter.

Gagga sa...

IngaM! Lika oklok, men dock betydligt piggare, är jag åter igång på skolan. Tog mig två dagars vila. Men 13 utvecklingssamtal väntade o massor av annat som annars bara skulle ha legat o väntat. Nu är det helg o solen skiner o jag laddar batteriet inför nästa arbetsvecka.

Göran! Tack snälla du! Du gör mig så glad :)

neta sa...

jag trodde faktiskt att det hette ringrosor jag.

Gagga sa...

Bra Neta! Jag tycker vi fortsätter att kalla dem så. Hälsa Vegas från mig :)