torsdag, november 22, 2007

Pyssel, "piparkökur og kaffi" på en skälvande ö

Så roligt det är att få trevliga mail från helt okända personer som hittat till ens blogg.
Citerar en bit ur ett mail från Island, (vilket överraskande var skrivet på svenska):

"
Sökte efter en videkrans på Google för att illustrera ett besked på den isländska trädgårdsföreningens sida (gardurinn.is).
Vi skall ha en kväll med idéer här på Selfoss (fem mil öster om Reykjavík) - f.ex. hur man gör videkransar och vad man kan pynta med andra saker som faller till i trädgården på den här årstiden. Snart blir dagarna väldigt korta här uppe - och då är skönt att ta litet av trädgården innomhus och mysa blant ljus och grenar! - I synnerhet när jorden bävar utanför och nedanför som den har gjört de senaste dagarna, för här har det varit en jordskälvs-period med enstaka skalv på 3,5 till 4 Richter! Men ingen fara verkar det vara på färden, bara en och en tallrik som ramlar av hyllor och bord! Man vänjer sig!..
Hittade din fantastiska bild på din blogg.
Får jag använda den?.........

(slut citat)Klart att jag lånar ut bilden att läggas ut på den isländska trädgårdsföreningens hemsida eftersom mailavsändaren Hafsteinn frågar så snällt.
Kul att försöka lista ut vad det står i den isländska texten på hemsidan. Skulle så gärna vilja delta i deras pysselkväll o njuta av "piparkökur o kaffi" vid brasan, tillsammans med Hafsteinn och de andra trädgårdsentusiasterna på den bävande, skälvande ön.3 kommentarer:

londongirl sa...

Men vad roligt! Kan förstå att de vill låna bilden. Den är så fin. En krans som man skulle vilja klappa lite på. :-)

Gagga sa...

Londongirl! Nu har jag bundit nya kransar. Av lingonris. Julmarknad väntar :)

Helene sa...

Javisst är det en underbar krans. Och Din atélje likaså. Grattis från en som tittar in här då.
Helene