fredag, november 02, 2007

Och nu blommar Helveteselden

Just när asblommans vackra stjärna slutade stinka o vissnade ner, började en annan "blomma" knoppas o slå ut. Bältrosen, denna oönskade, obehagliga fuling som slagit rot inom mig, gav sig till känna häromdagen. En parasit, vars blommor inte är det minsta vackra, gudskelov inte stinkande, men ytterst fula o olidligt smärtsamma. Denna åkomma, på andra nordiska språk med rätta benämnd helveteseld, behagade denna gång slå ut i mitt ansikte, om än inte i full blom , men tillräckligt för att ta kraften ur mig.
Att asblomman slår ut i mitt hem beror troligen på dålig vattentillförsel o allmänt dålig skötsel.
Att bältrosen slår ut på min kropp beror med all sannolikhet på att jag inte är det minsta rädd om mig själv heller. Hösten har varit intensiv. Har jobbat som vanligt även nu med bältrosen, men har däckat direkt vid hemkomst.
Skönt att vara ledig två dar nu i samband med allhelgona. Kroppen har slagit på rödljuset; signalerar vila.

10 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Aj, det där kan bli jobbigt, har jag förstått. Önskar dig härmed snabbt tillfrisknande och en bra helg, trots blommandet!

Gagga sa...

Klimakteriehäxan! "Hon har blommor i sitt hår" kan jag sjunga nu, om jag vill pigga upp mig lite :) Inte så farligt den här gången faktiskt, även om det smärtar o kliar. Värre allra första gången.... på ryggen.

Gunnel sa...

Fy fasiken...peppar peppar den har jag klarat mig ifrån än så länge. Jag jobbar tillsammans med en som är utsatt...usch hennes smalben är inte vackra att skåda och så ont hon har ibland.

Hoppas verkligen att du blir av med det onda snart...mycket snart!!

Humlan sa...

Usch, Stackare! Jag hoppas att min inte återkommer!
Krya på dig och hoppas att du kan njuta lite av helgen.

Inga M sa...

Det finns någon slags medicin som lindrar bältros. Jag har aldrig prövat men hört från en god vän!

Du kanske skulle testa.

Ilva sa...

men stackars dig, bra att inser att du måste vila nu!

Gagga sa...

Tack Gunnel! Hoppas du slipper detta! Jag kan inte klaga denna gång. Har varit med om värre.

Tack Humlan! Efter första gången trodde jag att jag var kvitt. Så icke. Detta var tredje gången. Dock har de yttre effekterna lindrats för varje gång. Jätteskönt med dessa två ledighetsdagar.

Jo då Inga. Det finns medicin. Om man kommer in inom 72 timmar. Det har jag aldrig haft vett till nån av gångerna. Jag blir säkert lika dumt förvånad nästa gång :)

Ilva! Inte synd om mig alls. Har bara mig själv att skylla. Min chef ville skicka hem mig redan i måndags när jag fick diagnos, men jag skulle bara.... jobba lite till... tills de två lovdagarna. Och det gick o nu är jag ledig o har jag snart vilat klart :) På måndag är jag nog igång igen.

Anonym sa...

Inte kul. Säkert mycket sveda o värk! Men du fixar nog detta också. Synd att du inte lyssnade på chefen. Men detta att förstå sitt bästa och gå in i vila är vi några som inte förstår. Därför får vi också lite smärtsamma rödljus!
Sköt om dig. Du kanske kan blogga dig bättre?

Gagga sa...

Anonym! Borde gå i idé såhärårs men det är visst inte brukligt i människokretsar. Har vilat lite lagom under fyra dar nu. I morgon är karusellen igång igen.
Tack för omtanken!

Neta sa...

Ta det lite lugnt nu!! Var rädd om dej....