tisdag, maj 20, 2008

Gagga Klimakteriehäxans pryoelev

Men det är ju du Aina som är självaste Klimakteriehäxan!!!!!!! Först idag har jag förstått det.
Längesen vi sågs. Kan inte tänka mig att du minns mig, men själv glömmer jag aldrig hur trevlig du, som ung journalist, var mot mig när jag som femtonåring pryade (jo prao hette pryo då) på Arvika Nyheter. Höjdpunkten var nog HepStarskonserten på Jössefors Folkets Hus. Så häftigt att få följa med dig bak scenen o intervjua Svenne Hedlund, Benny Andersson o c/o. Tidningen med HepStarsartikeln hittar jag inte, men dock en annan Arvika Nyheter från november 1965, där du har skrivit om en spexkväll på Svea-biografen med Carl-Gustaf Lindstedt som fick folk att gråta av skratt. I samma tidning kan man läsa att en kvinna blivit nedslagen på öppen gata mitt i Arvika, av sin 22-årige man, vilken var beväpnad med en öppnad ananasburk, att dufflarna kostade 88 kronor på Kappan o att pryoeleven Margareta Björkäng gärna skulle vilja bli journalist.
Det var tider det!

Och nu kommer Bosse in o berättar att han minsann varit på bio med dig en gång förlängesen i Stockholm o att ni då såg Nyfiken Gul tillsammans!!!!

Jag säger bara; Oj då!!!


10 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Men HOPPSAN!!!! Har du pryat på AN? Jag var ju inte mycket mer än pryo själv! Och vad heter Bosse? mer än Bosse alltså?
Men sedan vill jag i alla fall korrigera en sak: nog fasiken var Hep Stars i Folkets Park i Arvika, och inte i Jössefors? Eller minns jag så fel - Svenne Hedlund hoppade upp på högtalaren när dom gjorde "My baby drove up in a brand new Cadillac..."
Som sagt: det var tider det!

Gagga sa...

Klimakteriehäxan! Jo så var det. Hängde helst med dig. Evald Lier ville ju inte så gärna gå på Hepstars o sånt :) Jag är helt säker på att vi var i Jössefors. Parken var inte öppen. Det var november o skitkallt. Och natten blev sen. Under pryoveckan bodde jag hos konstnären Thore Andersson med familj o jag minns att jag sen på natten efter konserten välte en stor burk med rödbetor över golvet i deras kök, när jag skulle göra mig en nattmacka.
Bosse Eriksson heter han min käre man o ni var visst inte ensamma säger han nu. Någon John Andersson var också med.

Anonym sa...

Lyckliga ni som upplevt så mycket kul tillsammans och sedan tydligen gått vidare till gudomliga höjder som journalister och även FÖRFATTARE!
Jag tror ett hjärtligt menat ´dubbelgrattis´ är på plats!

Kulsprutan

P.S. V-A-D hette Bosse mer än ´Bosse´? Är så nyfiken..../K

Anonym sa...

F´låt - snabbläste innan jag skickade min kommentar: B Eriksson alltså. Hoppas alla gillade filmen!
Och blev inspirerade :o)

Kulsprutan igen

Gagga sa...

Kulsprutan! Inte hann vi så mycket på en vecka o det är ju bara jag av oss två som minns det :) Henne har jag ju inte kunnat undgå att följa. Hennes namn har ju funnits med hela tiden. Men att hon var kvinnan bak Klimakteriehäxan anade jag ju inte.Själv har jag ju inte ens nuddat de "gudomliga höjder" som Aina nått.Jag är bildlärare, bildskapare o bonnkärring jag, gift med B Eriksson; bonde o f.d. bokbusschaufför. Aina minns nog inte honom heller. Men de gick på läroverket i Arvika samtidigt säger han.

Anonym sa...

Jag säjer GRATTIS i a f - bildlärare, bildskapare + bonnkärring är väl inte fy skam och till på köpet gift med en bonde med ett förflutet inom det litterära. Väl värt att gratulera till!

Kulsprutan

Gagga sa...

Kulsprutan! Nej jag klagar definitivt inte. Så jag säger väl tack ska du ha vem du nu är!

Klimakteriehäxan sa...

Håhåjaja, jag vet åtminstone vem John var/är - han gifte sig med en kompis till mig sen. Kan det ha varit så att det var han och Bosse som var kompisar månntro?

Anonym sa...

Jag är en bloggkommentator - bloggar inte själv - men jag följer bara några väl valda och dito skrivna bloggar.
Nu är du insatt på favoritlistan :o)

Kulsprutan

Anonym sa...

Kul du nämner min morfar Evald Lier