tisdag, juni 24, 2008

Med blixtrande öga

Klimakteriehäxan efterlyste mig till sist. Undrade i en kommentar, när mina tysta dagar tilltog i antal, om jag fortfarande ägnade mig åt olvonplockning. ("I dag är det måndag. Järnvägars så mycket olvon du måste ha fått ihop vid det här laget!")
Nej något lindande av midsommarkransar bestående av de omsjungna olvonen blev det inte, helt enkelt beroende på att olvonen hade blommat över. Så hade jag flängt runt i efterdyningarna av ett intensivt läsår att jag inte förmått varva ner och se mig omkring i nuet och inte insett att dikt o verklighet sällan är detsamma.
Utan tänkta kransar o utan önskvärd midsommarstämning, valde vi en stilla sillmåltid på tu man hand inomhus härhemma. Varför plåga sig ut i regn o kyla till någonstans dit man innerst inne inte vill, bara för att det är midsommar.
Inte bara åskan, denna sommarföljeslagare, som dag efter dag legat o mullrat lite lagom hotande över bergen, blixtrade inför min syn. Något hände i mitt vänsteröga för snart en vecka sedan. Starka ljusblixtar, svarta skuggor o obehag.... Såååååå irriterande, och nu vet ni varför jag inte ägnar mig åt varken min egen eller era andras bloggar. Att jag ändå sitter här just nu beror på att jag även sitter i telefonkö till ögonkliniken.........
Och si det blir en tur till Karlstad det, så där hipp som happ, redan nu idag........
Klarar mig alldeles utmärkt utan olvonkrans, men inte utan mitt öga.


Uppdaterat: Med pupiller stora som tefat återkom jag jag efter ett antal timmar från Karlstad med diagnos; glaskroppsavlossning. Låter hemskt och är fortfarande störande o obehagligt, men inget att oroa sig över.

13 kommentarer:

Annika sa...

Hej. Råkade hitta din blogg, när jag satt vid datorn. Kul att läsa om dig och dina funderingar...

Kram från din gamla elev Annika.

Gagga sa...

Annika! Så roligt att du hittade hit! Nu har jag varit inne på din blogg o kollat ALLT!!!! Oj vilken kreativ människa du är, fast det visste jag ju sen "förr i världen" :)
Kram tillbaka från din gamla bildfröken

Vi på Kantarellen sa...

Det var väl då in i helsike... när ska allt jäkelskap det ta slut!

Kom hit och käka lite Korv Stroganoff... jag tror det är botemedlet mot allt.

Annika sa...

Hallå där i sommaren Margareta!!! Ytterligare en "gammal" elev har hittat Dig... Kul...Kanske Du kommer ihåg mig??? Ska ta o lusläsa lite i din blogg o se vad du hittar på... Är ganska ny i gemet o slukar allt jag hittar...Vem jag är??? Ledtråd: Ja tar den lättaste... Pappa körde soporna på den tiden.. HiHI då brukar alla veta....:) Ha det gôtt.... Annika T

Gagga sa...

Mamsan! Ja så är det väl när man hamnat i reparationsåldern. Håll grytan varm! Jag kommer ;)

Annika T! Oj nu händer här grejer! Den ena Annikan efter den andra dyker upp. Klart jag minns dig!!!! Också en av dessa kreativa!!!! Det här hade jag fixat utan ledtråd :) Nu ska jag in o kolla din blogg. Spännande!!!!!

♥ Pia... sa...

Hej...ja mej känner du förmodligen inte..eller oxå gör du det..vem vet:) var iallafall tvungen in och kika vem Gagga var som lämnade ett fotspår hos kusin Annika.....nu har jag kikat igenom allt hos dej..den enda jag kände igen var malin ..grannens svärdotter:)....men du hade mycket att visa upp..trevligt...ha det så gôtt..PIA

Tankevågor sa...

Men kära Gagga vilket elände med ditt öga!Har varit inne på länken och läst för jag hade aldrig hört talas om det här förut.
Har de gett dig några förhållningsorder om du ska vila dig eller så nu? Hoppas att det läker bra nu i alla fall!!

Krya-på-dig-kramar
från
Lisbeth

Gagga sa...

Pia! Nej jag har inte ännu lyckats klura ut vem du är, men du är givetvis välkommen hit till min blogg ändå :) Roligt att det visar sig finnas så många bloggare här i trakterna. Vi får väl ordna lokal bloggträff nån gång.
Just det jag kan ju fråga Malin, min goda vän o kollega, vem du är :D

Londongirl! Tack för din omtanke! Nej jag behövde inte sköta mig på något speciellt sätt. Bara iaktta om jag märker försämring. Det som kan inträffa om jag har otur är näthinneavlossning o då måste man in snarast o "laga" ögat. Får fortsätta använda mina progressiva linser o leva som vanligt.
Fortfarande mycket irriterande och även störande att detta är ett av alla ålderstecken.(Kanske det som svider värst just nu ;))
Kram tillbaka

Anonym sa...

Uwwa, något som slutar på "avlossning" kan inte vara bra att gå och dras med.... Sköt om dig och bli frisk!

Anonym sa...

Får hoppes att öga rätter te sä inna festival da annars blir du nock misstänkt för nôe ;-) Jä ska dit å jobbe jä...

Gagga sa...

Gammelmamman! Nej det här har jag verkligen ingen lust att dras med, men det kunde ju vara värre. Vill ha klara fungerande ögon 7 aug. för det är väl då vi ses, eller ?????

Hagengôbben! Pupillerna är guskelov små o pliriga igen så nu kan jag t.o.m. gå på festival om jag vill.

Klimakteriehäxan sa...

Här har du en med många lossnade glaskroppsbitar! Man vänjer sig! Och, som sagt, farligt är det faktiskt inte (än)...
Kul att dina f d elever dyker upp i kommentarsspalten!

Gagga sa...

Klimakteriehäxan! Får väl inse att det ska vara inbyggd blixt framledes, men jag retar mig så på alla fysiska hinder som ramlar på efter hand.
Gläder mig åt att några av mina Annikor dykt upp. Har en känsla av att alla med det namnet är osedvanligt trevliga o kreativa :)