tisdag, mars 28, 2006

Afrikafeber

Feberhet, sittliggandes, sträckläste jag Alexander McCall Smiths "Damernas detektivbyrå" genom vakennatten. Inre bilder från Afrika, blandades med ljudet av hällande regn på mitt tak och Bosses skrällande hosta från sängen bredvid. När boken tog slut fördes jag in i feberdrömmar med ökentörst i barndomens grusgrop och skräckfyllda simturer undan krokodiler nere i min annars så fredliga näckrossjö.
Släpade oss upp till ännu en dag utan krafter. Färskvarulagret och värktabletterna slut. En mödosam färd på ishala vägar till macken en halvmil bort, där det faktiskt fanns Alvedon, men ingen mjölk för tillfället.
Nattens tillskott av inre bilder fick ny näring när Gudruns färska katalog kom idag, med fräsch sommarkollektion, fotograferad just i Sydafrika. Inspirerande bilder. Väckte en del habegär förstås, men kolla katalogen så ska ni se att det blir allt mindre kläder för oss som helst vill tälta. Ett o annat plagg ska jag dock beställa, men den största längtan inom mig väckte miljöbilderna från Sydafrika. Ljuset, färgerna, växterna, människorna, djuren, det lokala hantverket och havet.
Längtar efter en annan värme än feberns förljugna.
Men som det nu är ställt, skulle jag vara tacksam om jag så bara tog mig till Arvika.

19 kommentarer:

Mamselamsen sa...

Men SNÄLLA nån!! Mjölk har du väl själv. Det är bara att bege sig ut och slåss om den med kalvarna.

Men Mamsans mjölk rör du INTE! Ta gärna från Ilvas mamma. :-)

gagga sa...

Nädu Mamsan, de kossorna släpper inte till. All mjölk går till kalvarna. Och de som ännu inte kalvat HAR INGEN MJÖLK: Så är det. Precis som hos oss människor.

Mamselamsen sa...

Aj, då!!!

gagga sa...

Mamsan! Men vi har gott vatten i kranen :)

Gunnel sa...

Stackars ni...
Det där låter jobbigt. Hoppas verkligen att ni är på fötter innan helgen

gagga sa...

Gunnel! Kunde vara värre, skäms för att jag beklagar mig, men så irriterande att inte ha någon ork.

Humlan sa...

Stackare! Det är inte roligt när orken tar slut, oavsett om det är tillfälligt eller permanent!

Du får hitta en bok med snällare miljö till i natt, så kanske du inte drömmer så farliga drömmar...

Bloggblad sa...

Kör du inte med tranbärsjuice som vi gör? Faktiskt har vi inte varit sjuka en enda dag sen vi startade. (Törs jag väl inte säga...för då...?)

Jag blev rekommenderad Damernas D. men blev grymt besviken. Kom inte in alls i handlingen och tyckte språket var lite för klämkäckt.

gagga sa...

Bloggis! Här har druckits JOKKS utmärkt goda o nyttiga tranbärsjuice i många år MMMMÄÄÄÄNNNN den här gången hjälpte det inte.
Har haft Damernas detektivbyrå liggande oläst mycket länge. Fick för mig att det var nåt helt annat än det var. Fel omslag, o fel titel ...Blev positivt överraskad. Tyckte mycket om den.

Monica med yffen sa...

Jag vet precis hur det känns. Har ju just kommit ur feberyran. Det är bara att ligga där tills febern ger sig. Och äta Alvedon förstås.
Stackare. Krya på er!

gagga sa...

Monica m Y! Skönt att höra att det finns en ände på eländet ;) Det värsta är att min sjukskrivdigsjälvvecka är slut o jag måste fösöka släpa mig iväg till nån läkare o få tiden förlängd i morgon. 2,5 mil in till stan. Vi är lika usliga båda två så vi får väl hjälpas åt att hålla i ratten för att ta oss dit. Bosse som är sin egen sjukskriver sig aldrig.
Nu ska jag leta upp en bok inför stundande natt.

Ilva sa...

Du menar inte att lakaren inte kommer pa hembesok till de sjuka?? Flytta hit! Stackars stackars er, klappa om er! Och det maste vara jobbigt att vara sjuk nar man har djur som maste tas hand om...som nar jag ar ensam med barnen och blir sjuk fast de ar ju lite mer kapabla!
Jag har bara hort Damernad D som radioteater pa BBC och da gillade jag den, det ar en annan hastighet pa det hela. pussssss

gagga sa...

Ilva! Nej här har inte läkarna gjort hembesök sen på 50-talet, tror jag.
Har just fått en tid inne i Arvika kl.13.40. De ska kolla min arm också.
Nu ska du få bli först med att höra en rolig nyhet. Du fick en ännu en lillebror i natt. En mörk snygging som heter Maleandro.

Rosvikstjejen sa...

Har just läst Giraffens tårar som är en fortsättning på D.D. Helt ok! Ska börja på Vackra flickors lott så får vi se om det är något att läsa. När man väl börjat läsa om Mma Ramotswe vill man följa henne in i nästa historia. Grattis till ytterligare en bebis. Hur många brukar ni få per år? Ni verkar ha fullt upp, synd att ni inte kan njuta till fullo nu när influensan tagit sitt grepp om er.
Krya på er!

gagga sa...

Rosvikstjejen! Ja här pluppar det fram bebisar var stund. Tur man slipper föda fram dem själv. Nu är det bara hälften kvar. Bör bli åtta om allt går som det ska.
Giraffens tårar får det bli så fort jag får tag på den. Gillar verkligen denna Mma R. Tack för tipset!
Inatt bläddrade jag bara lite förstrött i en ny bok om svenska formgivare. Lättare att somna drömlös efter en sån.

Stickbloggen sa...

Tack för länken till Gudruns katalog, nu har jag beställt hem den också. Fina bilder!

Grattis till nya kalven:)

gagga sa...

Monica! Märkte idag att länken hade strulat, men nu ska den funka igen. Du kommer att njuta i fulla drag när du får din katalog. Jösses så mycket jag köpt där genom åren.

londongirl sa...

Men stackars er som inte är friska än! Ni har ju som sagt fullt upp. Ler lite när du skriver att du hade just den boken liggande ett tag. Det var precis så med mig också. Är det något med omslaget kanske? Men vingla inte omkring och leta efter "Giraffens tårar" i feberyran! Jag skickar den till dig! Är så glad om jag kan bli av med lite böcker här hemma. De är för många och jag blir bara glad om jag kan ge bort några eller låna ut några. Hoppas du nu orkar ta dig till doktorn!

gagga sa...

Londongirl! Så gulligt av dig att vilja skicka boken, men jag har faktiskt köpt den idag när vi var inne i Arvika till doktorn. Tack för din omtanke! Jo nu är jag till min stora besvikelse sjukskriven fram till påsklovet. Inte på grund av influensan, sånt går ju över, utan för armens skull. Jag blev tydligen felbehandlad förra måndagen när jag fick min spruta i handleden. Misstänkte det tämligen snart. Var hos en annan läkare nu, men imorgon blir det att söka upp "busdoktorn" o kolla om det finns nån att göra för att jag ska kunna använda handen igen.
Tack än en gång!