torsdag, juli 13, 2006

Sista sommaren med Sven-Ingvars

(Uppdaterad: Trodde i min tekniska oskuldfullhet att ni skulle kunna se på min lilla film härnedan, bara genom att trycka igång den. Det går tyvärr inte. Synd eftersom den är såååå bra ;) )


Det här skulle jag givetvis ha lagt in natt till söndag, så hade jag varit före både DN o kvällstidningarna med reportage från Sven-Ingvars avskedskonsert.
Som ni väl vid det här laget läst, påbörjades deras sommarturnée nu i lördags, i Arvika. Efter Sven-Eriks rattfylla trodde man knappast det skulle bli av.
Kände mig dessutom personligen tveksam till varför jag skulle vara med o ta adjö av dom, eftersom jag knappast ens sagt goddag.

Bosse har i sin ungdom dansat till dom många, många gånger, medan jag i min parallella ungdomstid tydligen dansade på skummare ställen, till band som dukat under för längesen.

Sven-Erik

Ingvar

Men jag är glad jag följde med i lördags. Såååååå kul!!!! Och gissa vem som så småningom stod längst framme vid scenen o sjöng med i låt efter låt. Jo givetvis Gagga, som tydligen fått varenda sveningvarslåt smyginjicerad under alla år som gått utan att hon märkt det.


Kvällens avslutades med följande ordväxling mellan Sven-Erik Magnusson o den hänförda publiken;
-Har ni haft roligt?
-Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
-Tagit några öl?
-Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Sätt er inte bakom ratten!
*jubel*

23 kommentarer:

Ilva sa...

jamen det ar ju pa sadana har tillstallningar man kan har riktigt kul nu nar man slutat skammas sa for vad man gor!

Vi på Kantarellen sa...

Jag har fått "Fröken Fräken" injicerat.

När jag hade min mamma som lärare, fick vi sjunga den på musiklektionerna. Jag tror hon var lite förälskad i Sven-Erik. :-)

Bloggblad sa...

Fick du med dig gôbben? Min skulle vägra redan vid första tanken... Han vägrar visserligen en massa konserter jag går på, men svensktopp vägrar han högljutt.

Jag hade gärna hängt med. Jag har inte vett att skämmas... fast du hade nog gillat konserten jag kommer ifrån med tre i stämmor skönsjungande damer och en gitarrist. Jag stod dock inte därframme och skrek. Hade sett illa ut i kyrkan...

Linda K sa...

när jag pluggade i karlstad gick samlingsskivan varm :D

Gagga sa...

Ilva! Så sant som det står skrivet!

Mamsan! Jag tror att deras låtar i framtiden kommer att höra till våra "visskatter"

Bloggis! Klart gôbben var med! Vi var en hel buss med gôbber o käringer här ifrån skogen o vi hade gôrroligt allihopa :)
Både jag o Bosse har mycket vid musiksmak. Inget att skämmas för att gå på Sven-Ingvars. Däremot var vi inte på Vikingarnas avskedskonert i Arvika. Ger inget som helst. Sven-Ingvars är däremot lite kult.

LindaK! Oj har du pluggat i Karlstad! Klart du fick Sven-Ingvars på köpet. Själv pluggade jag i Umeå. Minns inte vad jag lyssnade på där :)

Gunnel sa...

Jag som har dansat så mycket i mina dagar, till Vikingarna, Thorleifs, Streaplers m.m. Men jag har aldrig varit på dans när dessa grabbar har spelat. Det är underligt. Men jag har bara hört positivt om dom i alla tider. Deras gamla godingar kan jag i alla fall och sjunger gärna med när jag hör dom på radion.
Sen är det synd att det slutade som det gjorde. Jag förlåter aldrig folk som kör onyktra.

Gagga sa...

Gunnel! Klart är att du o jag dansat på helt skilda ställen. Jag har lite svårt med just dansbandsmusiken. Men dansa är roligt :)
Att köra berusad är aldrig rätt, vem som än gör det. Men kändisar blir ju mångdubbelt dömda. Av pressen framför allt. Tror att han fått sin läxa nu.
Han var märkbart nervös i början av föreställningen. Kanske rädd för negativa publikreaktioner beträffande rattfyllan. Men folk skilde på sak o person o konserten blev en varm o stark upplevelse som jag hoppas kan stärka Sven-Erik så han t.o.m. kanske kan leva nykter fortsättningsvis.
Vem är jag att döma.

Batbut sa...

Även jag har svängt runt till Sven-Ingvars. Som oskuldsfull (fan trot) tonåring gällde Folkets Park på sommaren. Och där var det styrdans! Inte alls dumt, så här med facit i handen *s*

Anonym sa...

Det var roligt att gå på Folkets Park och titta på gubbar och gummor som dansar. Sen brukade vi gå runt scenen eller huset för kolla gubbar som skulle stärka sig lite:-) Jag brukade dansa till Pajala-Hasses inte annat..

Mette sa...

Ja, jag håller med Ilva - det är just på så´nna här grejer man riktigt kan släppa loss! Heheheh.

Anonym sa...

Så rätt du har. Jag menade inte att dömma honom...
Visst får kändisar stå ut med mera än vi "vanliga".

Tankevågor sa...

När jag sjöng och dansade till Beatles så spelade min mamma Sven-Ingvars. Hon älskade dessa värmlännigar och låtarna fastnade hos mig med. Nog är det kult med Sven-Ingvars.
Ser verkligen härligt ut. Musik och värme = Glädje :D

The Female Dinousaur sa...

Samma här! Sven-Ingvars var väl inympad i modersmjölken, på något vis... Och bland många av dagens yngre musiker är dom kultförklarade. Jag vet flera "seriösa" rockare, som dyrkar Sven-Erik Magnusson. Särskilt en, som dessutom ville tala om det personligen, vid direktkontakt, en blöööt natt i en hotellfoajé i Göteborg för några år sedan...

Gagga sa...

Batbut! Ja där ser man

Anne-Maj! Pajala-Hasses, finns dom kvar?

Mette! Jepp

Gunnel! Det gjorde du inte heller

Londongirl! En prestation att vara igång i 50 år, utan att bli pinsamma. Visade mina bilder av Sven-Erik för min gamla mamma idag o hon sa ; "Uhhh så snygg han är"

Gagga sa...

Biggis! De var verkligen så oroligt bra just den här kvällen.
Sven-Eriks röst har blivit allt bättre genom åren, o det är bara att konstatera att han har en otrolig utstålning. Stod bredvid en ung norsk tjej framför scenen. Tyckte att hon frågade mig om han fyllt 60. "Jaa han fyllde 60 för flera år sen" svarade tinnitusgagga.
Då skrek hon i mitt öra :" Neej, jag spörrde hvis du ikke syntes han var sexy"
Över sextio o fortfarande sexy i denna unga tjejs ögon.
En kapitel i svensk populärmusikhistoria.

Brazilian Linda sa...

Låter ssom en helkväll det där! :)
Jag tappadebort dig et tag men nu så har jag letat och funnit och lagt till .. så nu så ska jag andas lite lantluft med dig :)
/L

Tankevågor sa...

GRAAATIS på namnsdagen! Hoppas du får en underbar dag! Sen kan du spana in hur en natt på ön ser ut hos mig, välkommen!

Tankevågor sa...

Fniss....ja visst är namnsdagar gratis men jag menade förstås GRATTIS! :)

Anonym sa...

Åhhh! Så avundsfrisk jag blir... Inte att det är just Sven-Ingvars utan att gå på musikaliska äventyr... Hmmm... Måste ta tag i det hela, nu har jag missat Fogherty 2 gånger Piteå och Helsingborg... Inte bra... Men du verkar ha haft hur kul som helst...

Gagga sa...

Brazilian Linda! Så roligt att du hittade hit igen. Hade tappat bort dig också. Nu måste jag försöka läsa ikapp :)

Londongirl!
Tack så mycket! Kom själv inte ihåg det. Du hade inte pingat så jag hade missat dina fina öbilder. Underbart vackert!

Leina! Vilket fint o o positivt ord; avundfrisk :)
Fogerthykonsert var jag på för några år sen. Vilket drag!
Det blev inget besök på Arvikafestivalen förra helgen för oss tyvärr. Missade bl.a Laleh o Thåström.
Härligt med livemusik.

Anonym sa...

Here are some links that I believe will be interested

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site. Keep working. Thank you.
»

Anonym sa...

Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
»