fredag, september 21, 2007

Efterlysning

Till synes förgäves letar jag efter en speciell bild. Bilden fanns med i ett häfte med konstvykort jag köpt förlängesen på Bokia ( fanns en hel serie med häften i olika konststilar, utgivna av Bokia 1990). Just detta häfte hette Modern Konst. En av bilderna föreställde en gitarrist. Möjligen Jimmy Hendrix. Minns inte ens vem som målat bilden, o minns bara vagt hur bilden såg ut. Häftet innehöll från början 30 bilder. Har tydligen skickat iväg 10 st o däribland givetvis bilden jag bara måste ha, nu, snarast.
Orsaken heter Vidar och är min elev. Och för en elev gör man allt som står i ens makt.(Omslaget på häftet)

Har sökt i alla tänkbara böcker o på nätet. Var inne på Bokia idag o kollade, men dessa häften hade sålts ut på rean förlängesen. Fortsatte till Gallerix o hörde mig för om popkonstbilder o konstbilder i allmänhet. Blev beklämd. Bl.a. därför att expediten som ändock är anställd i en butik som säljer bilder, sa sig inte vara det minsta intresserad av konst. I nästa andetag berättade hon att hon målade själv.
Finns det folk som spelar utan att vara intresserade av musik?????

Om någon händelsevis råkar ha den aktuella bilden i sin närhet så skulle jag bli oändligt glad o tacksam om ni scannade o mailade ( m.bj@telia.com) över den till mig.

4 kommentarer:

PGW sa...

Gallerix vet verkligen ingenting, de säljer bara kort!
Har du kikat på de här, de har rätt mycket:
http://www.allposters.com

Det står inga ledtrådar på häftet om vilka muséer tavlorna kan finnas på? Muséerna brukar ju vara duktiga på att göra kort av sina konstverk.

Det verkar så himla bekant det där med Hendrix, jag kan bara inte komma på var man ska hitta det.

Gagga sa...

PGW! Du är en pärla!

På "mitt Gallarix finns knapp korten kvar utan mest s.k. tavlor.

I häftet finns tyvärr inget register över bilderna eller museérna.

Nu börjar jag dessutom bli tveksam till om bilden kan föreställa J.H.. Little Richard dök plötsligt upp i mitt huvud. Över till Gooogle.

PGW sa...

Involverade en konstvetare i min bekantskapskrets också, men han gick också bet. Har du hittat något?

Gagga sa...

Men du är ju helt otroligt hjälpsam! Tack snälla PGW, även om du inte hittat den, så iaf för besväret. Har bläddrat igenom Museum of modern arts samtliga bilder på deras hemsida o fortsatte leta i London, men ack nej. Kollade i konstvykortsstånden på Bokmässan, men icke. I morgon har jag nämnde elev. Har letat upp en reservbild av Matisse där det åtminstone ingår en gitarr, i brist på rätt bild.