söndag, september 30, 2007

Gagga rapporterar från lördagen på Bokmässan i Göteborg

Hann inte mer än sätta ner fötterna på den göteborgska asfalten förrän jag i folkhavet mötte två glada Bokhoror; Caroline o en av de tre Johannorna. Hade inte dragit igång med dagens fotograferande då, o tur var väl det, speciellt för en pigg o glad kulturminister som jag strax därefter träffade på toa.

Har lätt för att känna igen ansikten. Och på Bokmässan var det verkligen" kändistätt". Först ut på bild; två trötta Bokhoror; Johanna K o Jessica

Fullt upp på tredje dagen hade de fem Bokhororna, som höll till i Natur o Kulturs monter, där de intervjuade den ene författaren efter den andra. Åsa Nilsonne intervjuas här av Johanna L o Jessica.

Bokhoran Caroline sköter bloggandet

Bokhoran Johanna Ö förbereder nästa intervju

Intervjuade författare gjorde även Fredrik Belfrage. Här med Liza Marklund.

Varför har jag så svårt att komma ihåg Håkan Nessers namn. Älskar ju hans böcker.....

Vilken tjej! Carolina Gynning. Så otroligt trevlig!

Blev sååå glad när jag hittade Carl-Johan de Geer i ett hörn. Gillar den mannen sen långa tider. Bilder...."Puss"..... "Tårtan"......tygtryck......mmmmmm!!!!!!

"Ääääntligen"....har jag lyckats fånga Horace Engdahl på bild.

Kön vid Camilla Läckbergs signering var evighetslång......

...men hon fick maka sig åt sidan med kö o allt, när tiden var inne för Ulf Lundell. Jag är svag för den mannen. Mest i hans roll som författare.

En författare jag inte läser. Min relation till honom handlar helt o hållet om "På spåret".

Så lycklig jag blev när jag "hittade" Lennart Hellsing. Se så fin han var i sin chockrosa kostym.

Britt-Marie Mattsson intervjuas av Fredrik Belfrage. Själv läser jag sen en tid(!) hennes nya bok "Maktens kulisser". Ett perfekt sömnpiller att ta till vid sänggåendet. Somnar ofelbart efter en halv sida. Tycker däremot mycket om henne när hon själv finns i rollen som journalist.

Bengt Berg i Värmlandsmontern. Han var sig lik. Skönt det, eftersom själva Värmlandsmontern förändrats. Tyvärr till det sämre.

Ernst Brunner i tankar.

Vår, enligt min mening, allra skickligaste fotograf Elisabeth Ohlson Wallin, poserade glatt inför min enkla kamera o sen fick jag dessutom ta en bild av henne med HENNES kamera. Vilken ära! Attans trevlig är hon! Vi pratade länge o väl o jag glömde alldeles bort att köpa hennes nya bok som är så otroligt fin. Givetvis finns den att köpa på annat håll, men just den skulle jag ju velat ha signerad, där o då.

När min utmätta Bokmässetid närmade sig slutet o jag var mer än utmattad av alla intryck, allt sorl o brist på syre, kom Leif GW Person lufsande. Vet inte vad som tog åt mig, men jag började lufsa efter honom, långt o länge, för att få en bild o när jag väl fått den så var jag alldeles vilse o höll inte på att hitta ut.
Snipp snapp snut
så var den dagen
o även Gagga slut.

4 kommentarer:

görel sa...

Vad glad jag blev när jag såg din bild på Lennart Hellsing! Om jag ska vara riktigt ärlig visste jag inte ens att han var i livet... han har betytt så mycket för oss och våra barn.

Roligt att se bilder från bokmässan, nästa år måste jag verkligen försöka komma iväg.

Cornelia sa...

Oj så många "godingar" du har fångat!

görel sa...

Men vänta nu - är alltså en av bokhororna, Jessica, din dotter?

Gagga sa...

Görel! Jo jag blev sååå lycklig när jag hittade honom. Han var så fin o jag gav honom en kram o sa att han var den vackraste mannen på bygget o tackade honom för allt han gett oss o alla våra barn.
Jo, en av Bokhororna, Jessica är min dotter. Sessan kallas hon annars här på bloggen
Vi ses på Bokmässan nästa år!?!?

Cornelia! Och om du visste hur många fler jag har på lager :)