söndag, september 23, 2007

Mördande reklam

Har medvetet avstått från att ha förfulande reklam på min blogg, men drar mig däremot inte för att väva in mer eller mindre fula reklamkupper i mina inlägg.

Givetvis ger jag Mamselamsen en hjälpande näve, även om hon är en mästare att nå fram på egen hand. Heja på Mamsan!

För att inte tala om min egen "produktplacering", lite här o där o hit o dit...... (Märker att jag tydligen enbart visat en del av hantverket. Bilderna/målningarna har ni visst inte sett.... än. )

Denna bloggare väljer dock att avstå från reklam för de egna produkterna på sin blogg. Vi, bloggvännerna, länkar dock gärna till hennes nya företag . Lycka till Battis!

Roligt, tidigare knappast av annan artist nyttjat, reklamknep (Ditt namn i min skiva), hittar vi i Ugglebloggen. Smart Magnus!

Konstnärer är annars vanligtvis dåliga affärsmän. Undantagen får ofta kritik för sin oblyga exploatering. Det anses visst fult, att som konstnär vara produktiv, att synas, att sälja.
Varför i hela fridens namn ingår inte en kurs i marknadsföring, bokföring och sånt i konstskolestudierna. Okey då, det var ju tidigt 70-tal då när det begav sig för min del, o knappast comme-il- faut att vara kommersiell.
Men hur är det idag?

Själv har jag ju genom att jag efter konstskolan utbildade mig till bildlärare kunnat försörja mig på att undervisa om just bilder, färg o form och det är ju inte det sämsta. Visserligen har jag märkligt nog sålt bra genom åren, trots att mitt konstnärsskap levt ett tynande tillvaro vid sidan om, men inte skulle jag ha kunnat leva enbart på det ändå.

En av mina allra bästa vänner, född till konstnär o komiker, men också en av oss alla som bedriver sin konstnärliga verksamhet vid sidan om lönearbetet, drabbades i våras av cancer. Just när hon fått detta fruktansvärda besked kom ett gäng konstkunder. "Passa på att handla nu....", sa hon, plockade fram sin gamla svarta humor o fortsatte; "...för jag har cancer, så snart kan det bli andra priser på mina grejer."

!!!!!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rått men hjärtligt. Det är nog bra att försöka ha humorn kvar även när man blir svårt sjuk. Jag kan tänka mig att det lättar en del inombords då

Anonym sa...

Jag blir så glad att se att människor kan skapa fina grejor. Jag kan ju ingenting. Men jag har min dotter, "Konstnärern" hon satt framför min dator halva söndag och hämtade inspiration till hennes skapande. Jag ska hjälpa henne med lite grejor i dag.. Härligt.