lördag, juli 19, 2008

Bloggar i ny språkdräktOm ni som omväxling vill läsa min blogg på italienska
Och imponeras av hur Linda K får till det på finska
Eller tycker att Mamselamsen blir ännu roligare på norska
För att inte tala om hur snygg Stationsvakt blir på ryska...........osv.
Verktygen till denna snabba översättningsservice hittar du HÄR!!!9 kommentarer:

Linda K sa...

HA HA HA HA HA!!!! tack för att jag fick finska :D

Mamselamsen2 sa...

På något vis låter jag mycket gulligare på norska. Ska fundera på att börja med det.

hagengôbben sa...

Finns dä itte på gûnnerskespråke?

londongirl sa...

Vet du jag använde det när jag skulle åka med min klass till Grinda i skärgården i juni!! Hade precis fått en liten kille från Kina till klassen och insåg att det var för knepigt att få hans föräldrar att förstå allt på deras knackiga engelska.
Brevet hem till föräldrarna om utflykten översattes och det var jättehäftigt att se det jag skrivit med kinesiska tecken!! :-)

Gagga sa...

LindaK! Visst är det imponerande. Och så långa ord set blir på finska :)

Mamsan! Underhållningsvärdet ökar markant eller hur :)

Hagengôbben! Då kunde du ta vilken text som helst o omvandla till skogspoesi

Londongirl! Där ser man att det går att använda detta seriöst också. Så bra! Själv hittade jag det här först då i lördags bland länkarna i min besöksräknare. Någon hade fått min blogg översatt till engelska o jag blev helt imponerad av hur snabbt det gick att få texterna översatta.
Kunde bara inte låta bli att leka lite. Men det här kan man givetvis få användning för i skolan tex.

Annika sa...

Ja tänk vad mycket kul det finns där ute i rymden.... har hittat bloggar med det mest underbara stickalstren... (kommer du ihåg min lusekofta modell STOR) har funnits kvar länge hemma hos mamma men nu tror jag faktiskt den gått till de sälla lusekoftmarkerna.... bloggar med hantvek, virkning, vävning ja en enorm idebank... jag blir alldeles matt.....Puh.:) kram Annika

Gagga sa...

Annika! Ja "den här världen" är helt fantastisk. Mina tre år med bloggen har gett mig ett helt gäng nya vänner o dessutom dyker ju gamla vänner som bl.a. du upp. Trevligt!
Märker att Face-book har tagit över mycket av det roliga vi hade då för tre år sen, men jag hoppade tidigt av den kontaktkällan, i brist på tid.
Stickade du din lusekofta i slöjden hos mig? Du var ju min elev mitt i den stora stickboomen.

jess sa...

oj hur fungerar det där eg? är lexikonet så smart att det kan ändra om ordföljder tempus osv? eller sitter det någon liten liten gubbe som är supersnille på allt från japanska till esperanto och korrekturläser? haha vilken fantastisk värld vi lever i

Gagga sa...

Jess! Välkommen till min blogg! Fantastiskt att hitta ännu en av mina "gamla" elever här. Har ju haft åtminstone 5000 adepter genom åren så iofs så borde ju en viss precent av alla dessa vara bloggare.
Har inte satt mig in i översättningstjänstens exakthet. Kunde ju översätta en befintlig text på främmande språk till svenska o kolla. Borde ju bli fel på ett o annat. Men kul är det!