tisdag, juli 01, 2008

Sören hälsar på då o då

Det är "bara" tisdag idag o jag skuttar runt mellan det ena o det andra för att bli klar inför lördagen.
Mitt i ett språng mötte jag en lååååååång orm. Märkligt nog blev jag inte rädd så som jag alltid förr blivit inför dessa varelser. Bosses idoga namngivande av de enstaka ormar som uppenbarat sig på vår gård har tydligen gjort verkan; de heter alltid Sören o är alltid snokar.
Det här var en typisk Sören, lång o svart med ljusa märken på sina kinder. Vi tittade på varandra ett tag o sen rann han iväg in under ateljén.
En snok bringar tur o ger skydd till människor o kreatur på gården enligt nordisk mytologi. Hoppas detta var ett bra tecken inför lördagen.

Idag hade jag inte tid att fotografera. Här ser ni Sören vid ett tidigare besök.

7 kommentarer:

Annika sa...

Huga för ormar! Ska till Göteborg och kommer hem på lörd. Men kanske kan jag hinna med en tur till dig. Lotta har jag (också) haft som lärare och så jobbar jag med Jarl i IMSE! Så visst vore det kul att se er alla. Kramar.

hagengöbben som ä ormrädd sa...

är det ok om man kommer på styltor?

Gagga sa...

Annika! Hoppas du hinner! Varmt välkommen!

Hagengôbben! Ingen risk att nån orm visar sig här när publik o musik strömmar till på lördag. Större risk att träffa på ormar har du uppe hos er i byn, där Bosse ser huggormar då o då när han stängslar

Hagengôbben i målinga sa...

har lyckats hålla mig ifrån dem än som tur är, hade en på berget på tomten för nån vecka sen, vi blev nog lika rädda, för den var borta när jag landat på marken igen :-)

Anonym sa...

Jaha det ska bli fest,kalas och musik. Är det en liknande tillställning som i Arvika? Det händer mycke trivligt i Värmland så dä ä svårt att hinna med. Men hur passar Slibbiga Sören in i detta?

Gagga sa...

Hagengôbben! Du får väl döpa din orm till något snällt, så tar det bort farlighetskänslan som i mitt fall med Sören :)

Anonym! Jodå nu ska vi igång! Inte i klass med Arvikafestivalen, men en liten Gröttvålfestival blir det dock. Sören kommer att hålla sig långt borta ifrån händelsernas centrum, var så säker :) Inte min mening att skrämma bort ev. besökare.

Hagengöbben sa...

Blir väl holger huggis då , snällare finns väl inte? :-)