onsdag, juli 30, 2008

I hettan

Med våndor inför kommande utställning, får jag se hur Ylva Maria Thompson fått till det. Något liknande har nog ingen annan gjort tidigare.
Om Tullen ska släppa mig över till Norge med mina egna verk i september får jag nog i motsats till att bli influerad av detta kämpa vidare med de oskyldiga men motspänstiga bilder av hetta jag påbörjat.

Kommer osökt att tänka på den överviktiga gamla damen som klev in på Bosses Bokbuss en brännande het dag som denna för några år sen o utbrast; "Inte lätt att vara fet i hettan". I samma stund som hon sa detta kände hon väl att det lät fel på något sätt o försökte rätta till det genom att säga så här; " Inte lätt att vara het i ......"

13 kommentarer:

Johanna sa...

Jag tror att hon fått kämpa många år för detta. Kommer ihåg för en 10-20 år sedan att hon visade upp en rumpa i gips, sin egen men Sverige var väl inte redo då. Nu finns det så mycket rumpor och kroppar överallt så hennes konst är inte lika KONSTig längre ;)

Mamselamsen2 sa...

Ja, jösses! Det goda med det hela kan ju vara att tjejer kan få se att man ser väldigt olika ut... och inget är fel.

Fast jag tror jag föredrar DINA konstverk.

Gagga sa...

Johanna! De flesta känner väl igen henne från TV o förknippar henne med erotik i allmänhet. Att hon är en etablerad seriös konstnär är väl inte det som framhålls i media i första hand. Tror inte hon chockar någon. Rumpor har väl avbildats i alla tider, men de avgjutningar hon gjort nu är ju något nytt. Inte alls chockerande i min mening. Ska mycket till innan jag blir chockad. Det som gör att jag reagerade på detta, var det geniala; att göra något ingen annan gjort tidigare. Det mesta som görs är ju parafraser o variationer på eviga teman.
Man kan bli bildtrött för mindre.
Ylvas muttor är befriande nya o fräscha!!!!!

Mamsan! Dessa bilder tror jag är jätteviktiga, inte minst för att få tjejer att förstå att det finns hur många variationer som helst på den kvinnliga skapelsen. Affischen med bilder av avgjutningarna bör hänga i varje biologisal med självaktning.

Annika sa...

Hej margareta!!! Har ju som sagt bara hört Mats berätta för oss om vad som hänt på gården genom tiderna..... Man tror ju att det stämmer för han berättar ju så bra... Sov på logen hela veckan o där kom det inga skrömt iallafall... hihi :) Annika

Pethra sa...

Ja, när man hör av unga tjejer skönhetsopererar sitt kön blir man orolig, jag visste inte ens att det fanns ett speciellt sätt man "borde" se ut på, utan har alltid varit nöjd med mig själv "där nere". :-) Lycka till med Din utställning, ser gärna bildern från den.

Gagga sa...

Annika! Det är så med oss som är födda i Skillingmark; vi växte upp i en rik o livlig berättartradition, gödda av skrönor . Var sen dokumenterad verklighet övergår till skröna är inte alltid så lätt att utröna. Vi behöver skrönan, sagan som vi alltid har gjort, även i vår artificiella tid, bara vi tar ett o annat för vad det är; en stunds underhållning o verklighetsflykt, med ett uns av sanning.

Gagga sa...

Pethra! Ja frågan är hur mallen för vad som är normalt/ vackert i det fallet ser ut. Har aldrig tänkt på sånt.
Min kommande utställning känns just nu som en verklig mara. Fast Bosse påstår att jag alltid känner så inför utställningar, att jag spar det mesta jobbet till sista minuten o sen blir det bra när det väl är igång. Vi får väl se om han har rätt :)

Annika sa...

Var i Norge skall du ha utställningen? /Annika.

Gagga sa...

Annika! Kunstkroken på Skotterud.

Annika sa...

Aha!

londongirl sa...

Tycker hon har gjort mycket bra den där Ylva Maria Thompson. Tyvärr hann jag inte gå på en utställning som hon hade här i närheten i våras.

Lycka till med din utställning i Norge!!!

Gagga sa...

Annika! Välkommen dit eller hit :)

Londongirl! Har aldrig sett något av henne mer än på hennes hemsida, men hon är riktigt bra!
Tack, jag behöver alla lyckönskningar i världen om jag ska ro det där i land.

Tina sa...

Tjena Ett tag sen sist.
Konstens skönhet sitter i betraktarens ögon. Skulle kanske ha sparat gipsavtrycken jag gjorde på magen när jag var gravid.... Inte vidare vacker men det med tiden stort.