tisdag, juli 15, 2008

Hellre tomt torn än tom mage


Egentligen gör det mig inte så mycket att ateljéns klocktorn saknar sin forna vällingklocka. Själv kan jag mycket väl tänka mig något helt annat i detta utrymme; t.o.m. något så uppkäftigt som ett digitalur med stora neonsiffror.
Vällingklockan försvann redan innan vi flyttat hit o står väl troligen som prydnad på någons spiselkrans idag, (kanske lite nedstämd över att inte få hänga fritt o låta sin forna klang bli hörd). Just den lär vi aldrig få se på sin rätta, ursprungliga plats igen, så tankarna har ju varit att hitta en annan passande på någon auktion.
Nu var det så att vi, i brist på höväder ( vi har inte ens fått in hälften av det hö som krävs), åkte på auktion i lördags, i syfte att köpa en vällingklocka.


Kom hem med en flätad korg ( hade jag ju hur många som helst förut) o två gamla linhäcklor(vad jag nu ska med dom till), men utan vällingklocka.
Vårt klocktorn är lika tomt idag som det varit i många långa år o det är inget att sörja över. Man får många liter välling för den hög av tusenlappar som krävdes för att få med sig just denna vällingklocka hem.

7 kommentarer:

Mamselamsen2 sa...

Hur stor ska den vara? Jag kan hålla ögonen öppna här... det KAN ju trots allt dyka upp något billigt i brons.

hagengôbben som har e ega älgko gånas sa...

E tocka smir di te der Öste tå nôn gammel amazon...

Gagga sa...

Mamsan! Återkommer betr. mått. Om du hittar en lämplig, kommer du hit med den då? :)

Hagengôbben! Ja egentligen skulle vi låta någon gjuta en. Har ju en kompis som är konstsmed i Brättne.....

Mamselamsen2 sa...

Gagga: Självklart. Får jag bo i gästsugan då?

Gagga sa...

Mamsan! Klart du får!!!

Ida på Brôten sa...

Det va ju synd att ni inte orkade vänta in vällingklockan på auktionen, den gick ju bara till 6000 kr...

Gagga sa...

Ida! Välkommen till min blogg! Förstår att det inte var ett opris, o jag är definitivt inte snål, MEN jag tycker ändå att jag inte ska lägga ut 6000 på just en vällingklocka. Finns så mycket annat trevligt att köpa :) Du gjorde ju själv betydligt bättre affärer just den dan. Kommer o provsitter den fina trädgårdsbänken endera dan :)