söndag, april 23, 2006

Dagsläget

Jag är fortfarande sjuk. Kan ligga o kan gå omkring lite, men inte sitta. Det räcker inte med diagnosen ryggskott längre, det har tillstött fler saker. Medicinerar, läser o sover. Vill, men orkar inte blogga p.g.a. att jag inte orkar sitta. Står på knäna o kallsvettas just nu.
Tack till er alla underbara människor som skrivit så många omtänksamma kommentarer! Bosse får läsa högt för mig vad ni skrivit. Ursäkta att jag inte orkar svara som jag brukar. Det blir av naturliga skäl heller inga foton förrän detta elände gått över. Bosse har visserligen tagit bilder på lille nyfödde svartvite Yffen ute i ladugården, men de får jag lägga in en annan dag.
Jag måste också passa på att gratulera Bloggblad till kontraktet o bekräfta att det är jag som fått den stora äran att göra omslaget. Något att kämpa sig frisk för.
Och sen vill jag snart ut o nosa på alla vackra blommor som ersatt snön i min trädgård.
Njut av livet mina vänner!

29 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så bra att vi fick veta. Tänkte just ringa dig och kolla om datorn pajat. Det hade ju varit enklare än att du har pajat.
Jättetråkigt! Men då vet du i alla fall att du har nåt kul att se fram emot!
Stor krya-på-dig-kram! Du kan ju slå en signal nån dag när du orkar. Ledig onsdag!

Monica med yffen sa...

Stackare! Hoppas att du snart känner dig bättre. Värk så lång tid tär på en.

Vad gulligt med en kalv som heter yffen! Han går här och sträcker på sig, min lilla yff. Tänk, att vara så liten och ändå namne till en stor tjur! :)

Morgondimma sa...

Hoppas verkligen att skottet går över. Och att vi får se en oslagbar Gagga/Bloggblads-kombination vad det lider.

londongirl sa...

Vad tråkigt att du fortfarande har värk! Först handen och sen ryggen. Men om det är någon uppmuntran kan jag berätta att två Gagga-väskor har varit på vift med sina bärare i kändisvimlet i Stockholm! Älskar min väska! Krya på dig! Kram!

Ilva sa...

aaa Gagga, jag skulle just maila till dig for att hora hur du mar! Stackars dig, jag hoppas verkligen att du kan fa bukt pa det har snart. Tanker mycket pa dig! pussspusss

Cornelia sa...

Stackaredu, bli bra nu! Vi tänker på dej!

Humlan sa...

Stora Krya-på-dig kramar! Hoppas nu att det ger med sig med värk och elände, och att du kan börja njuta av våren och göra det du vill igen!

Mamselamsen sa...

Praiiiise the Looord.... hon lever... om än hjälpligt.

Krya på dig så fort det går.

Rosvikstjejen sa...

Ja som Londongirl sa så har väskorna varit på "kändisvimmel". Vi missade nästan modevisningen för vi hade bara tid att vila ögonen på våra "gaggaväskor". De är helt bedårande. Redan många som blivit avis. :)
Krya på dig och hoppas att värken snart går över.
With love

Gunnel sa...

Usch vad långvarigt det blev för dig. Hoppas verkligen att det onda snart är över. Typiskt att det skulle inträffa nu när det är som vackrast ute i naturen.

Anonym sa...

Hoppas Bosse eller du kan skjuta skottet ur ryggen snart. Krya på dig! Att du tog dig ork att skriva några rader till hjärtskärande tjejer här.

Linda K sa...

Krya på din onda rygg! Kram!

Stickbloggen sa...

Det omslaget kommer bli fint!

Var nu rädd om dig och vila ut ordentligt. Ät alla mediciner som funkar och rör på dig sakta och mjukt så det inte blir värre men ligg inte helt stilla heller.

Tänker på dig och det onda och skickar många tankar!!!

Hemlis - Jag kan sån där tvärsom-voodoo liksom *ler*

Kram!

Mette sa...

Usch vad jobbigt för dig! Men vad kul att Bloggis vill att du ska göra omslaget!

Leif sa...

Fick förut "hekseskud", vilket kanske är något liknande. Djävulusiskt ont i alla fall. Enbart vikten av ett lakan som täcke var för mycket. Kallsvettig.
Eftersom jag bor i en så liten by på en avsides belägen ö var det bara -efter konsultationer- att försöka ta sig till öns "jordemor" (barnmorska) som både bor här och har sin mottagning i byn.
Efter ett par timmars behandling hos henne kunde jag obehindrat trava ut därifrån.

Sådana slags erfarenheter skapar kreativitet.

Därför tror jag också en viss bok kommer få ett alldeles utmärkt omslag.

---)--(@

Husmusen sa...

Krya på dig pinglan!

Mikusagi sa...

Naww, stackars Gagga. Det där låter inte alls kul.
Krya på dig!

Anonym sa...

Hmm, onda virus i byn, sitter här med nackspärr, fick rulla ur sängen idag, orkar bara sitta. Hmmm, undrar varför Alex vill till byns bondgård vid varje promenad numera :-J

Hagengôbben sa...

glömde skriva under, men antar att det framgick vem Alex husse är :-)

gagga sa...

Bloggblad! Glad o uppiggad av att du ringde upp mig. Tack! Ska bli kul med boken :)

MonicamY! Kan via Bosse hälsa så mycket från kalvyffen, som är en pigg krabat. Tänk dig sju vilda kalvar som skuttar runt i ladugården. Skönt att de snart får komma ut.

Morgondimma! Skottet verkar ha slagit rot, riktigt ordentligt. Det har gått mer än två veckor nu. Tur man kan glädja sig åt boken o vårblommorna.

Londongirl! Så stolt över att veta att mina väskor är i farten. Tack o kram tillbaka!

Ilva! Står här på knäna framför mitt datoraltare o pussssssssar
tillbaka :)

Cornelia! Kämpar o kämpar o tror nog det ska gå över nån gång.

gagga sa...

Humlan! Ja det är mycket nu, men jag försöker tänka positivt. Min högsta önskan just nu är att klara av att sitta. Kram tillbaka!

Mamsan! Jo nog lever jag o det känns i varje rörelse. Attans skit, men det kunde ju vara värre :)

Rosvikstjejen! Så stolt o glad över att veta att en grön o en blå varit i kändisvimlet. Berätta gärna för de som blir avis att jag har fler på lager. En stor låda full, faktiskt :)
Kram!

Gunnel! Ja nu rinner våren iväg o jag VILL mer än jag orkar. Tur jag har en trädgård att hasa fram i o en vacker utsikt. Försöker suga i mig av naturens kraft.

Anne-Maj! Som du märker har det tagit tid för mig att orka svara på era kommentarer. Står på knäna framför datorn just nu. Alla sätt är bra utom de dåliga. Bosse får väl dra omkring på mig i skottkärran framöver ;)

LindaK! Tack snälla du o kram tillbaka!


Monica! Ja jag vill gärna ha tväromwoodo både här o både där.
Medicinerar, vilar, traskar lätt omkring o gör det jag förmår o det är inte mycket. Kram tillbaka!

gagga sa...

Mette! Jo det har varit våran hemlis ett bra tag, fast Bloggis kontrakt dröjde. Nu får vi se vad jag kan åstadkomma. Krya på dig själv o var rädd om dig så du inte också får biverkningar efter din influensa!

Leif! Joodå det är hekseskud precis som du skriver. Så heter det i Norge också. Nu kan jag iallafall gå omring lite sakta. Har gått ett par varv i min trädgård alldeles nyss o plåtat lite. Det kändes befriande. Nu siktar jag på att ha klart omslaget inom maj månad. Det blir måleri o inte foto då. En verklig utmaning, men sådana gillar jag. Förresten så heter barnmorska jordemor på norska också. Så mycket vackrare ord "jordemor" o "hekseskud" är än de svenska benämningarna. En redig jordemor skulle jag nog behöva just nu tror jag :)

Husmusen! Tack så mycket o välkommen hem från Kina. Lycka till med ditt jobbsökeri!

Mikusagi! Tack snälla du!


Hagengôbben! Där ser man. Du kan BARA sitta o jag kan INTE sitta. Vad är nu detta som drabbat vår by?
Förstår att din Alex vädrar i skyn. Han känner väl doften av min lilla Freja förstår jag. Jo hon löper rejält o får inte gå ut själv. Lite för ung för valpar än. Men nästa vår skulle det vara trevligt med en liten kull. Vad tror du om det?
Var rädd om nacken!

Lyckliga Grodan sa...

krya på sig nu.. tusen kryningar från skogen..

gagga sa...

Grodan! Tack så mycket! Som du ser så har jag åtminstone klarat att svara på kommentarer idag, om än knästående :)

Hagengôbben sa...

Jo den löpningen märks, Alex sjunger vid varje promenad och drar neråt sjön, han står inte att känna igen, går fortfarande och luktar på den fläck Freja gjorde på vår gräsmatta i fredags...Vore kul med valpar efter Alex och Freja, men då blir man väl bet, varje släpp på rådjur lär resultera i hämtning på bondgård...*s* I morse var det inte kul, försökte på alla sätt komma upp ur sängen då Marie kommer upp och frågar om jag stretchar...-Nä jag försöker ta mig upp, kved jag...Något bättre under dagen, men nu sitter jag här med min vetepåse igen. Krya på dig och hälsa gubben....Förresten vill vi boka en halv kalv, sagolikt kött, åt kalops igår,mmmmmmmmmmm

tatielle sa...

Åh stackarn! Vet precis hur ont det gör, fick själv ryggskott för ett par år sen. Jag skulle böja mig ner och plocka ut disk från diskmaskinen, och det sa bara KNAK!
Låg på köksgolvet och fattade ingenting.. trodde att jag hade brytit nacken eller något :) vågade inte röra på mig, tills ambulansen kom.. Det tog flera veckor innan jag blev bra igen.
Oj, det här blev en lååång kommentar, hursomhelst,
- Krya på dig!

gagga sa...

Hagengôbben! Hoppas du som är ung har snabbare läkningsprocess än vad jag, gamla kärringen har. Så bra du har med en proffsmassör i huset. Tror bestämt att jag måste hyra in mig hos henne också, när jag får besked om var det onda kommer ifrån o infektionerna lagt sig.
Bosse skriver in er i köttbokningslistan. Bra att ni är nöjda.

Tatielle! Varmt välkommen till min blogg! Du är verkligen ett friskt o välkommet tillskott i bloggfloran.
Ja ryggskott är sannerligen en dramatisk o smärtsam upplevelse. Hoppas du aldrig behöver drabbas mer. Själv hade jag mitt första vid 18 års ålder o sen ett o annat genom åren. Trodde jag "växt ifrån" dom nu eftersom jag varit besvärsfri i många år tills nu.
Glad över att jag åtminstone kan gå omkring lite denna gång. Men längtar efter att kunna sitta igen :)

Hagengôbben sa...

Bara du hör av dig, hon är dukti, frugan :-J Har varit hos farbror doktorn och fått piller med triangel idag, hoppas det driver ut det onda...Annars får man väl prova whiskykur...

alicei sa...

Har alltid haft ryggskott förut innan jag provade en sk. ryggbänk.Man hänger ca:45grader med benen upp och huvudet ner och sträcker rygg och nacke, 5 min morgon och kväll räcker.Har hjälpt mig väldigt bra,äntligen kan jag jobba igen!
mer info ang.ryggbänken på www.vippon.com