onsdag, april 11, 2007

Namnlösa kalvar

I min bloggs övre högerhörn, kan man följa mitt djurbestånds upp- o nedgångar. Trist var det när jag före jul raderade hela hönsskocken i ett enda drag o rent förfärligt när jag för en kort tid sedan ändrade antalet katter från 3 till 2.
Det är roligare att få lägga till nya liv däruppe o det kan jag minsann göra nu. Sista veckan har antalet kalvar ökat från 0 till 6 st., och kan bli så många som 11 om allt går som det ska..
I år har jag ännu inte satt några namn på kalvarna. Förra våren satte jag bloggarenamn på de små o det var ju hur roligt som helst tills det var dags för slakt i oktober.
Två av dem lever kvar hos oss, nämligen Ilva o Biggis. De är inte kalvar längre, utan kvigor nu och nästa år är de möjligen kor. Det blir man först när man kalvat. Mamsan o Mette sålde vi levande ner till Dalsland, så de kanske också är kvigor vid det här laget.
Men värre var det med tjurkalvarna Bloggblad, Yffen, Maleandro o Stationsvakt..... Det är den sistnämnde som ligger styckad just i vår egen frys o blir till de ljuvligaste av rätter allteftersom.
Mina första hönor döpte jag efter tanterna i min by o det gör jag inte heller om. Inte alls kul när räven tog Henny osv..
Klart att årets kalvar också ska få sina namn. Före bloggens tid döpte jag kalvarna efter olika kändisar. Nu när jag drar igång med ateljén på allvar, borde jag kanske döpa dem efter olika konstnärer. Fast årets barnaskara, de är tämligen bleka i färgerna o mina favoritkonstnärer är mer färgstarka än så. Designers? Författare? Ja vi får se vilket tema jag väljer.

20 kommentarer:

The Pale Green Woman sa...

Döp dem efter reklambyråer, de ändras och går i konkan lite då och då, så man kan med gott samvete slakta dem ;-) Kalven Forsman låter väl bra? Kalven Grey och kalven Ruth?

Ilva sa...

jag måste säga att det känns skönt att det inte är Ilva som lgger i frysen...Är hon lika vacker som vanligt?

Anonym sa...

Det är kul med teman. Det har vi haft på våra två valpkullar. Den första var Astrid Lindgrensfigurer och den andra fick kortspelsnamn.

Anonym sa...

Hrm.. jobbnamn kanske. Malin

Gagga sa...

PGW! Bra förslag, men det är så dåligt med reklambyråer här i skogen, så jag skulle nog aldrig lyckas få ihop elva namn på det temat.

Ilva! Hon lever o frodas o sparades av Bosse för sin skönhets skull. Att hon sen heter Ilva gör ju inte saken sämre. Måste fota henne så du får se hur hon ser ut nu.

Gunnel! Ja det blir lite lättare att komma ihåg också om man gör så.

Malin! Hahahaho!!! Jaa du det skulle va nåt det. Mycket frestad måste jag säga. Vet precis vad de skulle heta isåfall. Hehe!!

Mette sa...

Puh!

Att Mette är kviga nu alltså ....

Puh! Ville inte läsa om slakt, heheheh.

Gagga sa...

Mette! Hon går säkert omkring nere i Dalsland nu,i en trevlig hage o troligen finns Mamsan på samma ställe. Tänk om dom rymmer i nån taxi, som du o riktiga Mamsan gjorde ...heheheh...

Johnny sa...

"Stationsvakt..... Det är den sistnämnde som ligger styckad just i vår egen frys o blir till de ljuvligaste av rätter allteftersom."

Tja, det ger ju en ny dimension till svordomen "Eat me!".

londongirl sa...

Ska bli roligt att se vad det blir för temanamn den här gången. Bilderna på de små, när kommer de? Har du funderat mer på de där söta Lamadjuren vi såg på bild, blir det något sånt på gården?

Gagga sa...

Johnny... Johnny be good!!! Vill du ha en smakbit? Finns i din närhet under helgen

Londongirl! Har inte fotat de små än, men det kommer.
Nu väckte du den björn som sov. Tack! Hade nästan glömt den vackra dräktiga alpackan. Skulle tro att hon fölat nu. Måste kolla!

Mamselamsen sa...

Puh.... jag är då för glad att Mamsan lever och har hälsan. Jag var lite orolig när jag läsate nerdåt i texten. Har Mamsan lika vackra ögon och är lika självständig som förut tro?

Gagga sa...

Mamsan! Jag är helt övertygad om att hon har både magtryckare o guldväska o målar de långa vackra ögonfransarna o sina klövar.
Säkerligen lockar hon med sig Mette ut på diverse äventyr.

Hagen meateaters sa...

så det har kalvats såpass? Vi får boka en halv redan nu då va?

Hagengôbben som åkt mc till jobbet idag.. sa...

Förresten, döp dem efter gubbaran i byn istället :-)

gagga sa...

Klart ni får kalv, käre granne! Men ska kvigorna också ha gubbnamn. Kvigan Holger? Låter inte så bra ;)

Hagelina sa...

Haha, vi har väl feminina sidor också, en del mer än andra ;-)

Lars Anders Johansson sa...

Jag röstar på svenska 1800-talspoeter: Vernern, Gustaf, Per Daniel Amadeus, Erik Gustaf, Selma o.s.v.

Gagga sa...

Hagelina! Aj, aj, nu börjar man fundera lite. Han med stora nävar kan väl knappast ha sådana sidor, eller ;)

Lars Anders! Bra idé o nu är de fler. Sju! Varannan tjur, varannan kviga.

Batbut sa...

Varför inte döpa dem efter politiker? Då kanske det känns lättare att göra sig av med dem......
Måste säga att jag skrattade (rått) när jag läste om Stationsvakt... som ligger styckad... skönt att originalet iaf är live & kicking!

Gagga sa...

Batbut! Så sant, så sant! Stationsvakt det är grejer det, både den bloggande o den förpackade :)