fredag, juli 08, 2005

Den gudasände Bengt

Visst kom man av sig igår! Där satt man med en död höna i knät, o förstod än en gång, att just det, bara var en fis i rymden.
Men nu får det inte bli med mig, som med en av mina gamla brevvänner i början av 60-talet. Vi hade skrivit ganska länge till varann. Så kom det ett brev, där det stod:"Our dear President is dead, I´m so sad!". Sen skrev hon aldrig mer.
Som gudasänd kom en av våra grannar hit igår o avlöste mig vid hökanonen. Vilken Gud ska jag tacka? Nån i Norrköping, eller? Jag är så gammal så jag minns en som hette Leo Rannalett. Vi brukade slå vad om hur många gånger han skulle säga "normalt" (med långt öppet a ), under sina vädersändningar. Nu finns det så många vädergudar. Men tack ska ni ha allihopa, för säkerhets skull!!!
När jag sent omsider kom ner till mina näckrosor i går kväll, såg de så konstiga ut. Dom låg inte alls o guppade som förut. De hade liksom rest på sig o såg ut som gula mikrofoner. Har dom sålt sig månntro? Eller kommer turisterna i ubåt nuförtiden? För jag lovar, sjön är totalt kanotfri!!!
Inatt har vi sovit bättre, för Bosse kom på att kattungarna inte alls behövde "sova" hos oss. Han tröttnade när dom började åka kana på hans flint. Då gick det alldeles utmärkt bra att bära ut de små liven till hallen, stänga dörren o öppna fönstret. Skönt med lite syre!
Idag är den gudasände här igen! Han heter Bengt.

4 kommentarer:

Ilva sa...

Nu har jag gjort det! Han tittar ut mellan blommorna!

Gagga sa...

Vilken snygging! Som du väl har förstått, var jag en gång i tiden tämligen svag för italienare, o lite sitter väl i än i denna dag.
Så mjuk han ser ut! Smek honom från mig!

Ilva sa...

Jo da, skall klappa till honom! Det ar en valdigt speciell ras sa vi ar tvugna att leva som i en vargflock har. Tyvarr ar det minsann ingen italienare, han ar japan, det syns val pa ogonen! Men jag har en son....lite ung for dig men ratt rar.

Gagga sa...

Japaner är inte illa dom heller. Hade en trevlig brevvän i Osaka en gång för länge sen. Han skickade en hel bunt med kort på sig själv i varje brev. Han såg lika ut på allihop, men bakgrunderna skiftade.