söndag, juli 31, 2005


Sista dagen i juli månad o kallt regn vräker ner därute. Härinne är det idel solsken o värme. Bosse har tänt braskaminen o gått o lagt sig igen, men själv tassar jag omkring, fräsch som en nyponros, trots att jag bevistat ännu en fest denna helg.

Ler förnöjt när jag tänker på att jag äntligen lyckats med att chocka er. Har försökt fått igång er, på än det ena än det andra...badat naken bland näckrosor... före o efterbild på kalv... serverat karlar på fat...Och så brakar det loss när jag vänder en oskyldig naturbild upp o ner!!! Kanske tur att jag inte har tillgång till Photoshop just nu, för där finns det ju inga som helst gränser för vad man kan göra med sina bilder. Egentligen hade jag tänkt spara dessa "nakenchockbilder" tills i oktober med rubriken "Det är inte lätt att bli gammal o grå", men innan dess har man väl hittat på nåt ännu värre...Bilder från komposten...tippen...skroten... Fantasin är det i alla fall inget fel på!

Veckan har varit intensiv, för att inte tala om helgen som snart är till ända. Hör o häpna; Här har cyklats, o dragits cykel, upp o ner längs det kuperade vägnät, man omges med. Här har sprungits i skogar, över höga berg o mjuka mossar. Det har kånkats hem hinkvis med blåbär o hjortron, med oundvikligt efterarbete.

Och sen stod jag inte längre emot frestelsen att delta i en samlingsutställning, fast jag hade egentligen tänkt stå över denna sommar. Sen i fredags hänger nu mina målningar "Djurens skyddsängel" o "Invärtes gråväder", tillsammans med mina konstnärsvänners möbler, textilier, keramik, glas m.m., i ett f.d. Betaniakapell, halvvägs till Arvika.

Efter hängningen (lät värre än det var) blev det kalas, hos en av mina allra bästa vänner, keramikern Lotta. Den gamla konstnärsmyten vattnades med rödvin under kvällen, men vi blev inte särskilt djupa, snarare fulla o glada. Tur att jag erbjöd mig att vara chaufför när det var dags att åka iväg på nästa fest, för annars hade nog våra tyska vänner o värdar, slutligen fått höra min hemliga gamla skoltyska, som jag förvarar bak en spärr i mitt inre. Nej, det var den präktiga juicedrickande Gaggan som konverserade på engelska hela kvällen. Gissa om jag blev full i skratt när tårtan kom fram; mosstårta, fast ätlig sådan.

10 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Va´härligt att se att du kommit på benen... syns ju klart och tydligt på bilden. Då är Ni två naturister...du och Naken-Janne! Men jag tycker du är snyggare. =D

Gagga sa...

Tack Mamselamsen, det värmde!

Bloggblad sa...

Du måste hänga ut en bild på nåt av dina invärtes gråväder på bloggen. Så att vi kan vernisacha och dricka lite champagne och äta jordnötter medan vi tittar.

Synd att jag inte fick vara med - jag kan både prata och sjunga på tyska! Ring mig nästa gång du behöver tolk!

Gagga sa...

Bloggblad! Ska du se dom nu får du ta dig en sväng till Betania! Får jag dom inte sålda så kan vi väl leka Tradera här.Mette får hjälpa till!

Nästa gång vi ska till Wolfgang ringer jag dig, så jag får moraliskt stöd. Efter någon bier så kan jag också sjunga " o tannenbaum", "Seeman", "Schlafen mein princhen", " Sagt mir vor die blumen sint" und so weiter.

Bloggblad sa...

Den här brukar jag sjunga solo efter ett par glas vin:
Da trink' ma' no' a' Flascherl' Wein - haudrillaiho... es muss ja nicht das letzte sein, haudrillaiho...

Eller Bayerns nationalsång: Sag Prosit, sag Prosit, der Gemütlichkeit...

Oj, vilken lust jag plötsligt fick att besöka mina värmländska bekantingar...

Gagga sa...

Bloggblad! Med den reportoaren skulle du göra succé!

När kommer du!

Vi på Kantarellen sa...

Fyller du år i oktober?

Gagga sa...

Ja då blir jag femfemma på riktigt!

Anonym sa...

Oh yeah gagga, du är dirrrty! : )

Gagga sa...

Dilona! Yes, dirty, men ständigt nybadad!