torsdag, juli 21, 2005

"It´s raining men, halleluja"

Solen skiner igen, men de senaste dagarna har det regnat ner både det ena o det andra.
Regnmätaren har pajat, men om jag hade haft en besöksräknare på mitt hus igår, så hade den visat många gånger högre siffror än vad den tröga uslingen, jag har här i högra hörnet, visade under dagen. För igår ska ni veta, så var det tydligen den stora "nuskaviöverraskaGaggaoBossedagen", från arla morgonstund tills läggdags.
Joo då, här står dörren alltid öppen, åtminstone om vi är hemma själva, och vi är båda vanligtvis väldigt sociala o gästvänliga. Det stora problemet var nu, att jag inte kände mig det minsta social längre o visade mig troligen inte lika go o glad som vanligt.
För vet ni vad jag ville göra istället för att umgås? Rätt gissat: jag ville blogga!
Värst var det på förmiddagen när Bosse var iväg med sitt Farmartjänst o klippte gräs åt gamla tanter, ( jag får klippa själv eftersom jag inte är tillräckligt gammal än), för då var jag ju helt själv med alla. När det blev en liten paus mellan besökarna, hann jag åtminstone läsa lite vad ni andra skrivit o t.o.m. få till nån kommentar lite här o där, till det åter hojtade "är det nån hemma" ute på verandan. Joo då, jag trakterade o konverserade så gott jag nu förmådde, o undrade inom mig om tanten som Bosse servade hade extremt stor gräsmatta eller om hon var yngre än han påstått, för han var borta ovanligt länge. Men å andra sidan bestod mina gäster under tiden, till största delen av hankön.
Bosse kom hem till slut o då kunde jag åtminstone smita förbi datorn o kolla lite, när jag låtsades gå in på toa. In på toa, en snabbis vid datorn, en vända in på toa igen för att spola o så ut på verandan till kaffebordet igen, le o prata på. Våra tyska vänner som inte vet att vi båda läst tyska i många år, fick kämpa med sin dåliga engelska än en gång, göteborgarna ..... grannarna..... uppsalaborna......släktingarna..... jönköpingsborna.............
Och nästan bara karlar!
När vi slutligen låste dörren för natten var jag alldeles för trött för att blogga.
Väl i sängen kunde jag konstatera att jag delade bädd med fyra karlar; Pettson, Åke, Fritte o Bosse. Bara en tvåbent, Gudskelov!

10 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Jag vet precis hur du har det. Vi hade det så en gång i tiden, när vi bodde i en annan ort. Vi blev så desperata till slut, så vi satte upp en skylt på ytterdörren. "Restaurang Vallgatan 2. Stängt idag." Och de kvällar vi hade lappen uppe, fick vi vara ifred. (Dom kom alltid på kvällen, då de visste att vi startade grillen)

Mette sa...

Usch så förfärligt när livet gör intrång på bloggandet. Fy bubblan! Själv öppnar jag aldrig dörren när det ringer på. Hehehheeh.

Ilva sa...

Sedan vi skaffade Samu, var hund, vagar INGEN sig hit langre....vill du lana?

Bloggblad sa...

Ja jösses vad jobbigt Det Verkliga Livet har blivit numera! Min dator så låååångt bort, högst upp inne i ett hörn - så det är väldigt svårt att gå förbi i farten... men ack så många ärenden jag plötsligt får hitupp...
Snacka om drogberoende!

Men du - varför regnar det bara karlar normalt över västra Värmland? Blås lite hitåt ostkusten är du snäll!

Ilva sa...

Men Bloggblad, trapptraning ar mer effektivt an stavgang har jag hort fran sakra kallor!!

Vi på Kantarellen sa...

Nej inga "karlregn" här i Öster. Jag orkar knappt med den jag har! =)

Bloggblad sa...

Mamselamsen, du bor längre söderut! Jag fångar dom redan tidigare!

Gagga sa...

-Bra tips man får. Tack alla! Nu blir det stort hänglås o "stängt för säsongen"-skylt.

-Skicka hit Samu bums så han kan lära Freja att man ska morra o inte lägga sig med magen i vädret o kråma sig för vem som helst.

-Och vet nog vilka karlar jag ska skicka ner till er. He, he... vänta bara!!!!

Vi på Kantarellen sa...

Nej nej nej....inga fler! Och nu är det första fullmånen efter midsommar också. *torkar mig i pannan*

Gagga sa...

Nej, nej torka inte bort nånting!!!