torsdag, juli 07, 2005

Sover dåligt eftersom vi inte kan ha sovrumsfönstret öppet sen Åke o Fritte flyttade hit. Om jag skaffar varsin liten fallskärm till dom, så kanske dom skulle klara en flygfärd från andra våningen. Det är hetare än hett, o jag säger som hon som klev på bussen en het sommardag: "det är inte lätt att vara fet i hettan!" Dessutom kör vi hö som sagt var, o det återstår ett tjugotal lass innan vi är klara. 13 lass är under tak. Varje lass väger c:a 800 kilo. Mitt jobb är att ösa in höet från självlastningsvagnen till hökanonen, med hjälp av högaffel. Det blir några ton. Borde märkas på min våg, men icke! Förstår inte att jag fixar det här med min i vintras brutna högra handled. Finmotoriken är fortfarande dålig till min stora sorg, men jag är en riktig jävel på att svänga högaffeln. Skam den som ger sig!

Tur att vi har sjön alldeles nedanför huset, så att man kan svalka sig. Ligger där o guppar bland näckrosorna på kvällarna. Näckrosen är en av mina favoritblommor. Den har gudskelov inte sålt sig till nåt parti än, så som maskrosen, den röda rosen, blåklinten, vitsippan, o klövern gjort. Moderaterna har ingen blomma vad jag vet. Det är väl ingen som duger. Men ta nu för alltivärlden inte näckrosen! Den är min!

Sist skrev jag om kändislukter. Igår fick jag ett reklamblad från Citroën. Deras senaste modell har" klimatanläggning med doftsystem där du väljer mellan 9 milda dofter för att skapa en personlig stämning"(detta var faktiskt ett exakt citat) Det fanns dock inga exempel, men man kan ju gissa : Vad tror ni om:
1. rosor 2. Britney Spears 3. vanilj 4. Jennifer Lopez 4. jordgubb
5. Brad Pitt 6.menthol 7.Ronny o Ragge 7.barnspyor 8. läder och till sist; en given klassiker 9.wunderbaum!
Neej det blir ingen Citroën för min del iallafall.

Nu råder fullt krig mellan mig o räven. Tuppen har inte en enda stjärtfjäder kvar, och en höna sitter apatisk i ett hörn, efter att ha varit i rävens käft. Hon räddades dock av min fantastiska
5-månaders Freja. Jag har slutat namnge mina höns o tuppar. Tycker inte att räven behöver så fina namn på sin mat. " I kväll ska jag äta en rejäl Pavarotti" t.ex.. En tuppkyckling kläcktes på juldagen för nåt år sen, o fick givetvis heta Jesus. Han fick vara vid liv ovanligt länge, men det vet man ju, att inte ens ett sådant namn ger beskydd. Det blir rävmössa till vintern, jag lovar!
Kanske ska tala lite tyst om det där, för annars kommer det säkert nån militant vegan o hudflänger mig. Tycker mig höra:"rävmat kan du vara själv käring!", eller:" Dra ändan över huvet så har du mössa!"

Bosse har återgått till sitt rätta jag. Såg många bubblor stiga upp runt honom igårkväll nere i sjön. Och pratbubblorna är de gamla vanliga igen. Skönt!!

Eftersom de mäktiga vädergudarna i Norrköping fortsatt att ge oss perfekt skördeväder, så tänker jag rikta min kvällsbön till dom även fortsättningsvis. Jag vill bli klar med höet. Sen ska jag skicka min högaffel till Mamselamsen.

9 kommentarer:

Ilva sa...

Bast att du forgyller hogaffeln forst!

Anonym sa...

Men morsis då :) Det är bara att svara ... som alla andra gjort. Ingen inbjudan behövs ;) Men här kommer ändå en

http://www.pal.pp.se/~jessica/blog/2005/06/sminkduell.html

Kram, och lycka till med hökörningen. Själv sitter jag och fryser på kontoret med en filt över mig. Luftkonditioneringen är lite väl häftig...

Gagga sa...

Får väl leta upp guldsprayen. Vad gör man inte för att försvara den som förgyller vår dag. För du anar väl vad hon ska ha den till. Inte till att skyffla hö precis.
Du kan väl skicka en gyllene kockkniv!

Gagga sa...

Jessica! Du kan väl kontakta Citoën så du åtminstone får nån trevlig lukt i luftkonditioneringen!
Undrar just vad du skulle välja?
Gissar på nysolad katt!
Tack för att jag blev inbjuden, om än med armbågen! Vi hörs!
Förresten:kom hit om du fryser!

Vi på Kantarellen sa...

Tack... ska skaffa hölster till den.

Vi på Kantarellen sa...

Jag har guidat runt min man bland dina bider. Och det blev: Ohhhh.... nä..... gud så söt... jag vill också ha!

Stickbloggen sa...

Jag vill inte ha alla dessa dofter överallt för min man är allergiker och klarar inte parfym, katt, björk, gräs och så vidare. Jättetrist, men kanske inte så konstigt när man växer upp i en storstad.

Låter underbart att köra hö och bada i näckrosorna, lycka till med att få in allt innan regnet kommer:)

Gagga sa...

Här får man besök av självaste Papselapsen, och då är man inte hemma! Jäklar! Jag ligger nere bland näckrosorna ifall du kommer nån mer gång!

Gagga sa...

Monikas man törs nog inte komma hit! Hela min värld är allergiframkallande, men ack så ljuvlig!