söndag, juli 24, 2005

Pappa Di är hemma igen, o Björk fick mig att gråta
Nej, ni förstår säkert att det inte ska bli nåt kändisreportage. Jag härmar bara kvällstidningarna o gör braskande rubriker, för att locka läsare. Men det ska faktiskt handla om "min" Pappa Di o den verkliga(?) Björk.
Han heter egentligen Kalle o är bara till låns över sommaren, men jag kallar honom Pappa Di eftersom alla f.d. tjurar här har haft artistnamn. Pappa Di, alla hans tillfälliga fruar o barn, har varit på grönbete lite längre upp i byn i en månads tid. Så glada de blev. när det var dags att återvända hem. Jag är också glad över att ha dom här igen. Nu får jag sällskap nere bland näckrosorna. Kossorna älskar att bada o är skickliga simmare. Måste se till att få bildbevis på det nån dag.
Hur ska jag nu få till en bra övergång till nästa kändis?
Ser ni alla björkar i bakgrunden på mina kobilder? Nej jag är inte björkallergiker!
Det var faktiskt Björks fel att jag storgrät igår kväll. Hade missat "Dancer in the dark" på bio, och tur var väl det. Nu satt jag guskelov härhemma bredvid Bosse i vår gula soffa o såg o förundrades o.....ju närmare slutet jag kom ju mer grät jag. Milda tider vilket drama; om drömmar, livslögner, svek, moderskärlek.... Försökte tänka på att det bara var film, o det allra mesta inspelat här i Värmland... men vad hjälpte det. Jag grät hejdlöst!
Behövde få lite verklighetsflykt av gladare slag innan sängdags, så jag gick in här o kollade lite om ni hade nåt roligt på gång. Sessan var ute med D., Bloggblad var ute o sjöng nånstans, Mamma Mu var fortfarande på grönbete, Monica sov tror jag, Ilva hade stängt fönsterluckorna, Mette hade faktiskt slutat spy, o så kom jag då till Mamselamsen som satt där o stirrade på sin nya leksak; räknaren........ Inte så mycket att skratta åt! Men så kom jag på att Mamsan hade varit mycket roligare tidigare igår o läste om igen den där ramsan när hon beskrev sin "Musarm.... osv". Den är rolig!!! När jag sen la mig med gråtsvullna ögon, o ett litet leende på läpparna tänkte jag som så; Björk måste ju ha musöron på våren hon!

14 kommentarer:

PGW sa...

Jag har just bestämt mig för att tro på reinkarnation och jag ska bli kossa hemma hos Gagga i nästa liv. Traska omkring på ängarna och äta hela dagen, bada lite och träffa en snygg gäst-tjur ... låter som ett fantastiskt liv. Titta på utsikten och råma lite stillsamt.

Gagga sa...

Och inte ska du behöva bli köttfärs heller.

Ilva sa...

Vad ni har det fint! Nar jag var liten sa var jag jatteofta hos min moster I Angermanland som hade bondgard och dina bilder far mig att minnas kossan Roros som var min, nar min morbror plojde och jag fick sitta pa hasten Blackens rygg nar han drog plogen, bakstugan dar man bakade tunnbrod-jag har massor med fina minnen darifran som poppade upp nar jag tittade pa dina bilder. Tack Gagga!

Vi på Kantarellen sa...

Mina "musar" mår bättre nu när jag varit ute och stavgått.

Ilva sa...

ser ju nu att vattnet i sjon ser lika turkost ut som medelhavet gor, speciellt i Sardinien-vad du har det bra: kossor o medelhav pa samma gang!!

Anonym sa...

Här är det systemuppdatering på blogg.se till måndag...suck... trist att inte få blogga!

Dina bilder och kor och Pappa Di ser helt underbara ut. Men jag ska avslöja en hemlis - jag har koskräck... på riktigt *skrattar*

Mette sa...

Asch så då skulle jag alltså ha sett filmen igår.

Det är nå´nting med Björk som jag inte gillar. Hon tillhör de där unga kvinnorna som alltid ser så förbaskat nyvakna ut och som liksom gäspar när de sjunger. Och jag blir aggressiv av det.

Och jag ville inte bli aggressiv igår. Hm.... så filmen var alltså bra... Hm...

Himlars vad vackert ni har däruppe!

Gagga sa...

Jo visst bor vi mitt i en sån där gammal pappersbonad. Men nog längtar jag ibland till både Medelhav o lägenhet.
Koskräck lider jag väl inte av precis, inte inför våra egna iallafall. Dom är gamla o snälla. Men är lite vaksam när det gäller Pappa Di, eftersom jag inte känt honom så länge.

Gagga sa...

Tack Mamselamsen för att du blandade ut mina gråttårar med skrattårar i natt! Hittade du några museroner i skogen idag?

Gagga sa...

Filmen var märklig, det var Björk som var bra! Hennes rollprestation var helt enorm. Och en så dramatisk avslutning på en film har jag nog aldrig sett maken till.
Hörde o såg Björk live på Arvikafestivalen för två år sen o blev helt förtrollad. Förstod mig inte alls på henne före det.

Bloggblad sa...

Där ser du mamsen vad bra det är med stavgång. (Vad var det jag sa?)

Vi på Kantarellen sa...

Inte en enda musseron hittade jag. Men jag var så himla snabb, så det är möjligt att jag missade dom. /Snabbe Gonzales

Gagga sa...

Är det taggar i änden på stavarna så man kan plocka museroner med dom utan att behöva böja sig?

Vi på Kantarellen sa...

Ja, under "gummipluttarna" finns det grejor att plocka svamp med