torsdag, augusti 04, 2005

En värmländsk håla



I de värmländska hålorna finns inget Lindex! Har du varit på nåt Lindex i Värmland, så har du besökt en värmländsk stad! Så tänkte jag skriva lite argt för ett tag sen, efter att ha läst en av mina favoritbloggar. Men nu är det så med mig, att jag inte är arg så värst länge i taget, så det rann av mig, o ganska snart förstod jag att hon som skrev det, hade växt upp i det hon beskrev som "håla". Allt förlåtet!
Häromdan skrev Bloggblad i en kommentar till mig, att hennes kompis hade varit i min håla o spelat. Förstod att hon inte menade Arvika, för det är ju faktiskt en stad, med Lindex o allt.
Nej, hon hade luskat ut vad min håla heter, o det ska ni veta att det inte är vilken håla som helst! Här är alla släkt med Selma Lagerlöf, Bror Rexed o bröderna Samuelsson, utom just Bosse o jag. Vi är inflyttade utbölingar vi. Det kan ju behövas lite friskt blod i vissa hålor! Men vad hade vi för det; Sessan hon kravlade sig upp ur sin värmländska håla o drog mot storstan....hon också!

17 kommentarer:

Ilva sa...

Men visst ar det val fint med halor? Jag bor i en jattejatteliten hala och sa narmsta samhalle som ocksa ar en mindre hala och sen finns en liten stad, Pistoia, och sa finns Florens...fast barnen uppskattar ju inte det riktigt. O sen gillar jag att vara utboling med, det forvantas inte att jag skall falla innanfor ramarna da o det passar mig perfekt.

Bloggblad sa...

Min stad är också en håla fast den är stad. Inget Lindex - bara några Finbutiker För Turister - och så Willys. Och en världsberömd glassrestaurang. Så! Nu vet ni var jag bor...

Min kompis stod nog inte i DEN hålan, för det där med jungfru tror jag inte stämmer...

Lyckliga Grodan sa...

jag bor per definition i en håla: 156 invånare, två korsningar, absolut inga rödljus, ingen affär, ingen mack. Men vi har en byskola, och gatuljus en liten stump i byn.
Antingen håla eller storstad. Småstadsmentaliteten är kvävande för en frihoppande groda

Theron o familj sa...

Kanske inte finns några riktiga städer utan bara riktiga hålor?

Vi på Kantarellen sa...

Bröderna Samuelssons. Har inte de en bror som dog för sådär 25-30 år sen?

Anonym sa...

Jag bor ju i en jättehåla *skrattar*

Bloggblad sa...

Vad har bröderna Samuelsson med det här att göra? Och speciellt deras döde bror???
Har det spunnit loss hos mamsen nu?

Gagga sa...

Åter hemma i "hålan"! Jag säger som jag brukar; så roligt det är att komma hem o hitta era kommentarer! Först har jag varit i den mysiga lilla staden Arvika o köpt bl.a nya dunkuddar. Dyra,starka!
Sen har jag varit i det expansiva grässamhället Charlottenberg, o varit lite social.Skönt att komma en bit från jordkällaren o korumporna ett tag.
Roligt att höra hur ni har det i era respektive hålor!
Måste försvara Mamsan lite. Hon kände tydligen till de kända bröderna härifrån, o det stämmer det hon skriver. Hon har koll på karlar hon!

Gagga sa...

Gränssamhälle ska det naturligtvis stå före Charlottenberg. Slarvar !

The Female Dinousaur sa...

En av bröderna Samuelsson, beger han sig möjligt snart ut på en packmopedsturné? *frågade hon kryptiskt*

Gagga sa...

Tror inte just han hör till den brödraskaran. Han på mopeden är nog inte lika religiös.

The Female Dinousaur sa...

Okej. Då fattar jag ingenting... Som vanligt... :-)

Gagga sa...

Det dumma med att vara borta hela dan är att man inte hinner läsa alla bloggar o skriva alla kommentarer man skulle vilja, innan man måste gå o lägga sig o sova, så att man kommer upp i tid i morgon o hinner blogga....
Gonatt!!

Gagga sa...

Oj Biggis, du hann precis in innan jag försvann. Ska försöka få till ett begripligt svar tills i morgon.
Sov gott så länge!

Batbut sa...

Även stora städer kan per definition anses hålor. Om ex.vis en ingrodd söderbo som jag beger sig ned till city så är jag utsocknes ifrån, törs jag ta mig till Öfre så är jag definitivt ute och cyklar *s*. Fast vi har iofs rondeller här

Vi på Kantarellen sa...

Inte konstigt att jag har koll. Den brodern som inte finns längre, had jag som religionslärare¨på "stenåldern", när jag gick på tekniskt gymnasium.
Och han var SKIT-SNYGG!!!!!

Gagga sa...

Batbut! Här är du välkommen! Det finns ett helt gäng sådana som dig som huserar i min stopbod.

Mamselamsen! Dom var snygga allihop! Och religiösa.
Var gymnasiekompis med den yngste.