måndag, augusti 01, 2005

Gaggas 70-tal

Vad sägs om valda delar av min 70-talsoutfit? Jodå, det finns även näbbstövlar o palestinaschal i nostalgilådan. Det var på den tiden sådana som jag påstod att man inte klädde sig efter modet! Det är väl samma käringar som idag slänger sig över Gudrunkatalogen.

26 kommentarer:

Vi på Kantarellen sa...

Jag har en känsla av att du är rät "inne" med dom dojorna! Men glöm palestinasjalen ett par år.

Anonym sa...

Hahaha... jag hade också näbbstövlar och sjal och hemstickad tröja och snaggat hennafärgat rött hår och...

och trodde att man inte var modern fast det var precis det som gällde just då...

sen kom axelvaddar och pastell...

Vi på Kantarellen sa...

Jag älskar axelvaddar....dom kommer snart tillbaka. Tro mig!!!

Ilva sa...

Vilken nostalgi tripp Gagga, vad blir nasta? Utlagda musikslingor med Nationalteatern?? Livet e en fest....

Ilva sa...

Och ar det manne en Mah Jong plysch i bakgrunden???

Batbut sa...

ej att förglömma, vi på den "andra sidan" (dvs preppiga och inte proggiga) - vi körde craschlack stövlar och hotpants! Gud förbjude om de kommer tbx. Tror inte att mina celluliter överlever det *s*

PGW sa...

Jag har fortfarande näbbstövlar! Men bara när det är 25 grader kallt och snö och jag rastar hunden. Det är ändå ingen annan ute då, utom vi, och stövlarna är så varma och sköna.

Borde jag K-märkas?

Bloggblad sa...

Just det - vi var inga modeslavar... *fniss*

Förresten halkade jag in (och snabbt ut) på en modeblogg, och såg att kort kavaj är på väg in...
Fast jag är fortfarande ingen modeslav. *gravallvarlig*

Vi på Kantarellen sa...

batbut!!! ja.. Gud dessa "korts", där halva rumpan hängde utanför.

Gagga sa...

Hej på er alla! Har varit i Arvika en sväng. Så spännande det är att komma hem till datorn, o hitta era kommentarer.
Skorna är brasilianska i läder o trä.I bakgrunden min mah-jongjacka i plysch.
Ja då var det osminkat o hår ner till rumpan,växtfärgat hönsestrick o progmusik; Nationalteatern, Blå Tåget, Grus i Dojan o allt vad dom hette.
Korts det hade jag på 60-talet,o vita korta stövlar (o magrare än Twiggi var jag), men den lådan är tyvärr tom.
I 80-talslådan finns det inte heller så mycket sparat. Pastell har aldrig legat för mig, o de enstaka axelvaddarna har jag nog eldat upp.
Lovar att inte ta fram palestinashalarna ( finns både en svart o en röd). Mahjongjackan tycker jag fortfarande om, fast den är för liten nu, likaså skorna.
Konstigt nog har t.o.m.fötterna blivit större.
Ja då var man proggare, nu är man bloggare.

Ilva sa...

var du sa smal att kladerna fran 60-talet inte syns eller har malen varit framme?? Jag visste att det var mah Jong!! O du glomde Hoola bandoola

Gagga sa...

Ilva! Ja hur kunde jag glömma Hoola bandoola... deras skivor har jag ju allihop, o hörde dom live hur många gånger som helst. Jag får väl skylla på åldern.
Kläderna från 60-talet fick ben nån gång på 80-talet, samtidigt som alla utsvängda manchesterbyxor från 70-talet traskade iväg. "Nån" med kompisar, fick plocka allt dom ville ha, förutom det jag visat idag o lite till.

The Female Dinousaur sa...

80-talsmodet är nog det fulaste mode som någonsin skapats... Och gissa vilka det var som skapade det stora hålet i ozonlagret? Just det, det var vi på 80-talet, när luggen skulle sprejas så att den stod som en bergs-topp på huvet...

Gagga sa...

Biggis! Då förstår du varför min 80-talslåda är så gott som tom. Vet inte om jag är medskyldig till ozonhålet, men jag permanentade mitt långa raka hår o det var väl varken vackert eller miljövänligt.
Hoppas verkligen vi slipper Dallas-stilen igen!

The Female Dinousaur sa...

Precis! Däremot tycker jag väldigt mycket om både 60- och 70-talsmodet. Fast det tog ett tag innan det fäste...

anna sa...

äsch, jag föddes fel...jag hade varit så cool på 70talet!!! men mamma var allt lite hippie...och hon är ju i er ålder *hosthost* men att vara ung och glad nu med dagens mode tycker jag är rätt coolt med =D

Bloggblad sa...

Nåt annat - *viskar till gagga*:
Min kompis var i din värmländska håla (som jag listat ut vad den heter) och spelade sina låtar till mina texter... var var du då? Satt väl och räfsade mossa till tårtor eller snöt dig i din palestinasjal förstås...

Gagga sa...

Biggis! Tummen upp!

Gagga sa...

Anna! Ni unga nu är mycket coolare; ni blandar o ger! Se bara till att spara några utvalda godbitar till efterkommande generationer.
Döttrarna efter oss gamla rosettflickor>mods>hippie>prog>hemsytt>hemstickat>gudruntanter brukar bli nåt helt annat. Du kan väl kolla upp min Sessan!

Gagga sa...

Men Bloggblad, nu skäms jag verkligen! Tyckte faktiskt jag hörde nåt vackert ljuda snett söderut över sjön, för en tid sen.
Bli med henne nästa gång, så ses vi!
Tänk att du har klurat ut att min skog inte alls heter Gaggaskogen.

Lyckliga Grodan sa...

bloggblad: har korta kavajer varit ute?? Va??

Gagga sa...

Tjenare Grodan o kul att du hoppade hit! Ska berätta för dig om min stora groddamm så småningom. Men nu gällde det kavajer! Funderade själv på det. Har alltid tyckt att alla kavajer varit för korta. Vill ha kavaj som täcker baken, men det tror jag aldrig har varit modernt.
Bloggblad får hjälpa oss lösa kavajmysteriet!

Bloggblad sa...

FÖRLÅT FÖRLÅT att jag blandade mig i modedebatten - jag är lika kass på mode som på matlagning. Jag kör (när jag inte slafsar omkring här hemma) med klassiska modeller som håller i massor av år - och då gör det inget att dom var dyra att köpa.
Och det viktigaste är att inte häck och tuttar framträder som de höjdpunkter de är.
Och så flaxar jag rätt mycket med armarna så ingen hinner se vad jag har på mig ändå....

Gagga sa...

Sunt Bloggblad!!!

Anonym sa...

Åh vad fint!! :)

Men jag skulle bli aningen förvånad om jag såg sessan komma svassande i deta nostalgifynd - tyvärr hade ine min mor några mahjong fynd i lådorna - men en hel del annat som tur är.

Gagga sa...

Anna! Sessan kommer hit på måndag. Vem vet vad hon hittar i mina gömmor o plockar med till Sthlm. Förra gången hittade hon en 70-talsskinnjacka efter sin moster.
Men Mah Jong är nog som du säger inte riktigt hennes stil!